«Καθόλου καλά»: νέα παραγωγή από τη θεατρική ομάδα «Όλβος»

Κοινωνικό σχόλιο στην σωματική και ψυχολογική βία επιχειρεί να κάνει η ομάδα «Όλβος», μέσα από τη θεατρική παράσταση «Καθόλου καλά».

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από την Ούρσουλα Ράνι Σάρμα, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όπου έτυχε αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Εμείς θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Ευτύχιου Πουλλαϊδη, ο οποίος επιστρέφει στα θεατρικά πράγματα μετά το «Ψυγείο», στο οποίο πρωταγωνιστούσε [πάλι παραγωγή της θεατρικής ομάδας Όλβος, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου].

Το έργο «Καθόλου καλά» είναι τοποθετημένο στον αστικό χώρο και εστιάζει στα θύματα που προσπαθούν να ξεφύγουν «με κάθε δυνατό τρόπο». Είναι ένα επίκαιρο έργο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.
Κύριοι χαρακτήρες στο έργο είναι δύο αδέλφια, η Κόρα και ο Μίκι, οι οποίοι ζουν σε ένα χωριό της Ιρλανδίας έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον απόλυτης αδιαφορίας από τους θείους τους. Θέλοντας να αφήσουν πίσω το παρελθόν και τον γλοιώδη πενηντάρη γιατρό που βίαζε συστηματικά την Κόρα, προσπαθούν να φτάσουν στο Δουβλίνο για μια νέα αρχή, ωστόσο πλέκουν σε βίαιες συμπεριφορές γιατί μόνο έτσι θεωρούν πως θα ξεφύγουν. “Η αθωότητα της παιδικής ηλικίας είναι ένα δώρο και η απώλεια ή η κλοπή αυτής της αθωότητας, μια τραγωδία”, σχολιάζει η συγγραφέας του έργου, Ούρσουλα Ράνι Σάρμα.

+ Η παράσταση «Καθόλου καλά» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευτύχιου Πουλλαϊδη. Τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κολιάς και τους φωτισμούς επιμελείται ο Γιώργος Λάζογλου. Τους ρόλους του έργου κρατούν οι Έλενα Μελετίου, Αντρέας Βουγιούκας, Γιώργος Ιωσήφ και Ευτύχιος Πουλλαϊδης. Η πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Μαρτίου στο Ίδρυμα ΑRTος. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 2, 3, 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 12 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 97695186.

You May Also Like

Η «Οδύσσεια» κάνει το γύρο του κόσμου σε 24 ώρες

Ένα μαραθώνιο project ξεκινάει απόψε στις 11 (ώρα Κύπρου) και πρωτοβουλία του Center of ...

Διαδικτυακή παρουσίαση ποιητικής ανθολογίας

Οι εκδόσεις Αρμίδα διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση της Ανθολογίας “Οι νεότεροι-Κύπριοι ποιητές και ποιήτριες 1981-2001”, ...

Παρουσίαση του Open Studio: I στο Φυτώριο

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην επερχόμενη εκδήλωση του Φυτωρίου Open Studio: I την Τετάρτη, 8 Ιουλίου ...

Εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας Μ.Ο.V.E

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση Φωτογραφίας Move – Motivating others through voices ...

Φεστιβάλ Αξιοθέας: “Last words on Greece” – Η ποίηση του Μπάιρον

ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ 1821-2021, 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. ∆ευτέρα 4 Οκτωβρίου, 20:30, Αρχοντικό ...

Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2021: Ανακοίνωση Προγράμματος

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ διαμορφώθηκε αφού μελετήθηκαν σε βάθος και οι ...

X