«Καθόλου καλά»: νέα παραγωγή από τη θεατρική ομάδα «Όλβος»

Κοινωνικό σχόλιο στην σωματική και ψυχολογική βία επιχειρεί να κάνει η ομάδα «Όλβος», μέσα από τη θεατρική παράσταση «Καθόλου καλά».

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από την Ούρσουλα Ράνι Σάρμα, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όπου έτυχε αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Εμείς θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Ευτύχιου Πουλλαϊδη, ο οποίος επιστρέφει στα θεατρικά πράγματα μετά το «Ψυγείο», στο οποίο πρωταγωνιστούσε [πάλι παραγωγή της θεατρικής ομάδας Όλβος, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου].

Το έργο «Καθόλου καλά» είναι τοποθετημένο στον αστικό χώρο και εστιάζει στα θύματα που προσπαθούν να ξεφύγουν «με κάθε δυνατό τρόπο». Είναι ένα επίκαιρο έργο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.
Κύριοι χαρακτήρες στο έργο είναι δύο αδέλφια, η Κόρα και ο Μίκι, οι οποίοι ζουν σε ένα χωριό της Ιρλανδίας έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον απόλυτης αδιαφορίας από τους θείους τους. Θέλοντας να αφήσουν πίσω το παρελθόν και τον γλοιώδη πενηντάρη γιατρό που βίαζε συστηματικά την Κόρα, προσπαθούν να φτάσουν στο Δουβλίνο για μια νέα αρχή, ωστόσο πλέκουν σε βίαιες συμπεριφορές γιατί μόνο έτσι θεωρούν πως θα ξεφύγουν. “Η αθωότητα της παιδικής ηλικίας είναι ένα δώρο και η απώλεια ή η κλοπή αυτής της αθωότητας, μια τραγωδία”, σχολιάζει η συγγραφέας του έργου, Ούρσουλα Ράνι Σάρμα.

+ Η παράσταση «Καθόλου καλά» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευτύχιου Πουλλαϊδη. Τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κολιάς και τους φωτισμούς επιμελείται ο Γιώργος Λάζογλου. Τους ρόλους του έργου κρατούν οι Έλενα Μελετίου, Αντρέας Βουγιούκας, Γιώργος Ιωσήφ και Ευτύχιος Πουλλαϊδης. Η πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Μαρτίου στο Ίδρυμα ΑRTος. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 2, 3, 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 12 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 97695186.

You May Also Like

Προβολή της ταινίας «Το Τάμα» στη Λάρνακα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου προβάλλει την ταινία «Το Τάμα», του Ανδρέα Πάντζη, ...

«Οι Λύκοι» της Σάρα Ντελάπ από το Φανταστικό Θέατρο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού», το Φανταστικό ...

Shirley Valentine στη Λεμεσό

Και τώρα στη Λεμεσό. Η βραβευμένη κωμωδία «Shirley Valentine», παραγωγή του “Θέατρο Ένα”, ανεβαίνει ...

Οικογενειακές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» ...

Euro-Mediterranean Youth Music Expo στη Λεμεσό

Στο επίκεντρο της νεανικής μουσικής της Μεσογείου θα βρεθεί η Λεμεσός από τις 28 ...

Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

«Προσωπογραφίες και Αυτοπροσωπογραφίες: Στην Αναζήτηση Μιας Αλήθειας» είναι ο τίτλος της νέας περιοδικής έκθεσης ...

X