Πρώτος δίσκος από τον Δημήτρη Μακρή

Μετά από πολλά χρονιά αδιάκοπης παρουσίας στα πάλκα των σημαντικότερων μουσικών σκηνών της Κύπρου, ο Δημήτρης Μακρής μπήκε σε στούντιο ηχογραφήσεων και το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που αποτελεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά: τίτλος του δίσκου, «Αβύθιστος Για Λίγο».

Σε αυτή τη πρώτη προσπάθεια σημαντικές και αξιοσημείωτες είναι οι συμμετοχές των Μιλτιάδη Πασχαλίδη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μαζί με τους οποίους ο Δημήτρης Μακρής, ερμηνεύει τα τραγούδια «Αβύθιστος Για Λίγο» και «Παρτίδα- Πατρίδα» αντίστοιχα.


Ένας δίσκος με οκτώ τραγούδια, αποστάγματα συνθηκών ζωής, λέξεων και σκέψεων, τόσο του Δημήτρη Μακρή, όσο και των υπόλοιπων συντελεστών.

Σε πέντε τραγούδια τη μουσική υπογράφει ο Γιάννος Σαββίδης, ενώ σε ένα, του ανήκουν και οι στίχοι. Σε ένα τραγούδι έχει γράψει στίχους και μουσική ο Γιώργος Χατζηπιερής, ενώ ο Συμεών Σίμου μελοποίησε  το ποίημα «Δον Κιχώτης» του Κώστα Ουράνη. Σε τέσσερα τραγούδια τους στίχους έγραψε ο Δημήτρης Μακρής.

Ο δίσκος αποτελείται από τραγούδια μπαλάντες αλλά και από τραγούδια με πιο ροκ διαθέσεις, ενώ σε κάποια από αυτά τα blues και τα παραδοσιακά χρώματα είναι εντονότερα! Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Σιέρρα στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Δημήτρη Μουρλά και πίσω από κάθε μουσικό όργανο βρίσκεται και ένας σημαντικός μουσικός. Τις ενορχηστρώσεις έκανε ο Γιάννος Σαββίδης, με εξαίρεση το κομμάτι «Εκστρατεία», το οποίο ενορχήστρωσε ο Μάριος Τακούσιης. Η διεύθυνση παραγωγής και η φωνητική επιμέλεια ανήκουν στην Χριστίνα Αργύρη.

Ο δίσκος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Musical Paradise.

 

You May Also Like

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» πλάι στη νεκρή ζώνη

Πάντα υπάρχει μια άλλη ιστορία…  Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει σε καινούργια μετάφραση και διασκευή ...

Ιδού και τα ελληνικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Στον Ντίνο Χριστιανόπουλο για το σύνολο του έργου του δόθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, ...

Κλακέτα για την κυπριακή ταινία Home Sweet Home

Μια πολιτική αλληγορία από την οποία περνούν Άγγλοι, Ρώσοι, Έλληνες και φυσικά ο… Πρόεδρος ...

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2015

Το τριήμερο 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί το φετινό 5ο Μουσικό ...

“Cretan Smash” από τους Balothizer

Ο καινούργιος δίσκος των Balothizer, “Cretan Smash”, κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου 2020 από την ...

Jiu Jitsu: Τέταρτη πιο δημοφιλής επιλογή στο Netflix ΗΠΑ και Καναδά

Μεγάλη απήχηση είχε η πρεμιέρα του Jiu Jitsu στο Netflix στη Βόρεια Αμερική το ...

X