Το έργο DNA ταξιδεύει σε ΗΠΑ και Γερμανία

Το βραβευμένο στα πρόσφατα θεατρικά βραβεία του ΘΟΚ έργο του Γιώργου Νεοφύτου με τίτλο DNA, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και το Βισμπάντεν.

Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνεται στα 10 έργα που έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε 430 υποβληθέντα έργα από 56 χώρες και θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου hotINK at the Lark [International Festival of Play Reading hotINK at the Lark ], το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη μεταξύ 22-26 Μαρτίου.

Επίσης το έργο, το οποίο ανέβηκε από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στη Θεατρική Μπιενάλε «Νέα Έργα από την Ευρώπη» [Neue Stücke aus Europa], που θα λάβει χώρα στο Βισμπάντεν της Γερμανίας  από τις 14 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

DNA

Το “DNA” είναι ένα έργο που προσεγγίζει το θέμα των αγνοουμένων με μια άλλη ματιά, με μια σκληρή αλλά ρεαλιστική τοποθέτηση του συγγραφέα πάνω στο θέμα, μετά την ταυτοποίηση των οστών των αγνοουμένων.

Στην παράσταση του Σατιρικού, το οποίο έδωσε την πρεμιέρα του τον Απρίλιο 2010, τον ρόλο της γυναίκας του αγνοούμενου κρατούσε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, του γιου ο Βασίλης Μιχαήλ και της αγαπημένης του η Μαρία Χριστοδούλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Χάρης Καυκαρίδης, τη μουσική επιμελήθηκε ο Ανδρέας Μακρής και το φωτισμό ο Γιώργος Λάζογλου.

Το έργο DNA απέσπασε στα πρόσφατα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ το βραβείο συγγραφής θεατρικού κειμένου.

 

 

You May Also Like

Αρχιεπίσκοπος για Εθνολογικό Μουσείο: Να φύγουν μέχρι τον Ιούνιο

Συγκρότημα μουσείων περιμετρικά της Αρχιεπισκοπής επιδιώκει να δημιουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, στο πλαίσιο ...

ΣΕ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ| 5 λογοτεχνικές προτάσεις

Ο Κώστας Κωνσταντίνου -aka Costis Con aka Κατά Βαρβάρων- προτείνει πέντε βιβλία που θα ...

Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Mε αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 77 χρόνων από την ημέρα γέννησης του Θόδωρου ...

Εκθεση του Σωκράτη Σωκράτους στο Point

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point παρουσιάζει από τις 28 Μαΐου έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους ...

Διάλεξη για το καράβι της Κερύνειας στα κατεχόμενα

«Το καράβι της Κερύνειας: η ιστορία και το μέλλον του» είναι ο τίτλος διάλεξης ...

«Νέο» μυθιστόρημα από τον Τζακ Κέρουακ

Εβδομήντα χρόνια μετά την συγγραφή του, το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα της γενιάς των ...

X