Mike deGruy και Andrew Wight οι νέες απώλειες της 7ης Τέχνης

Ο συμπαραγωγός και ο κινηματογραφιστής της πιο πετυχημένης αυστραλιανής ταινίας του 2011, Sanctum, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη Νέα Νότια Ουαλία.

Πρόκειται για τον συμπαραγωγό της ταινίας «Sanctum» Άντριου Γουάιτ [Andrew Wight – βασικό στέλεχος στην παραγωγή του «Avatar»] και τον κινηματογραφιστή Μάικ Ντεγκράι [Mike deGruy] .

Οι δύο άνδρες εργάζονταν πάνω σε μια νέα ταινία μεγάλου μήκους, που θα γυριζόταν στην Παπούα Νέα Γουϊνέα. To ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, οδηγούσε ο Άντριου Γουάιτ.

Οι δύο υπήρξαν συνεργάτες του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος ήταν ο έτερος παραγωγός της ταινίας «Sanctum», που κινηματογραφήθηκε σε 3D.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», του «Avatar» και άλλων επιτυχιών είχε ανακοινώσει τη λειτουργία ενός στούντιο για 3D παραγωγές στη Μελβούρνη, σε συνεργασία με τον Άντριου Γουάιτ, μιας και ο τελευταίος ήταν ο πλέον ειδικός στην κινηματογράφηση ταινιών 3D.

Αργά χθες, ο Τζέιμς Κάμερον εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των δύο συνεργατών και φίλων του.

«Ο Μάικ και ο Άντριου ήταν σαν οικογένεια για μένα. Ήταν τα αδέλφια μου στο βυθό. Ήταν και οι δύο πραγματικοί εξερευνητές, που έκαναν απίστευτα πράγματα και πήγαιναν σε μέρη όπου ο άνθρωπος δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Γουάιτ ήταν ευγενικός και έμπιστος, πάνω απ’ όλα προγραμμάτιζε τα πάντα με προσοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι τραγικά ειρωνικό το ότι πέθανε οδηγώντας ελικόπτερο, που για τον ίδιο ήταν η δεύτερη φύση του, όπως για τους περισσότερους θα ήταν το να οδηγούν αυτοκίνητο».

Ο Κάμερον ανέφερε ακόμη πως οι δύο «πέθαναν κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπούν περισσότερο, να εκδράμουν στη θάλασσα σε μια νέα και προκλητική αναζήτηση, να διασκεδάζουν με το δικό τους τρόπο με σκληρή δουλειά, για να πετύχουν όσα δεν είχαν γίνει ξανά προηγουμένως.

Ο θάνατός τους είναι μια τεράστια απώλεια για τον κόσμο της υποθαλάσσιας εξερεύνησης, της προστασίας των βυθών και της κινηματογραφικής παραγωγής».

Στη φωτογραφία, ο Mike deGruy και ο Andrew Wight σε παλαιότερη συνάντηση με τον James Cameron.

 

You May Also Like

Δοικινοτικό πολιτιστικό φεστιβάλ στη Λευκωσία

Ένα δικοινοτικό πολιτιστικό φεστιβάλ με τίτλο Unite Cyprus πραγματοποιούν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ...

Ανδρέας Πάντζης: Περί Πανίκκου Χρυσάνθου και απεργίας πείνας

Και ο Ανδρέας Πάντζης, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, παίρνει θέση στο επίμαχο θέμα που ...

Δωρεάν παραχώρηση χώρων για πολιτιστικές δράσεις από Δήμο Λευκωσίας για 2η χρονιά

Δωρεάν παραχώρηση των πολιτιστικών του χώρων σε καλλιτέχνες, για προβολή και παραγωγή πολιτιστικών δράσεων, ...

Προκήρυξη του 34ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ΘΟΚ 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προκηρύσσει το 34ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2021 με στόχο ...

Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου 2017

Στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο» στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκδοση του φεστιβάλ «Εικόνες ...

Τελευταίο χειροκρότημα στον Θύμιο Καρακατσάνη

Μ΄ενα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι και απλός κόσμος τον «Αριστοφανικό» Θύμιο ...

X