ReARTcycle από την Αγγέλω Ευαγγέλου

Στο πολιτιστικό κέντρο «Μύλοι» στο Καϊμακλί παρουσιάζει την νέα ατομική της έκθεση η Αγγέλω Ευαγγέλου, με τίτλο «ReArtcycle».

Every new beginning comes from some other beginning’s end – Seneca

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη  21 Μαρτίου 2012 στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια  νέα σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από ανακυκλώσιμους τηλεφωνικούς καταλόγους.

Ο τηλεφωνικός κατάλογος  σηματοδοτεί την καταχώρηση, την επαφή και κυρίως την επικοινωνία. Συνδεδεμένα με  συνέπεια ή ασυνέχεια, με σιωπή ή επαφή, εγείρουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση  του Εαυτού και του Άλλου, τη φύση της επικοινωνίας, τα συστήματα μεταφοράς, και τον προορισμό του λόγου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η καλλιτέχνης ένιωσε την ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της τόσο με το έργο της όσο και με την ανακύκλωση στην τέχνη.

Πρόκειται για μια διαδικασία μεταβολισμού και μεταμόρφωσης. Άρρηκτα συνδεδεμένη με τα δίπολα άχρηστο-χρήσιμο, παλιό-νέο, τέλος και αρχή, αποκαλύπτει πώς μία δυναμική διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές.

«Η ανακύκλωση στην τέχνη με ενδιαφέρει και με συγκινεί πολύ, είναι ένα στοίχημα που κατά καιρούς βάζω με τον ευατό μου, να καταφέρνω να βγάζω δουλειά από το ‘ευτελές’, το ‘άχρηστο’… Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανάδειξη της φόρμας των υλικών και η ανατροπή της προδιαγεγραμμένης τους χρήσης,χωρίς όμως να  αμφισβητείται η μονιμότητα του έργου.

Καταναλώσαμε πολύ,πάρα πολύ! Περισσότερο απ’ όσο χρειαζόμασταν… Είναι καιρός να διαχειριστούμε την πραγματικότητά μας… αλλιώς! Η υπερκαταναλωτική κοινωνία μας σε κρίση.Παγκόσμια οικονομική κρίση και ο πλανήτης σε ανισορροπία. Μήπως τελικά είναι σε κρίση ένας ολόκληρος τρόπος του «υπάρχειν» και του «συνυπάρχειν»;

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το έργο του Γεώργιου Σταύρου «paginae cursus…» για κρουστά, κοντραμπάσο και ήχους χαρτιού από τηλεφωνικούς καταλόγους που γράφτηκε ειδικά για την έκθεση αυτή.

«Η αναζήτηση νέων ήχων και η ένταξη τους σε ένα μουσικό αποτέλεσμα ήταν μια από τις προκλήσεις μου σε αυτό το έργο. Για αυτό και οι ήχοι που παράχθηκαν από το χαρτί, ήταν αυτό που όρισε τη μουσική πορεία του έργου» αναφέρει ο μουσικός Γεώργιος Σταύρου.

Κρουστά: Μάριος Νικολάου

Κοντραμπάσο: Νίκος Ιωάννου

Ηχοληψία: Σοφοκλής Σοφοκλέους

Στα πλαίσια της έκθεσης η Green Dot Κύπρου θα παρουσιάσει μια σειρά διαλέξεων με ενδιαφέρουσα θεματολογία:

Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 18:00

  • «Η ανακύκλωση στην Κύπρο, χτες και σήμερα» με τον διευθυντή της Green Dot Κύπρου Κυριάκο Παρπούνα.
  • «Πολιτικοί, κυπριακό και ανακύκλωση» με τον ιστορικό Γιώργο Διονυσίου.
  • «Ανακυκλώνοντας την Πραγματικότητα» με τον Γιώργο Πήττα.

Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 19:00

  • «Πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε την εικόνα του εαυτού μας» με την Κλινική Ψυχολόγο, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Εκπαιδεύτρια, θεραπεύτρια Τεχνικών Συναισθηματικής Απελευθέρωσης Αννη Παττίχη
  • «Ο κόσμος μας μία ανακύκλωση» με τον γεωπόνο Κωνσταντίνο Κοκολογιάννη.

Τρίτη 27 Μαρτίου στις 18:00

  • «Απόβλητα και Ανακύκλωση» με τον επίτροπο περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου
  • «Reuse, remake, reinterpret, an open ended discussion» με την αρχιτέκτονα επίκουρο καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσιας, στο τμήμα Αρχιτεκτονικής, Μαρία Χατζησωτηρίου
  • «Τέχνη…φιλική προς το περιβάλλον» με την ιστορικό τέχνης Άντρεα Κωνσταντίνου.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7:30 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή  τις ακόλουθες ώρες: 10:00 – 13:00 πρωινά και 16:00 – 19:00 απογεύματα.

Το πολιτιστικό Κέντρο «Μύλοι» βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 4, 1022 Καιμακλί. Πληροφορίες τηλ.99695669 και 99535329.

You May Also Like

Ξεκινά το Σάββατο η μεγάλη γιορτή των «μικρών» ταινιών

Με προβολές και πάρτι με τον Φοίβο Δεληβοριά ξεκινά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το ...

Επιτυχημένοι Κύπριοι στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

O σκηνοθέτης Ηλίας Δημητρίου και οι ηθοποιοί Κίκα Γεωργίου και Διομήδης Κουφτερός απέσπασαν τρία ...

Έρχεται η συνέχεια της Σιωπής των Αμνών με την σειρά Clarice

Το CBS έκλεισε συμφωνία ώστε να εντάξει στο πρόγραμμά του την τηλεοπτική σειρά Clarice, που θα ...

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2016 / Πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου ...

«Χρυσό Μήλο» για τον Μάριο Ιωάννου Ηλία

Η συναυλία αυτοκινήτων με τίτλο «Αutosymphonic», του Κύπριου μουσικού Μάριου Ιωάννου Ηλία, ανακηρύχθηκε και ...

«Κυπριακές Μινιατούρες» στο Βερολίνο

Με το «Diary of Dreams», ένα ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα, με έντονες τζαζ πινελιές ...

X