Έκθεση και προβολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Δανία: Η ζωή σε κίνηση και ισορροπία» και την προβολή του σημαντικού ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος προς την Ευρώπη» που προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών πραγματοποιούν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Πρεσβεία της Δανίας στην Κύπρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου [Καλλιπόλεως 75] τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012, στις 17:00.

Πρόκειται για μία ευκαιρία γνωριμίας με τη Δανία, τη χώρα που προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 και την οποία θα διαδεχθεί η Κύπρος τον Ιούλιο του 2012.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ που έδωσε έναυσμα για διεθνή συζήτηση. Το ντοκιμαντέρ Ο Δρόμος προς την Ευρώπη, σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Γκούλντμπραντσεν, παρουσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση νέων κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tο ντοκιμαντέρ προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του Δανού πρωθυπουργού με τους ομόλογούς τυο σε Γαλλία και Γερμανία ενώ παρουσιάζει τις πραγματικές απόψεις των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Δανία: Η ζωή σε κίνηση και ισορροπία

Στην φωτογραφική έκθεση, η κίνηση παρουσιάζεται μέσα από εικόνες ποδηλατιστών σε διάφορες τοποθεσίες της Κοπεγχάγης.

Οι Δανοί είναι μεταξύ των ευτυχέστερων ανθρώπων στον κόσμο. Το 2010 η Δανία έλαβε το βραβείο της πιο ευτυχισμένης χώρα στον κόσμο σε παγκόσμια δημοσκόπηση της Gallup. Μεταξύ 2005 και 2009, οι πολίτες από 155 χώρες ρωτήθηκαν κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή και τις καθημερινές τους εμπειρίες. Οι Δανοί ήταν πρώτοι στην δημοσκόπηση με 82%.

Η Δανία είναι επίσης γνωστή διεθνώς για θέματα ισότητας και ίσων ευκαιριών. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ισότιμα και η δομή των αμοιβών είναι η ίδια και για τα δύο φύλα. Επίσης το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Η ζωή σε ισορροπία παρουσιάζεται μέσα από μοναδικούς αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς κτιρίων της Δανίας.

 

+ Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 26 Μαρτίου στις 17:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου. Την ημέρα των εγκαινίων θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος προς την Ευρώπη». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα χαιρετίσουν η Πρέσβειρα της Δανίας, κυρία Kirsten Geelan και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

 

 

You May Also Like

Έκθεση του Ανδρέα Μακαρίου στην γκαλερί Αποκάλυψη

«Εικόνες στον καθρέφτη» είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής δουλειάς του Ανδρέα Μακαρίου, η ...

«Δυσαρμονίες» στη Λευκωσία, «Πόρνη» στη Λεμεσό

Στη Λευκωσία περιοδεύει η παραγωγή της Δεύτερης Σκηνής της ΕΘΑΛ «Δυσαρμονίες» της Τζόις Κάρολ ...

Η Αντιγόνη Γύρα εγκαινιάζει το FrEE RIDE του Veramànd Studio

Την πλατφόρμα FrEE RIDE του Veramànd Studio μέσα από δύο μοναδικά εργαστήρια εγκαινιάζει στις ...

Ολοκληρώνεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Μετά από μια εβδομάδα προβολών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο, το 15o ...

Andalucia – Creta

Μια διαπολιτισμική συνεργασία κορυφαίων μουσικών της Ανδαλουσίας και της Κρήτης θα ακούσουμε την Πέμπτη, ...

Return – ομαδική έκθεση στο πλαίσιο του Flying Away Festival

Έντεκα καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους για τρεις μόνο μέρες στον χώρο της Σχολής ...

X