Ιδού το λογότυπο για τη σήμανση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα

Είχε τα λιγότερα like στην ιστοσελίδα ideas.culture.gr ωστόσο το σχέδιο των Καλλιόπης Ζαφείρη και Μαρίας Κατσίκα, απέσπασε το α’ βραβείο του διαγωνισμού για το λογότυπο «Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας».

Πρόκειται για ένα σχέδιο «γραμμικό, καθαρό, με λιτότητα και ευκρίνεια και χρώματα εμπνευσμένα από το τοπίο της ελληνικής γης και των υλικών της». Το λογότυπο – ενιαία σήμανση θα τοποθετηθεί στα σημεία εξυπηρέτησης επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.


«Η πρότασή μας ακολουθεί τις Σύγχρονες Αισθητικές Τάσεις, διατηρώντας με τη λιτότητα των γραμμών τη διαχρονικότητα. Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία του σήματος επιλέξαμε στοιχεία όπως τον κίονα δωρικού ρυθμού, θερμό γκρι χρώμα φαινομενικά ουδέτερο που όμως ταυτίζεται με το τοπίο της ελληνικής γης και των υλικών της, καθώς επίσης το χρυσό, εμπνευσμένο από το ελληνικό φως, αλλά και το ίδιο το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί βασικό συστατικό πλήθους καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του ελληνικού πολιτισμού. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σήμα με διακριτή ταυτότητα ανταποκρινόμενο στη διαχρονική αξία των έργων του Ελληνικού πολιτισμού», ανέφεραν στην παρουσίαση της πρότασής τους οι δύο νικήτριες.

Πάντως για το κοινό που έκανε τον κόπο να επισκεφτεί την ιστοσελίδα και να ψηφίσει, το νικητήριο λογότυπο είχε 51 likes ενώ ένα άλλο μάζεψε 791!

Δεν είναι τα like που κάνουν τη δουλειά, αλλά η όλη διαδικασία θυμίζει το δημοψήφισμα στη Λευκωσία για τον χώρο του Παλιού ΓΣΠ.

Πάρκο ζητήσαμε, κτήριο θα φτιάξουν.

 

You May Also Like

4ο Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Λευκωσίας

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Λευκωσίας, από τις 13 μέχρι τις ...

Εικόνες από την 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

Ασώματες Δυνάμεις / Μάχη Δημητριαδου Lindahl Ικέτιδες  Μελίσσα Γκαρσία-Κάρρο και Πασκάλ Καρόν Fugue  Alexandra ...

Ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει με το «Roma»

Μετά το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Gravity», ο Κουαρόν ολοκλήρωσε την πιο προσωπική ταινία ...

UNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή αρχαιοτήτων από το ISIS

Η UNESCO κατήγγειλε με απόφασή της τις βάρβαρες επιθέσεις τις οποίες έχουν διαπράξει οι ...

Δέκα εκατομμύρια για πίνακα του Ελ Γκρέκο, τα οποία επωφελείται η Unicef

Έναντι του ποσού των 10,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε ο διάσημος πίνακας «Η προσευχή του ...

X