Ντανιέλα Γεωργίου

Η Ντανιέλα Γεωργίου θήτευσε δίπλα στον Αlexander McQueen και ξεκίνησε το δικό της brand στην Κύπρο

Τι δημιουργείς;
Μ’ αρέσει να λέω πως είμαι product designer που εστιάζει στο σχεδιασμό και τη δημιουργία τσαντών και μικρών αξεσουάρ. Έχοντας σπουδάσει στο Corwainers του London College of Fashion, πήρα ειδίκευση στα δέρματα και τις τεχνικές πατρόν των αξεσουάρ. Γεννήθηκα με μια σχετικά δημιουργική φαντασία, οπότε μπορώ να δω πολύ περισσότερα πράγματα σε ένα αντικείμενο απ’ όσο ίσως θα μπορούσαν άλλοι άνθρωποι. Αλλά φαντάζομαι πως οι designer έχουν αυτήν τη φυσική ικανότητα μιας μεγάλης και θαυμαστής φαντασίας.

Πώς δημιουργείς;
Κάθε προϊόν μου χρειάζεται μια αρχή και ένα σκεπτικό. Προσθέτουμε το σχέδιο της συλλογής, τα υλικά, τα σχήματα, το πατρόν, μερικές κόλλες, τα περνάμε από κάποια μηχανήματα, εκατό και μία τεχνικές και μια μηχανή ραψίματος δερμάτων. Και ιδού ένα προϊόν… Εύκολο ε;

Τι θα κάνεις;
Ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ νέα και συναρπαστικά προϊόντα, που δεν είναι μόνο αισθητικά ωραία αλλά και λειτουργικά, να σπρώχνω τα όρια του δέρματος αλλά να τολμώ και με άλλα υλικά. Δημιούργησα μερικές τρελές τσάντες για την παραλία με χρωματιστά πλαστικά και σκέφτομαι να επεκτείνω το σκεπτικό με μια καλοκαιρινή συλλογή. Θα παρουσιάσω την πρώτη μου συλλογή στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο και ελπίζω στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Είμαι περήφανη που πήρα το ρίσκο να ξεκινήσω το δικό μου brand με αξεσουάρ και κυρίως που αποφάσισα να ξεκινήσω από το νησί μου. Είναι το σπίτι μου αλλά έχει και ό,τι απολαμβάνω περισσότερο: τον ήλιο. Ελπίζω να συνεχίσω να συνεργάζομαι με διαφορετικούς designer σε διάφορα πεδία της βιομηχανίας των δημιουργικών τεχνών οι οποίοι επίσης επέστρεψαν στην Κύπρο και να διασφαλίσουμε πως κάποια μέρα αυτό το μικρό νησί θα αναγνωριστεί για τα ταλέντα του.

 

You May Also Like

Κωνσταντίνος Αχιλλέως & Ειρήνη Στυλιανού

17.7.2011 O Κωνσταντίνος και η Ειρήνη θα μας προμηθεύουν σύντομα με μηχανές Lomography Ποιοι ...

Ξένια Κοντεάτη

Ποια είσαι; Είμαι μια νέα αρχιτέκτονας από τη Λάρνακα. Το ενδιαφέρον μου για την ...

Χριστιάννα Ευτυχίου

Ποια είσαι; Είμαι η Χριστιάννα Ευτυχίου, 25 χρονών από τη Λάρνακα, και είμαι επαγγελματίας ...

Δημήτριος Οικονόμου

Ο Δημήτριος Οικονόμου παίζει με τα φίλτρα του μυαλού σε τρεις διαστάσεις. Ποιος είσαι; ...

Αρτέμης Ψαθάς

O Αρτέμης Ψαθάς βλέπει, κινείται και πάει παντού Πού βλέπεις; Παντού. Όσο τετριμμένο και ...

Έλενα Ζένιου

4.12.2011 Η Έλενα Ζένιου προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία της ότι όλα είναι αγάπη ...

X