Ντανιέλα Γεωργίου

Η Ντανιέλα Γεωργίου θήτευσε δίπλα στον Αlexander McQueen και ξεκίνησε το δικό της brand στην Κύπρο

Τι δημιουργείς;
Μ’ αρέσει να λέω πως είμαι product designer που εστιάζει στο σχεδιασμό και τη δημιουργία τσαντών και μικρών αξεσουάρ. Έχοντας σπουδάσει στο Corwainers του London College of Fashion, πήρα ειδίκευση στα δέρματα και τις τεχνικές πατρόν των αξεσουάρ. Γεννήθηκα με μια σχετικά δημιουργική φαντασία, οπότε μπορώ να δω πολύ περισσότερα πράγματα σε ένα αντικείμενο απ’ όσο ίσως θα μπορούσαν άλλοι άνθρωποι. Αλλά φαντάζομαι πως οι designer έχουν αυτήν τη φυσική ικανότητα μιας μεγάλης και θαυμαστής φαντασίας.

Πώς δημιουργείς;
Κάθε προϊόν μου χρειάζεται μια αρχή και ένα σκεπτικό. Προσθέτουμε το σχέδιο της συλλογής, τα υλικά, τα σχήματα, το πατρόν, μερικές κόλλες, τα περνάμε από κάποια μηχανήματα, εκατό και μία τεχνικές και μια μηχανή ραψίματος δερμάτων. Και ιδού ένα προϊόν… Εύκολο ε;

Τι θα κάνεις;
Ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ νέα και συναρπαστικά προϊόντα, που δεν είναι μόνο αισθητικά ωραία αλλά και λειτουργικά, να σπρώχνω τα όρια του δέρματος αλλά να τολμώ και με άλλα υλικά. Δημιούργησα μερικές τρελές τσάντες για την παραλία με χρωματιστά πλαστικά και σκέφτομαι να επεκτείνω το σκεπτικό με μια καλοκαιρινή συλλογή. Θα παρουσιάσω την πρώτη μου συλλογή στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο και ελπίζω στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Είμαι περήφανη που πήρα το ρίσκο να ξεκινήσω το δικό μου brand με αξεσουάρ και κυρίως που αποφάσισα να ξεκινήσω από το νησί μου. Είναι το σπίτι μου αλλά έχει και ό,τι απολαμβάνω περισσότερο: τον ήλιο. Ελπίζω να συνεχίσω να συνεργάζομαι με διαφορετικούς designer σε διάφορα πεδία της βιομηχανίας των δημιουργικών τεχνών οι οποίοι επίσης επέστρεψαν στην Κύπρο και να διασφαλίσουμε πως κάποια μέρα αυτό το μικρό νησί θα αναγνωριστεί για τα ταλέντα του.

 

You May Also Like

Τραυματίες καναπέ

30.5.2010 Ποιες είστε; Είμαστε η Χαριτίνη Κυριάκου, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και η Έλενα Παπαλεοντίου, ...

Ράνια Τόλεφσον

Η Ράνια Τόλεφσον δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ό,τι άλλοι θεωρούν σκουπίδια Τι ξεθάβεις; ...

Μικαέλα Τσαγγάρη

Ως ταλαντούχα νέα, η Μικαέλα Τσαγγάρη κυνηγά νέα ταλέντα Πού είσαι; Tις περισσότερες ώρες ...

Ελένη Φύλα

Ποια είσαι; Είμαι η Ελένη Φύλα, εικαστικός, 29 χρονών. Αποφοίτησα από την Ανώτατη Σχολή ...

Γεωργία Κωνσταντίνου

Ποιά είσαι; Είμαι ένα άτομο που ενδιαφέρομαι για ό,τι υπάρχει γύρω μου – με ...

Atout ‘A’ λέμε

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης Οι “Atout ‘A’ λέμε” λένε στον κόσμο ...

X