Χάρης Κούσιος

Ο Χάρης Κούσιος χορογραφεί την πορεία του στο πεδίο του σύγχρονου χορού

Τι χορεύεις; Πολλοί χορογράφοι ασχολούνται με τον αυτοσχεδιασμό και ψάχνουν την προσωπική κίνηση και διαφορετικότητα του κάθε χορευτή. Με αυτή τη λογική εκπαιδεύω τον εαυτό μου στον αυτοσχεδιασμό και προσπαθώ ως χορευτής να βρίσκω και να ξεπερνώ τα όρια του σώματός μου και τον τρόπο που κινείται. Προσπαθώ να ανακαλύψω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς κίνησης των άκρων μου σε σχέση με τον κορμό. Ανά διαστήματα αλλάζω το πεδίο που εξερευνώ και -μέσω της διδασκαλίας- βρίσκω μεθόδους που μπορεί να οδηγήσουν ένα σώμα στη διαδικασία αυτής της μελέτης μέχρι να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα, όπου για το κάθε σώμα αυτό το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό.

Πώς χορογραφείς;
Ως χορογράφος ερευνώ τους πιθανούς τρόπους για να εκφράσω το θέμα και την ιδέα μου μέσα από ένα άλλο σώμα. Οπότε αρχικά δουλεύω με αυτοσχεδιασμό ψάχνοντας να βρω το σημείο εκείνο όπου συνδέομαι με τον χορευτή και πάνω σ’ αυτό χτίζω – δημιουργώ. Η σύγχρονη τέχνη προσπαθεί να βρει καινούργιες γλώσσες να επικοινωνήσει, και λογικό είναι, από τη στιγμή που είναι μια καινούργια γλώσσα, να πρέπει πρώτα να τη μάθει κανείς για να την κατανοήσει. Οπότε, όταν δημιουργώ, πάντα έχω υπόψη μου και το μη εξειδικευμένο κοινό.

Τι θα κάνεις; Τα τελευταία έξι χρόνια έχω ως βάση μου την Αθήνα, οπότε τώρα επιστρέφω πίσω για να διδάξω και να ξαναπαρουσιάσω το τελευταίο μου έργο “Could be anyone” που έκανε πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο [12η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού]. Προτεραιότητά μου τώρα είναι να προβάλω τη δουλειά μου τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό.

 

You May Also Like

Brothers P

Τι κάνετε; Δημιουργούμε διαφορετικά στυλ μουσικής: ραπ, R&B, μουσική της αφρικανικής κουλτούρας και αφρικανικό ...

Ρολάνδος Λουκαΐδης

5.9.2010 Τι κάνεις; Κασκόλ, πασμίνες, τσάντες, σουβέρ, σουπλά, runners, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, μπομπονιέρες… ...

Μαρίνα Κυριάκου

Ποια είσαι; Είμαι η Μαρίνα Κυριάκου, σπούδασα Αρχιτεκτονική στη Γαλλία και Αστικό Σχεδιασμό στην ...

Αυγή Ριρή

Η Αυγή Ριρή επενδύει στη Λευκωσία τη φαντασία που της έδωσε η Φλωρεντία Τι ...

Αλέξανδρος Γιωρκάτζης

Ποιος είσαι; Αλήθεια, μέχρι ποιο βάθος μπορούμε να φτάσουμε για να απαντήσουμε αυτές τις ...

Μικαέλα Τσαγγάρη

Ως ταλαντούχα νέα, η Μικαέλα Τσαγγάρη κυνηγά νέα ταλέντα Πού είσαι; Tις περισσότερες ώρες ...

X