Για την Ιαπωνία, με αγάπη

 Το κυπριακό φόρουμ, ομάδα, σελίδα (όπως θέλετε πέστε το) φαν και δημιουργών anime και manga (δηλαδή της τέχνης του ιαπωνικού κόμικ και κινουμένου σχεδίου), Otaku Cy διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για μηνύματα με αποδέκτες τα 25 παιδιά από σχολεία από το Μιγιάκι, τη Φουκουσίμα και άλλες περιοχές της Ιαπωνίας που είχαν επισκεφθεί την Κύπρο στις γιορτές των Χριστουγέννων.

 Τα παιδιά, ηλικίας από εννέα μέχρι δεκαεφτά, που είχαν χάσει συγγενείς στην διπλή καταστροφή του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, είχαν έρθει με τους συνοδούς τους στην Κύπρο μετά από πρωτοβουλία των οργανώσεων Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου και Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη, του υπουργείου Εξωτερικών και της Εκκλησίας, επισκέφθηκαν διάφορα σημεία του νησιού, συνάντησαν τον Πρόεδρο Χριστόφια, συμμετείχαν σε παιδική εκπομπή του ΡΙΚ και έμειναν στο Μοναστήρι του Κύκκου.

 Μεταξύ των ομάδων που συνάντησαν ήταν και η Otaku Cy. Επιστρέφοντας στην Ιαπωνία, τα παιδιά έστειλαν γράμματα στους νέους φίλους που έκαναν όπου μιλούν για την Κύπρο και τις εντυπώσεις τους. Κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα να πάρουν απαντήσεις από την Κύπρο. Έτσι οι Otaku Cy ξεκίνησαν έναν διαγωνισμό για σχέδια που θα σταλούν, όλα ανεξαιρέτως, στην Ιαπωνία, ενώ τα καλύτερα τρία θα βραβευθούν.

 Άτομα ηλικίας 7 με 10, έφηβοι και 20άρηδες έστειλαν τις προτάσεις τους οι οποίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ομάδας όπου μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι αύριο, 10 του μήνα. Ακολουθεί πάρτυ την Πέμπτη 13 Απριλίου όπου κριτές θα αποφασίσουν τους νικητές που θα κερδίσουν διάφορα καλά, ενώ θα υπάρξει διαγωνισμός cosplay (αμφίεσης σε χαρακτήρα anime) και ιαπωνική σύγχρονη μουσική από ποπ και ροκ μέχρι και μέταλ. Είσοδος 5 ευρώ, ή 4 για τους… φέροντες σχετική αμφίεση.

 

You May Also Like

Στο ΜΟΜΑ ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης;

Μια έκθεση με τα πειραματικά «Θραύσματα» του Έλληνα σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ...

Τα 47 φινάλε του Χέμινγουεϊ για τον «Αποχαιρετισμό στα όπλα» για πρώτη φορά σε μια έκδοση

Σαράντα επτά εναλλακτικά φινάλε περιλαμβάνονται στη νέα έκδοση του βιβλίου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Αποχαιρετισμός ...

20 χρόνια Active Member | και τώρα, εκδίκηση

Είκοσι χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής μουσικής συμπληρώνουν φέτος οι Active Member, ένα ...

Μεγάλα ονόματα στην Αγία Νάπα

Οι indie Charlatans, που γεμίζουν ολόκληρα στάδια στη Βρετανία, θα δώσουν το «παρών» τους ...

Ημέρα Ποίησης με αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο

Το Θέατρο Ριάλτο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, φιλοξενεί τον Λεωνίδα Εμπειρίκο, γιο ...

«Ευρωπαϊκό καθεστώς του καλλιτέχνη» προτείνει το ΕΚ

Το EK καλεί την Επιτροπή να προτείνει ένα «ευρωπαϊκό καθεστώς του καλλιτέχνη», για ένα ...

X