Σχέδιο διαχείρισης για τη Χοιροκοιτία

Την ολοκλήρωση του Σχεδίου Διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Κύπρου και τη Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή στη Χοιροκοιτία, ανακοίνωσε πρόσφατα η UNESCO.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην κοινότητα της Χοιροκοιτίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Κύπρου και τη Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή συνδιοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Κέντρο Νεότητας Χοιροκοιτίας, την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 18:30, παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθυμίου Φλουρέντζου.

Το Σχέδιο Διαχείρισης προέκυψε μετά από πρωτοβουλία και δραστηριότητες του Τμήματος Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία του Ινστιτούτου Κύπρου και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού, για τη μελέτη και σύνθεση σχεδίων διαχείρισης για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Κύπρου, που είναι εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η εν λόγω προσπάθεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Κυπριακή Πολιτιστική Κληρονομιά, δεδομένης της παρούσας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις παγκόσμιες εξελίξεις και τις κατευθύνσεις της UNESCO, η προστασία του ευρύτερου φυσικού και αστικού περιβάλλοντος των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, αποτελεί προτεραιότητα στη διαχείρισή τους. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη αλλά και υποχρέωση, η ανάλογη αντιμετώπιση του αρχαιολογικού πλούτου της Κύπρου.

You May Also Like

Διεθνής Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2018: οι εκδηλώσεις

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή ...

JAKATOUMBA : Μια χοροθεατρική παράσταση για παιδιά της Λίας Χαράκη

Η χορογράφος Λία Χαράκη παρουσιάζει ένα έργο για παιδιά, όπου η κίνηση , η ...

Καλ. Διευθυντής/ντρια με αγορά υπηρεσιών για το Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο και έκλεισε ήδη την 1η Μαρτίου η προθεσμία για τη θέση ...

22ο Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Στην ταινία «Καλωσήρθατε στην Τσετσενία» ο Χρυσός Αλέξανδρος του Φεστιβάλ

Απονομή των βραβείων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σήμερα, με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» καλύτερης ...

Ανακοίνωση ΕΠΑ για την απόφασή της εναντίον του ΘΟΚ

Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμο ύψους 342 χιλιάδων ευρώ ...

X