Σχέδιο διαχείρισης για τη Χοιροκοιτία

Την ολοκλήρωση του Σχεδίου Διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Κύπρου και τη Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή στη Χοιροκοιτία, ανακοίνωσε πρόσφατα η UNESCO.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην κοινότητα της Χοιροκοιτίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Κύπρου και τη Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή συνδιοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Κέντρο Νεότητας Χοιροκοιτίας, την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 18:30, παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθυμίου Φλουρέντζου.

Το Σχέδιο Διαχείρισης προέκυψε μετά από πρωτοβουλία και δραστηριότητες του Τμήματος Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία του Ινστιτούτου Κύπρου και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού, για τη μελέτη και σύνθεση σχεδίων διαχείρισης για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Κύπρου, που είναι εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η εν λόγω προσπάθεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Κυπριακή Πολιτιστική Κληρονομιά, δεδομένης της παρούσας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις παγκόσμιες εξελίξεις και τις κατευθύνσεις της UNESCO, η προστασία του ευρύτερου φυσικού και αστικού περιβάλλοντος των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, αποτελεί προτεραιότητα στη διαχείρισή τους. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη αλλά και υποχρέωση, η ανάλογη αντιμετώπιση του αρχαιολογικού πλούτου της Κύπρου.

You May Also Like

ΠΑΦΟΣ2017: Αποτελέσματα της Πρόσκλησης “Δεύτερη Φύση” (SECOND NATURE)

Στην πρόσκληση με τίτλο: “SECOND NATURE’’ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ2017, υποβλήθηκαν ...

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας , Μουζουράκης μαζί στη σκηνή

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης φτάνουν στην Κύπρο για ...

Σημαντικά ευρήματα στο Ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η τελευταία ερευνητική περίοδος της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στο Ιερό του Ελικωνίου ...

Καλλιτέχνες στην Ελλάδα τραγουδούν για τους Grup Yorum

Περισσότεροι από 120 μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ηχολήπτες και εικονολήπτες που ζουν στην Ελλάδα ερμήνευσαν ...

Στην Κύπρο οι Roberto Zuccarino και Magdalena Valdez

Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές του ταγκό, ο Roberto Zuccarino και η Magdalena Valdez από την ...

Στη 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε Βενετίας συμμετέχει η Κύπρος

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συμπράττουν με τον οργανωμένο ...

X