«Το νέο όνομά μου» στο Ίδρυμα ARTος

Ένα θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Το νέο όνομά μου» παρουσιάζει ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου στο Ίδρυμα ARTος.

«‘Το νέο όνομά μου‘ αφορά στην περιπέτεια του σύγχρονου περιθωριακού ανθρώπου που έχει χάσει κάθε σταθερό σημείο ύπαρξης», αναφέρει ο ίδιος ο Λ. Ιωαννίδης για το κείμενό του. «Ο μετανάστης, ο οποίος είναι και μέρος της δικής μας απόγνωσης, της εικόνας και της πραγματικότητάς μας, είναι ο ανώνυμος άπατρις που εναγώνια δοκιμάζει την απουσία της θέσης και της ταυτότητας του προσώπου του».

Το έργο σκηνοθετεί η Δέσποινα Γκάτζιου και ερμηνεύει η Ανθή Αντωνιάδου.

«Η παράσταση αυτή επιδιώκει να απαλλάξει τον εαυτό της από κάθε συμβατική υποχρέωση κι αφήνεται στη γυμνή αλήθεια των δεδομένων της», σχολιάζει η σκηνοθέτιδα. «Ο λόγος είναι τέτοιος, όσο χρειάζεται να ειπωθεί η αλήθεια. Ο χρόνος είναι τόσος, όσος παρέχεται να μετρηθεί η αλήθεια. Ο χώρος είναι εκεί, όπου διατίθεται να χωρέσει η αλήθεια. Και η αλήθεια συναντά τους αποδέκτες της μέσα από το σώμα του ηθοποιού, ο οποίος ούτως ή άλλως μέσα από την τέχνη του θεάτρου διαστέλλει την ύπαρξή του στη μία και μοναδική αλήθεια του۰ την ξένωση».

Τη σκηνική επιμέλεια-υδατοεγκατάσταση έχουν οι Αχιλλέας Κεντώνης και Μαρία Παπαχαραλάμπους, την ενδυματολογική επιμέλεια η Μαρίζα Παρτζίλη και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Γιώργος Λάζογλου.

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 21:00. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2012, στις 21:00, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα ARTος [Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία].Εισιτήρια προς 12 ευρώ.

Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99415601 | 99689498.

You May Also Like

Χριστουγεννιάτικη φιέστα με τους Monsieur Doumani

Το τοπικό σχήμα των Monsieur Doumani, γνωστό για την καινοτομική του προσέγγιση στην κυπριακή ...

DELIVERING VIEWS #24|Παρουσίαση έκδοσης «Cyprus / New Documents»

Για το 24ο κεφάλαιο του Delivering Views – Delivering Texts, το πολιτιστικό ίδρυμα Φανερωμένης ...

Το Αλφάβητο Γύρω μου |Δραστηριότητα για παιδιά από το NiMAC

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Παιδιών του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει τη δραστηριότητα “Το ...

CATS: Το διάσημο μιούζικαλ στην Κύπρο τα Χριστούγεννα

Στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού θα δοθεί το μιούζικαλ CATS τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με ...

Εγκαινιάστηκε έκθεση με έργα τέχνης στους «Εφτά Αη Γιώρκηες»

Εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στη Γεροσκήπου, στο μονοπάτι του ...

Ελευθερία Αρβανιτάκη | Συναυλίες στην Κύπρο

Για μια σειρά συναυλιών που φέρουν τον τίτλο «Πάμε ξανά στα θαύματα», η Ελευθερία ...

X