Αθηναίοι επί σκηνής | παραστάσεις στο Ριάλτο

Δύο παραστάσεις οι οποίες κέρδισαν το αθηναϊκό κοινό, βρίσκουν το δρόμο τους για τη Λεμεσό τον Μάιο: πρόκειται για τα θεατρικά έργα «Μια πορνογραφική σχέση» και «Ο Ιβάν και τα σκυλιά του», τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στις 19 και 20 Μαΐου και στις 25 και 26 Μαΐου αντίστοιχα.

Πορνογραφική σχέση
Δύο παραστάσεις θα δοθούν με το έργο «Μια πορνογραφική σχέση», το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού, σε σκηνοθεσία Φρεντερίκ Φοντέιν. Η γαλλική ταινία με τίτλο «Une liaison pornographique» (παραγωγής 1999) απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την Ναταλί Μπαγιέ. Τώρα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο Στέλιος Μάινας και η Δήμητρα Ματσούκα επαναφέρουν την «Πορνογραφική Σχέση» στο θεατρικό πάλκο.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον φετινό Φεβρουάριο στην Αθήνα, από το θέατρο «Αθηνών», και αφηγείται την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας όταν συναντιούνται σ’ ένα ξενοδοχείο μέσω αγγελίας. Η αρχική τους επιθυμία να παραμείνουν ανώνυμοι, σε μια σχέση μόνο για το σεξ, ανατρέπεται όταν ο έρωτας βρίσκει τον τρόπο να μπει ανάμεσά τους.

Ο Άρης ως Ιβάν
Την υποκριτική ικανότητα του Άρη Σερβετάλη στο πάλκο και όχι στη μικρή οθόνη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στις 25 και 26 Μαΐου, μέσα από το έργο «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά». Πρόκειται για μια παράσταση που έκανε την έκπληξη τη φετινή θεατρική σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία επιβίωσης του Ιβάν Μισούκοβ, το έργο είναι τοποθετημένο στη χειμωνιάτικη Μόσχα το 1996 και πραγματεύεται το πώς επιζεί κανείς στο βίαιο και αφιλόξενο τοπίο μιας πόλης που έχει πληγεί θανάσιμα από την ύφεση. Γνωστός από τη συμμετοχή του -ως χορευτής- στις παραστάσεις «Μήδεια» και «2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου και -ως ηθοποιός- στις πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Είσαι το ταίρι μου» και «Singles», ο Άρης Σερβετάλης έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του στην παράσταση ως ένα αγόρι που το σκάει από το σπίτι και επιζεί χάρη στην ένταξή του σε μια αγέλη από σκυλιά. Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας, συλλαμβάνεται τελικά το 1998 και κλείνεται σε ένα άσυλο. Μετά υιοθετείται. Στα όνειρά του ο Ιβάν Μισούκοβ τρέχει ακόμα στην άκρη της πόλης με τα σκυλιά του.
Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Γιώργος Οικονόμου και τη μουσική ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

+ «Μια Πορνογραφική Σχέση» το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου και «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά» την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου στις 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο.
Είσοδος για κάθε παράσταση προς 20 και 15 ευρώ. Ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο παραστάσεις προς 35 και 25 ευρώ. Πληροφορίες / κρατήσεις τηλ. 77777745. Ηλεκτρονικό εισιτήριο www.rialto.com.cy.

You May Also Like

Έργα της Καίτης Στεφανίδου στο Μουσείο Ζαμπέλα

Επτά μήνες μετά τον θάνατο της ζωγράφου Καίτης Φασουλιώτου Στεφανίδου, έργα της θα παρουσιαστούν ...

«Ανοιχτοί χώροι» στον φακό της Φωτοδού

Μια ομαδική έκθεση με θέμα «Ανοιχτοί Χώροι» παρουσιάζει η Φωτοδός, με φωτογραφίες των μελών ...

«Πολιτική ανυπακοή» στο Ίδρυμα ARTος

Μετά τη επιτυχημένη έναρξη στα πλαίσια του 2ου Low Budget Festival η θεατρική παράσταση ...

Φίλοι δι’ αλληλογραφίας II: Η ανάμνηση της ελευθερίας

Η Βάλια Ματσεντίδου πραγματοποιεί το δεύτερο εργαστήρι για ενήλικες «Φίλοι δι’ αλληλογραφίας» με θέμα ...

Γιορτή για την Ημέρα Μουσικής με την Βάκια Σταύρου και τον Μανώλη Νεοφύτου

Η Alliance Française Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, το Θέατρο Ριάλτο, τη ...

“September ” της Γεωργίας Κούρτη

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απώλεια. Άλλοι φοβούνται τα ύψη. Άλλοι τα αεροπλάνα και άλλοι ...

X