Ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα

H Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «#2» στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, από τις 6 μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012.

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της ατομική, η Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει την έκθεση «#2», η οποία έχει ως κεντρικό άξονα την ανθρώπινη φιγούρα και αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς. Η δουλειά της χωρίζεται σε δύο ενότητες, που διακρίνονται από τις δύο διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες εκφράζεται η καλλιτέχνης.

Αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα:

Χρησιμοποιώντας βασικά υλικά -μολύβι, μελάνι και χαρτί- η Καμπανέλλα φτιάχνει τη μια ενότητα έργων που παρουσιάζεται στην έκθεση. Και με ακρυλικά χρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται με μια τεχνική «σταξίματος», φτιάχνεται η άλλη και πιο ελεύθερη ενότητα.

Με έμφαση στη γυναικεία μορφή και σε σώματα χωρίς κεφάλια, τα έργα της εικαστικού προκαλούν τη σκέψη του θεατή. Το πρόσωπο του καθενός είναι η ταυτότητά του, μπορεί κανείς να πει, και ταυτόχρονα φορτισμένο, επισκιάζοντας το σώμα. Το σώμα, εντούτοις, που χαρακτηρίζεται από «όμορφες» φόρμες, καθίσταται το επίκεντρο των εν λόγω έργων, όπου ο θεατής εστιάζει σε αυτό το «πορτραίτο» των απεικονιζόμενων ατόμων. Σε διάλογο με αυτά τα πορτραίτα σωμάτων, έρχονται οι προσωπογραφίες που χαρακτηρίζονται από ένα αλλιώτικο και αφαιρετικό ύφος. Η όποια ερμηνεία για τα έργα της καλλιτέχνη, αφήνεται στον θεατή.

Κύριο μέλημα στη δουλειά της Καμπανέλλα είναι ο προβληματισμός για τον ρόλο που παίζει η ζωγραφική αυτή καθ’ αυτή στην τέχνη, σε μια εποχή όπου τα πολυμέσα κυριαρχούν.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας βρίσκεται εντός του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας [οδός Νεχρού 2, πίσω από την Βουλή των Αντιπροσώπων]. Πληροφορίες τηλ. 22681088.  Στάθμευση: στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00-20:00, Σάββατο 10:00-13:00.

You May Also Like

Με ποίηση γιορτάζουν τα Μουσεία του Παγκυπρίου τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Χώρων

Μια βραδιά ποίησης με τίτλο «Ο Κύκλος της Ποίησης» παρουσιάζει το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ...

«Ζητείται ψεύτης – στη Βουλή» και στο Θέατρο Ένα

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, επίκαιρη όσο ποτέ, ανεβαίνει από το «θέατρο ένα» σε επίσημη πρώτη ...

The Onion: an artist’s tool kit / Ένα διήμερο εργαστήριο από τη Λία Χαράκη

To πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λεμεσού “In Contact With” συνεχίζει με το διήμερο εργαστήριο ...

Η Ντόλι Πάρτον θα διαβάζει βιβλία σε παιδιά στη νέα σειρά “Goodnight with Dolly”

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, ηθοποιός, συγγραφέας, δισκογραφική παραγωγός και επιχειρηματίας Ντόλι Πάρτον ξεκινά ...

Έργα του Θεόδοτου και της Μαρίας Κάνθου σε μια έκθεση

Εκθεση με ζωγραφικά έργα του Θεόδοτου Κάνθου και της κόρης του, Μαρίας, μουσική από ...

ART

Την πολυβραβευμένη κωμωδία «Art», της Γαλλίδας Γιασμίνα Ρεζά, παρουσιάζει η Alpha Square στην ελληνική ...

X