«Γίγας της αμερικανικής μουσικής» ο Μπομπ Ντίλαν

Κάτοχος ενός «Μεταλλίου της Ελευθερίας» είναι από την Τρίτη 29 Μαΐου ο Μπομπ Ντίλαν, «για τη σημαντική επιρροή που είχε η μουσική του στο κίνημα υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο 72χρονος σήμερα Ντίλαν, έφτασε στον Λευκό Οίκο με τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά του και δέχτηκε την ύψιστη τιμή της χώρας από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Η φωνή του με το βάρος και τη μοναδική της δύναμη, δεν ήταν μόνο καθοριστική για το άκουσμα της μουσικής αλλά και για το μήνυμα που μετέφερε και για το πώς έκανε τον κόσμο να νιώθει. Σήμερα όλοι, από τον Μπρους Σπρίνγκστιν στους U2, οφείλουν στον Μπομπ μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γίγας στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, και παραδέχτηκε πως είναι μεγάλος θαυμαστής του Μπομπ Ντίλαν.

Την ίδια μέρα βραβεύθηκαν ο γερουσιαστής [και πρώην αστροναύτης] Τζον Γκλεν, η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ, η πρώην προπονήτρια μπάσκετ Πατ Σάμιτ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και η Αμερικανίδα συγγραφέας Τόνι Μόρισον.

O πρόεδρος Ομπάμα και η συγγραφέας Τόνι Μόρισον λίγο πριν την απονομή του δικού της μεταλλίου.

«Όλες αυτές οι προσωπικότητες μάς προκάλεσαν, μας ενέπνευσαν και έκαναν τον κόσμο καλύτερο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχετική δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «άκουγα τη μουσική του Ντίλαν όσο καιρό ήμουν φοιτητής. Ο μουσικός αυτός με βοήθησε, με τα τραγούδια του, να διευρυνθούν οι πνευματικοί μου ορίζοντες και να μεγαλώσει η αντίληψη που είχα για τον κόσμο μέχρι τότε».

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας θεσμοθετήθηκε το 1963 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι και απονέμεται σε πολίτες που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη και στον πολιτισμό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS | Kevin Lamarque & Jason Reed

You May Also Like

Nicosia Pop Up Festival 2021: Ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος

Το Pop Up Festival επιστρέφει και πάλι στη Λευκωσία, στην ανακαινισμένη Λεωφόρο Μακαρίου, αλλά ...

Ανακοίνωση ΘΟΚ για την απώλεια της Άλκηστις Παυλίδου

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Άλκηστις Παυλίδου, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ...

Ο Μαρίνος Παναγή διεκδικεί αρχιτεκτονικό βραβείο

Φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, ο Μαρίνος Παναγή, έχει προκριθεί στα Αρχιτεκτονικά ...

Ινκόγκνιτο επί σκηνής… κυριολεκτικά

«Δεν λέμε να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το Ινκόγκνιτο», σημείωσε ο διευθυντής του ...

Φυτώριο | Ανοικτή πρόσκληση για επιμέλεια έκδοσης

Το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου (ΕΙ.ΚΑ.) ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση για την ανεύρεση επιμελητή/συγγραφέα/ερευνητή για ...

Επανήλθε ο Αρκάς

Επαναλειτούργησε η σελίδα του Αρκά στο facebook, με ένα σκίτσο και ένα μήνυμα: «Επαναφέρουμε ...

X