Έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

H Σχολή καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία παρουσιάζει την 6η ετήσια έκθεση των φοιτητών και μαθητών της σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012.

Οι φοιτητές των κλάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν στην έκθεση δείγματα από τη δουλειά ολόκληρου του ακαδημαϊκού έτους. Οι φοιτητές προσεγγίζοντας εικαστικά σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καλύπτουν όλους τους κλάδους των καλών & εφαρμοσμένων τεχνών όπως ζωγραφική με διάφορα υλικά και τεχνικές, γλυπτική & εγκαταστάσεις χώρου, σκηνικά και κουστούμια θεάτρου, φωτογραφία, μόδα, κοσμήματα και αντικείμενα, εικονογράφηση, γραφικές τέχνες, animation κλπ.

Οι φοιτητές της σχολής «Αιγαία», μέσα στο ξεχωριστό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τη χαρακτηρίζει, διευρύνουν την ικανότητα ανεξάρτητης κρίσης για την αφομοίωση των διαφόρων εφαρμογών των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, σχετικά με τις ευκαιρίες επιλογής καριέρας και ανέλιξης. Μέσα από την εκπαιδευτική πορεία των σπουδών στη σχολή, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της ικανότητας των φοιτητών να εξερευνούν και να πειραματίζονται μέσα από μεθόδους δημιουργικής παραγωγικότητας, με την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για αυτοδύναμη έρευνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης, ανάλογα δείγματα της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή Αιγαία, σε όλα τα επίπεδα, όπως η παιδική σχολή καλών & εφαρμοσμένων τεχνών, η σχολή θεάτρου, οι ομάδες τέχνης ενηλίκων, οι ομάδες φωτογραφίας και οι ομάδες προετοιμασίας εξετάσεων όλων των επιπέδων.

Η σχολή «Αιγαία», είναι η μόνη εξειδικευμένη σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Κύπρο που προσφέρει κλάδο σπουδών εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 1922 στους Αγίους Ομολογητές.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει στις 9 Ιουνίου στις 19:30 ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Γιώργος Δημοσθένους, στους χώρους της Σχολής. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

Πληροφορίες www.aigaia.com.cy, info@aigaia.com.cy

You May Also Like

“Beyond Stereotypical Identities” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Κατερίνας Σταύρου με ...

«FOMO»: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Bluchip

Η γκαλερί Bluchip είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρωτοποριακή έκθεση «FOMO». Όπως ...

«Ελευθερία 2021: Κυπριακές ψηφίδες με αφορμή την τέχνη» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Με ένα εικαστικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματός του, ...

«Φιλουμένα Μαρτουράνο»: Παραστάσεις σε Λευκωσία & περιοδεία

Περιοδεία σε Λάρνακα, Πάφο, Σωτήρα, Λεμεσό. Παραστάσεις στη Λευκωσία στις 4, 5 και 6 ...

Δήμος Λευκωσίας: Νύχτες Καλοκαιριού 2021

Οι Νύχτες Καλοκαιριού 2021 που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας, θα μας συντροφεύουν ...

«Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ

Ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου με Νόμπελ θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ. Ένα ...

X