Διαφωνίες για τον Banksy

Αντιπαράθεση προκάλεσε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα γκράφιτι που λέγεται ότι ανήκει στον Banksy, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως αποκλείεται να το δημιούργησε ο διάσημος καλλιτέχνης.

Πρόκειται για την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία στο γκράφιτι παρουσιάζεται με το σήμα-κατατεθέν του Ziggy Stardust, της περσόνας που δημιούργησε τη δεκαετία του ’70 ο David Bowie.

Το γκράφιτι παρουσιάστηκε σε τοίχο που χρησιμοποίησε ο Banksy για προηγούμενο έργο του. Και ενώ φαίνεται πως το στιλ του έργου ανήκει στον Banksy, ωστόσο δεν θα περίμενε κανείς από τον ίδιο να τιμά την Βασίλισσα.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το εν λόγω έργο, το οποίο σχεδιάστηκε σε τοίχο στο Μπρίστολ, την γενέτειρα του Banksy. Συνήθως αναρτούνται φωτογραφίες με τα έργα του στην επίσημη σελίδα του, www.banksy.co.uk, οπότε και επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.

Αυτό συνέβη πριν ένα μήνα, όταν ο Banksy ανήρτησε το πιο πρόσφατο έργο του, το οποίο δημιούργησε σε έναν τοίχο στο Βόρειο Λονδίνο: πρόκειται για τη μορφή ενός παιδιού το οποίο ράβει βρετανικές σημαίες για τους εορτασμούς των 60 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο.

Το έργο είναι μια σαφής κριτική απέναντι στην παιδική εργασία. Δημιουργήθηκε σε έναν τοίχο λίγα μέτρα μακριά από ένα κατάστημα με σουβενίρ, ο ιδιοκτήτης του οποίου κατηγορήθηκε πριν από δύο χρόνια για την διάθεση φτηνών αντικειμένων που προέρχονται από την εκμετάλλευση παιδιών σε εργοστάσια.

You May Also Like

Το αστικό όνειρο του Paparazzi

Ο Αχιλλέας Μιχαηλίδης, άλλως Paparazzi, παρουσιάζει μια έκθεση με τίτλο Urban Dreams, στο Art ...

Τα «μπαϊράμια» των Βραβείων Θεάτρου

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου, θυμόμαστε τα ...

Τα «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Όχι ρε φίλε… όχι», έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ...

Στο Φεστιβάλ των Καννών η πρεμιέρα της ταινίας “The French Dispatch”

Μετά από πολύμηνη αναμονή και καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας ανακοινώθηκε η ημερομηνία της πρεμιέρας ...

«Ο τοίχος που χάνεται» ταξιδεύει στον Μόλο της Λεμεσού

Αφού εμφανίστηκε στηστη Λευκωσία το περασμένο φθινόπωρο, η εντυπωσιακή εγκατάσταση «Ο τοίχος που χάνεται» ...

Αναβολή 15ου Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA – 2020

Είναι με μεγάλη μας λύπη που ανακοινώνουμε όπως, λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με ...

X