Docs Talk | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

«Ελάτε να συζητήσουμε τα σενάριά σας»: το φετινό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, προσκαλεί δημιουργούς και παραγωγούς να μοιραστούν τα σενάριά τους με ειδικούς.

Τα ντοκιμαντέρ είναι πολύ σημαντικά γιατί ζωντανεύουν αληθινές ιστορίες. Τόσο απλά, η κινηματογραφίστρια Ράντα Σέσιτς από την Κροατία προσδιόρισε τη βαρύνουσα σημασία των ταινιών τεκμηρίωσης, όχι μόνο για το χώρο του κινηματογράφου, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Η Ράντα Σέσιτς προέβη στην άνωθεν δήλωση κατά την παρουσία της στην περσινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο τα τελευταία έξι χρόνια στη Β’ Δημοτική Αγορά [Θέατρο Ένα] Λεμεσού.

Η φετινή έβδομη έκδοση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου και ενώ το τελικό πρόγραμμα παραμένει άγνωστο, δημοσιοποιήθηκε ωστόσο το πρόγραμμα του DocsTalk 2012, του εργαστηρίου για επαγγελματίες, που λαμβάνει χώρα ετήσια στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Ειδικά θέματα
To DocsTalk είναι ένας θεσμός για το φεστιβάλ, ο οποίος φανερώνει την έγνοια των διοργανωτών του φεστιβάλ για την εγχώρια παραγωγή ντοκιμαντέρ. Διεθνείς παράγοντες φτάνουν στην Κύπρο και δίνουν διαλέξεις και εργαστήρια μέσα από τα οποία μοιράζονται τις γνώσεις τους με τους Κύπριους κινηματογραφιστές. Το Docs Talk απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες σκηνοθέτες / παραγωγούς, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις πολλαπλές πτυχές της δημιουργίας ταινιών ντοκιμαντέρ: αυτές μπορεί να αφορούν την αφήγηση και συγγραφή σεναρίου, την παραγωγή και ανάπτυξη, τεχνικές κινηματογράφησης και τη διανομή σε διεθνή φεστιβάλ. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Ανάπτυξη σεναρίου
Στο πλαίσιο του Docs Talk θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι με τίτλο Doc Checks. Ειδικής θεματολογίας, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου σε συνεργασία με τον γερμανικό οργανισμό «Sources 2», ο οποίος ειδικεύεται στην ανάπτυξη σεναρίου. Η απεσταλμένη του οργανισμού, Φινλανδή Ulla Simonen, θα δώσει μια σύντομη διάλεξη με θέμα τη συγγραφή σεναρίου για ταινίες ντοκιμαντέρ και θα έχει ατομικές συναντήσεις (διάρκειας 20-30 λεπτών) με σκηνοθέτες και παραγωγούς, κατά τις οποίες θα μπορεί να δώσει συμβουλές σε προτάσεις που θα έχουν υποβληθεί ως προς τη δομή και την ανάπτυξη του σεναρίου τους. Συνολικά θα γίνουν δεκτές οκτώ προτάσεις.
Οι συναντήσεις αναφέρονται σε σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ ή ομάδες σκηνοθετών/ παραγωγών ντοκιμαντέρ, η ταινία των οποίων βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Η διάλεξη και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 μεταξύ 16:00 και 19:00.

+ Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 Ιουλίου. Πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy, στο τηλ. 77772552 ή στη διεύθυνση info@filmfestival.com.cy.
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού συνδιοργανώνεται από την Brave New Culture και το ΡΙΚ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Τζαζ συναυλία με Μεσογειακό χρώμα και Σεμινάριο στο Windcraft Music Centre

O διάσημος σαξοφωνίστας Gilad Atzmon και ο καταξιωμένος κιθαρίστας Ofer Ganor συναντούν τον κοντραμπασίστα ...

Προς τα Όσκαρ η ταινία «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι [τρέιλερ]

«Δεν με ενδιαφέρει αν η ταινία μου προβάλλεται σε μια αποθήκη ή σε μια ...

Διάλεξη για το «Μουσείο του Μέλλοντος»

Υπήρξε διευθυντής της Τate Modern του Λονδίνου, του Haus der Kunst του Μονάχου και ...

Βραβείο LUX 2014 | Girlhood

Με την ταινία Girlhood ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου η προβολή των τριών ταινιών οι ...

Ούτε το 2015 θα έχει διευθυντή ο ΘΟΚ

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Μειωμένος κατά 58 χιλιάδες ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Θεατρικού ...

Από ‘σιει δέντρον έσιει σσιός*

  “Ο κήπος είναι το πιο μικρό́ κομμάτι του κόσμου και επιπλέον είναι ολόκληρος ...

X