Πάσχει από άνοια ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Στην παραδοχή πως ο Κολομβιανός νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πάσχει από άνοια, προέβη ο μικρότερος αδελφός του, Χάιμε Γκαρσία Μάρκες.

Μιλώντας σε φοιτητές στην Καρθαγένη, ο -πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα- Χάιμε Γκαρσία Μάρκες είπε πως μέχρι τώρα κρατούσε μυστική την ασθένεια του αδελφού του, όχι γιατί δεν έπρεπε να το ξέρει κανείς αλλά γιατί ο ίδιος ο συγγραφέας προσπαθούσε πάντα να προστατέψει την προσωπική του ζωή.

Ο Χάιμε Γκαρσία Μάρκες είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες που δηλώνει ανοιχτά την ασθένεια του συγγραφέα, θέλοντας να βάλει τέλος στις φήμες για την αρρώστια του, οι οποίες όπως είπε, πολλές φορές συνοδεύονται από κακοπροαίρετες λεπτομέρειες.

Ανέφερε ακόμη πως ο αδελφός του τού τηλεφωνεί συχνά για να του θέσει βασικά ερωτήματα. «Έχει πρόβλημα με τη μνήμη του. Μερικές φορές κλαίω γιατί νιώθω πως τον χάνω».

Ο Χάιμε Γκαρσία Μάρκες προσκλήθηκε να μιλήσει για τη σχέση του με τον συγγραφέα και ανέφερε πως δεν μπορούσε να κρατά άλλο μυστική την κατάστασή του.

Πάντως, η φυσική κατάσταση του συγγραφέα είναι πολύ καλή, σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του. «Διατηρεί το χιούμορ, τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια που είχε πάντα».

Ωστόσο έχει σταματήσει να γράφει μετά την κυκλοφορία του τελευταίου -όπως φαίνεται- βιβλίου του με τίτλο «Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου» [κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνης – Νέα Σύνορα]. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2004.

Τόσο ο μικρότερος αδελφός των δύο αλλά και οι μητέρα τους υπέφεραν από γεροντική άνοια. Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, οι οποίες έσωσαν τη ζωή του, αλλά επηρέασαν πολλά κύτταρα και νευρώνες.

Ο αδελφός του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είπε ακόμη πως ούτε το δεύτερο μέρος της αυτοβιογραφίας του θα μπορεί να συμπληρώσει ο νομπελίστας συγγραφέας. «Μακάρι να κάνω λάθος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: TELEGRAPH

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο φωτογράφος Vasco Szinetar στο Καράκας το 1982, χρονιά κατά την οποία ο συγγραφέας παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

You May Also Like

NO_BODY FESTIVAL 2015 / 7ο Φεστιβάλ Χορού Κίνησης & Παραστατικών Τεχνών

Το Dance Gate Lefkosia ανακοινώνει το 7ο Φεστιβάλ Χορού, κίνησης & Παραστατικών Τεχνών NO_ ...

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Απονεμήθηκαν το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών κατά τη διάρκεια ...

Ο Έλβις και οι Beatles: συνάντηση σε μια έκθεση

Την «γνωστή άγνωστη» συνάντηση των Beatles με τον Έλβις Πρίσλεϊ αποκαλύπτει έκθεση στο Λίβερπουλ, ...

Αναλόγιο “Αιδοίων Μονόλογοι”

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου σε συνεργασία με την Alpha Square παρουσιάζουν το ...

Η Αθήνα της κρίσης σε τραγούδι του Nick Cave

Η Αθήνα της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών πρωταγωνιστεί στο νέο τραγούδι του Aυστραλού ...

Το Σατιρικό διακόπτει τη συνεργασία του με Ριάλτο και Μαρκίδειο

Τη διακοπή της συνεργασίας του με τα θέατρα Ριάλτο Λεμεσού και Μαρκίδειο Πάφου ανακοίνωσε ...

X