Ακυρώνεται λόγω κρίσης συναυλία της ορχήστρας West-Eastern Divan στη Μαδρίτη

Επικριτικός έναντι της απόφασης του δημάρχου της Μαδρίτης να ακυρώσει τη συναυλία της ορχήστρας West Eastern Divan, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ορχήστρας, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Η Ορχήστρα, την οποία αποτελούν νέοι μουσικοί από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, έχει την έδρα της στη Σεβίλλη και έχει δώσει πολλές συναυλίες τα τελευταία 13 χρόνια σε ολόκληρη την Ισπανία.

«Η κρίση είναι τρομερή και υποφέρουμε εξαιτίας της σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ακύρωση όμως της συναυλίας επειδή είναι ευκολότερο απ’ το να σκεφτούμε εναλλακτικές, δεν είναι και ο πιο έξυπνος τρόπος για να χειριστούμε μια κατάσταση», ανέφερε ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Ο Μπάρενμποϊμ είπε ακόμη για την επόμενη συναυλία της ορχήστρας στη Σεβίλλη,  πως δεν έχει πληρωθεί ως διευθυντής της Ορχήστρας και πως το κόστος της συναυλίας θα μπορούσε να συζητηθεί. Είπε ακόμη πως δεν συζητήθηκαν ποτέ εναλλακτικές, ώστε να αποφευγχθεί η ακύρωση.

«Ούτε έξυπνο, ούτε κομψό» ήταν εκ μέρους του δημάρχου της Μαδρίτης, Άνα Μποτέλα, να ακυρώσει ένα ετήσιο θεσμό, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σχολίασε ο Μπάρενμποϊμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαδρίτη ζει ένα νέο κύμα διαδηλώσεων τις τελευταίες μέρες σε σχέση με νέα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στους Ισπανούς και η απόφαση του δημάρχου είναι ενταγμένη σε αυτό το πλαίσιο.

Πάντως, αρκετά σχόλια στο διαδίκτυο δεν είναι υπέρ του Μπάρενμποϊμ. Πολλοί, μάλιστα, προτείνουν όπως ο ίδιος προχωρήσει με την πραγματοποίηση της συναυλίας με δικά του έξοδα, καθώς η Ορχήστρα παίρνει μεγάλα ποσά ως επιχορήγηση από την ισπανική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ANSA

You May Also Like

Χριστοδουλίδης και Ούβε Χάους ανεβάζουν «Πέρσες» στη Γερμανία

Ο σκηνοθέτης Χάιντζ Ούβε Χάους και ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης, δύο σημαντικές μορφές στην ...

Χάθηκαν τα 40 εκατ. ευρώ του ταμείου ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου

«Τα λεφτά αυτά χάθηκαν στον πίθο των Δαναΐδων, που είναι ο κρατικός κορβανάς». Ο ...

Έκθεση του Ρόμπερτ Μοντγκόμερι στην Κύπρο

«All Kingdoms Smashed and Buried in the Sky» είναι ο τίτλος της εικαστικής πρότασης ...

Right Here, Right Now: όταν ο Fatboy Slim «συνάντησε» τη Γκρέτα

Το κορυφαίο του κομμάτι Right Here, Right Now, από το 1999, με την περίφημη ...

Οι Βλάκες είναι παντού στον κόσμο του Άι Ουέιουεϊ

Τις συνθήκες φυλάκισής του στις αρχές του 2011 αναπαριστά στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού Dumbass ...

“Aishe is going on vacation”

Η μικρού μήκους ταινία του Χάρη Θεραπή με τίτλο “Η Αϊσέ πάει διακοπές”, η ...

X