Κωνσταντίνος Λυράς

Ο Κωνσταντίνος Λυράς επικοινωνεί μέσα από τη μουσική

Τι κάνεις;
Από τα 11 το πάθος μου ήταν η μουσική και πιο συγκεκριμένα η κιθάρα. Ξεκίνησα να μαθαίνω κλασική κιθάρα και στη συνέχεια, γύρω στα 15, πήρα την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα και άρχισα να προσθέτω ροκ, μπλουζ και μέταλ γεύσεις στο παίξιμό μου. Στην ηλικία των 19 πήγα να σπουδάσω μουσική στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πέρασα τα περισσότερα χρόνια των σπουδών μου. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να διδαχθώ από σπουδαίους μουσικούς και κιθαρίστες: John Williams, Steve Vai, Steve Morse, David Pavlovits, Mark Eden και άλλοι, μουσικοί που αξίζουν μεγάλο σεβασμό.Θεωρώ πολύ σημαντική τη σωστή εκπαίδευση στη μουσική και ως καθηγητής κιθάρας χαίρομαι να βλέπω τους μαθητές μου να εξελίσσονται, να μαθαίνουν και να αγαπούν τη μουσική. Στη διάρκεια των σπουδών μου άρχισα να μαθαίνω φλαμένκο κιθάρα, παραδοσιακή μουσική της Ισπανίας που τη βρίσκω αισθητικά και τεχνικά εκπληκτική.

Τι ακούς;
Ασχολούμαι με ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ, όπως ροκ, μέταλ, φλαμένκο, μπλουζ, κλασική μουσική, ηλεκτρονική, τζαζ και άλλα. Θέλω να βελτιώνομαι και να γνωρίζω καλύτερα τη μουσική. Πολλά είδη που κάποια χρόνια πριν κάπως τα απέρριπτα, αρχίζω να τα εκτιμώ και να τα καταλαβαίνω καλύτερα.

Τι σκέφτεσαι;
Τα τελευταία χρόνια έκανα συναυλίες στην Αγγλία, Κύπρο όπως και στο εξωτερικό με σχήματα και μουσικούς σε διάφορα στυλ μουσικής, όπως επίσης και ηχογραφήσεις. Αυτό που σκέφτομαι και θα ήθελα τώρα που έχω επιστρέψει στην Κύπρο είναι να προσπαθήσω να γράψω και να παίξω δική μου μουσική, που θα εκπροσωπεί τις γνώσεις και τον χαρακτήρα μου. Η κιθάρα έχει κατακτήσει τον κόσμο σαν το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο και δεν νιώθω ότι είναι τυχαίο. Από τη μια είναι ένα κομμάτι ξύλο με 6 χορδές και από την άλλη ένας μαγικός τρόπος επικοινωνίας.

You May Also Like

Αντρούλα Καφά

Ποια είσαι; Είμαι η Αντρούλα Καφά, 23 ετών. Σπούδασα Φιλοσοφία στο University College London, ...

Παναγιώτης Δουκανάρης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Παναγιώτης Δουκανάρης και κατάγομαι από την Κύπρο. Μέχρι πρόσφατα ζούσα ...

Ελένη Πουργούρη

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Ελένη Πουργούρη. Γεννήθηκα και ζω στη Λευκωσία. Έχω σπουδάσει Fashion Designer ...

Αυγή Ριρή

Η Αυγή Ριρή επενδύει στη Λευκωσία τη φαντασία που της έδωσε η Φλωρεντία Τι ...

Αφροδίτη Κωνσταντίνου

H Αφροδίτη Κωνσταντίνου σχεδιάζει αναζητώντας το “είμαι” Ποια είσαι; Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ… ...

Έλενα Ζένιου

4.12.2011 Η Έλενα Ζένιου προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία της ότι όλα είναι αγάπη ...

X