Εγκλήματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Λιλλήκα [υπενθυμίζω ότι αν πάρει κάτω από 3% θα φύγει από την Κύπρο], οι πλείστοι που περνούν σήμερα τα οδοφράγματα είναι εγκληματικά στοιχεία.

Οι εγκληματίες αυτοί συμπεριλαμβάνουν:
– εργάτες που έρχονται από τα κατεχόμενα για να δουλέψουν στις ευρωπαϊκές οικοδομές μας,
– γριές και γέρους που περνούν στις ελεύθερες περιοχές για να επισκεφθούν το νοσοκομείο,
– κόσμο που περνά στα κατεχόμενα είτε για επίσκεψη στο χωριό του είτε για τουρισμό,
– πατριώτες μέσους Ελληνοκύπριους που κρύβουν από το σόι τους πως πάνε στα καζίνα και πως ψωνίζουν μαϊμούδες και πατριώτες Τουρκοκύπριους που περνάνε νότια για να ψωνίσουν ακριβά από το local branch του υπαρκτού καπιταλισμού,
– ιδεολόγους και επαγγελματίες των ΜΚΟ που διασταυρώνουν ελπίζοντας πως με τη δουλειά τους κάποια μέρα θα βελτιώσουν τα πράγματα,
– όσα παιδιά Τουρκοκυπρίων φοιτούν στην Αγγλική Σχολή,
– α, και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Έρογλου στα πλαίσια των προσπαθειών για αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο καθένας διαφωνεί με τα κίνητρα κάποιων, συμφωνεί με τα κίνητρα άλλων. Όμως το σύνολο είναι ένας μικρόκοσμος της ένθεν κι ένθεν κυπριακής πραγματικότητας. Περιέχει στοιχεία από όλο το ιδεολογικό φάσμα και είναι ενδεικτικό του ότι τα ανοιχτά οδοφράγματα αφορούν τους πάντες. Είναι δικαίωμά μας να διακινούμαστε στη χώρα μας, για όποιον λόγο. Δεν εναπόκειται στο κράτος να μας επιβάλλει όρους εάν θεωρεί πως αποτελούμε μια χώρα.

Ο μέσος Κύπριος [και των δύο πλευρών] μπορεί να επιλέγει πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς τού ποιες από τις παραπάνω ομάδες ενεργούν “ηθικά” και ποιες εγκληματικά. Αλλά νομίζω πως ο μέσος Κύπριος έχει και το ένστικτο τού να αντιλαμβάνεται τους γραφικούς και [καλώς ή κακώς] να τους εξοστρακίζει. Με άλλα λόγια, ίσως κύριε Λιλλήκα θα έπρεπε να ανησυχείτε για την πολιτική βιωσιμότητά σας όταν ταυτίζεστε με αποτυχημένους πολιτικούς οπορτουνιστές που μας έκαναν ρεζίλι στην Ευρωβουλή γιατί θεώρησαν πως τους προσέβαλαν αφίσες για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα, με καλλιτέχνες με μεσσιανικά σύνδρομα και με μέλη του ΕΛΑΜ.

Οι εγκληματίες μια χαρά έκαναν τις μπίζνες τους πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα, μια χαρά θα συνεχίσουν να τις κάνουν και αν τα κλείσετε. Όμως η ιστορία είναι άτιμο πράγμα – όταν πας να γυρίσεις πίσω τις αναπόφευκτες διεργασίες της για να διασώσεις το κατεστημένο, τελικά κάποια στιγμή σε καταπλακώνει. Προτείνετε λύσεις για την κατάσταση ως έχει και μην κρύβεστε πίσω από μια χούφτα φοβισμένων ανθρώπων.
Οι Κύπριοι δεν χρειάζονται νταντάδες να τους λένε πού μπορούν να πηγαίνουν.

You May Also Like

Τα “θα” που θα μας συμφέρουν

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Τα καλοκαιρινά βράδια στη Λευκωσία, σε ένα τραπεζάκι απέναντι από ...

… και θεάματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Αν υστερεί σε κάτι η κυπριακή πολιτική σκηνή, είναι στο ...

Η ζωή ως ζόμπι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ο συντάκτης του “Guardian” συνάντησε τον πρώην τραπεζίτη σε ένα ...

Το ενοχικό μας μεγαλόπιασμα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης  Το βεβαιώσαμε άμα ξεκίνησε το χοντρό δούλεμα διαδικτυακά για τη ...

Μάθημα δημοκρατίας

«Ξέρεις πόσα χρόνια ασχολούμαι μαζί τους; Μεν νομίζεις ότι ξέρουν τους κανονισμούς ή ότι ...

Η εξουσία και ο τοίχος

Σε έναν τοίχο μέσα στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας [όπου παρουσιάζεται η έκθεση Terra ...

X