Εγκλήματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Λιλλήκα [υπενθυμίζω ότι αν πάρει κάτω από 3% θα φύγει από την Κύπρο], οι πλείστοι που περνούν σήμερα τα οδοφράγματα είναι εγκληματικά στοιχεία.

Οι εγκληματίες αυτοί συμπεριλαμβάνουν:
– εργάτες που έρχονται από τα κατεχόμενα για να δουλέψουν στις ευρωπαϊκές οικοδομές μας,
– γριές και γέρους που περνούν στις ελεύθερες περιοχές για να επισκεφθούν το νοσοκομείο,
– κόσμο που περνά στα κατεχόμενα είτε για επίσκεψη στο χωριό του είτε για τουρισμό,
– πατριώτες μέσους Ελληνοκύπριους που κρύβουν από το σόι τους πως πάνε στα καζίνα και πως ψωνίζουν μαϊμούδες και πατριώτες Τουρκοκύπριους που περνάνε νότια για να ψωνίσουν ακριβά από το local branch του υπαρκτού καπιταλισμού,
– ιδεολόγους και επαγγελματίες των ΜΚΟ που διασταυρώνουν ελπίζοντας πως με τη δουλειά τους κάποια μέρα θα βελτιώσουν τα πράγματα,
– όσα παιδιά Τουρκοκυπρίων φοιτούν στην Αγγλική Σχολή,
– α, και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Έρογλου στα πλαίσια των προσπαθειών για αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο καθένας διαφωνεί με τα κίνητρα κάποιων, συμφωνεί με τα κίνητρα άλλων. Όμως το σύνολο είναι ένας μικρόκοσμος της ένθεν κι ένθεν κυπριακής πραγματικότητας. Περιέχει στοιχεία από όλο το ιδεολογικό φάσμα και είναι ενδεικτικό του ότι τα ανοιχτά οδοφράγματα αφορούν τους πάντες. Είναι δικαίωμά μας να διακινούμαστε στη χώρα μας, για όποιον λόγο. Δεν εναπόκειται στο κράτος να μας επιβάλλει όρους εάν θεωρεί πως αποτελούμε μια χώρα.

Ο μέσος Κύπριος [και των δύο πλευρών] μπορεί να επιλέγει πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς τού ποιες από τις παραπάνω ομάδες ενεργούν “ηθικά” και ποιες εγκληματικά. Αλλά νομίζω πως ο μέσος Κύπριος έχει και το ένστικτο τού να αντιλαμβάνεται τους γραφικούς και [καλώς ή κακώς] να τους εξοστρακίζει. Με άλλα λόγια, ίσως κύριε Λιλλήκα θα έπρεπε να ανησυχείτε για την πολιτική βιωσιμότητά σας όταν ταυτίζεστε με αποτυχημένους πολιτικούς οπορτουνιστές που μας έκαναν ρεζίλι στην Ευρωβουλή γιατί θεώρησαν πως τους προσέβαλαν αφίσες για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα, με καλλιτέχνες με μεσσιανικά σύνδρομα και με μέλη του ΕΛΑΜ.

Οι εγκληματίες μια χαρά έκαναν τις μπίζνες τους πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα, μια χαρά θα συνεχίσουν να τις κάνουν και αν τα κλείσετε. Όμως η ιστορία είναι άτιμο πράγμα – όταν πας να γυρίσεις πίσω τις αναπόφευκτες διεργασίες της για να διασώσεις το κατεστημένο, τελικά κάποια στιγμή σε καταπλακώνει. Προτείνετε λύσεις για την κατάσταση ως έχει και μην κρύβεστε πίσω από μια χούφτα φοβισμένων ανθρώπων.
Οι Κύπριοι δεν χρειάζονται νταντάδες να τους λένε πού μπορούν να πηγαίνουν.

You May Also Like

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κοίτα, κυρία Ελίτα μου, είμαι αρκετά ανοιχτός στο να πειστώ ...

Νοσταλγοί της λύσης

Για ακόμα μια φορά την περασμένη Κυριακή, οι ρομαντικοί ήταν έξω από το Λήδρα ...

Αξίες και ιδανικά 19ου αιώνος

Μοιράζεται αξίες και ιδανικά με μια ομάδα τύπων με απλοϊκή σκέψη, που παραδέχονται ανοιχτά ...

Tourist Wasteland

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Υπάρχουν μέρη που περιγράφουν μια ιδέα, αν δεν είναι όλα ...

Τα πρόσωπα των προσφύγων

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Τον Μάιο του 1941, η ευκατάστατη οικογένεια ενός Κύπριου γιατρού ...

Το τρομακτικό στο βίντεο του ξυλοδαρμού

Της Χριστίνας Γαλανοπούλου* Αν υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από το άγριο ξύλο που έφαγε ...

X