Τιμή στον Α. Κωνσταντινίδη από την Ένωση Σκηνοθετών

Με τη βράβευση του σκηνοθέτη Αντρέα Κωνσταντινίδη έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία νύχτα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στα έργα του σκηνοθέτη, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στον κυπριακό κινηματογράφο.

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, η Ένωση βράβευσε τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη για το όλο του κινηματογραφικό έργο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης  αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του κινηματογράφου. Γρήγορα κατάλαβε τη δύναμη της εικόνας και του ήχου. Ακόμα και στις πιο απλές παραγωγές, πρόσεχε τι έλεγε, τι προέβαλλε, τι μηνύματα έστελλε στο κοινό, πάντα με την δική του κινηματογραφική ματιά και πάντα σεβόμενος τους συνεργάτες του».

Παρόντες στην βράβευση ήταν ο Πρόεδρος και μελή του Δ.Σ. του ΡΙΚ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παλιοί συνάδελφοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και πολλοί θεατές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, η Ένωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στο κοινό για την από μέρους του θερμή στήριξη του Φεστιβάλ, στους χορηγούς και συνδιοργανωτές, τονίζοντας ότι χωρίς την ουσιαστική στήριξή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του και σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του.

Η φετινή τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου θεωρείται πετυχημένη χάρη στη μεγάλη προσέλευση κοινού, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια Λευκωσίας – κάτω από τα αστέρια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επιτυχία είχε και η διάλεξη που έδωσαν οι παραγωγοί ταινιών Σταύρος Παπαγεωργίου και Μάριος Πιπερίδης με τίτλο «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Κυπριακών Ταινιών».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες από τους Πασχάλη Παπαπέτρου, Μιχάλη Γεωργιάδη, Χρίστο Γεωργίου, Κώστα Γιαλλουρίδη, Ιωακείμ Μυλωνά και Στέλιο Κωνσταντίνου.

You May Also Like

Αναβλήθηκε για τον Μάρτιο η τελετή απονομής των βραβείων Grammy

Η τελετή απονομής των βραβείων Grammy αναβάλλεται έως τις 14 Μαρτίου λόγω ανησυχιών που ...

Ομορφιά και μυστήριο στην Αμφίπολη

Εξακολουθεί να κερδίζει τα διεθνή βλέμματα η ανασκαφή που πραγματοποιείται από τον Αύγουστο στον ...

Macro Art Photography Awards: O αδιόρατος μικρόκοσμος των κήπων

Tα φτερά μιας πεταλούδας, η σπειροειδής μορφή του φυτού Passiflora και ο κορμός ενός ...

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μουσουλιώτης

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, 10 Απριλίου 2014, ο γνωστός ηθοποιός ...

Display 2 | Η αγορά έργων της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Τέχνης

Μετά το επιτυχημένο πρώτο Display στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point, το εκθεσιακό και ερευνητικό ...

ΥΠΠΑΝ: «Δεν υποβιβάζεται η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου»

Ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί που προβάλλονται ότι παραμελείται ...

X