Τιμή στον Α. Κωνσταντινίδη από την Ένωση Σκηνοθετών

Με τη βράβευση του σκηνοθέτη Αντρέα Κωνσταντινίδη έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία νύχτα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στα έργα του σκηνοθέτη, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στον κυπριακό κινηματογράφο.

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, η Ένωση βράβευσε τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη για το όλο του κινηματογραφικό έργο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης  αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του κινηματογράφου. Γρήγορα κατάλαβε τη δύναμη της εικόνας και του ήχου. Ακόμα και στις πιο απλές παραγωγές, πρόσεχε τι έλεγε, τι προέβαλλε, τι μηνύματα έστελλε στο κοινό, πάντα με την δική του κινηματογραφική ματιά και πάντα σεβόμενος τους συνεργάτες του».

Παρόντες στην βράβευση ήταν ο Πρόεδρος και μελή του Δ.Σ. του ΡΙΚ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παλιοί συνάδελφοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και πολλοί θεατές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, η Ένωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στο κοινό για την από μέρους του θερμή στήριξη του Φεστιβάλ, στους χορηγούς και συνδιοργανωτές, τονίζοντας ότι χωρίς την ουσιαστική στήριξή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του και σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του.

Η φετινή τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου θεωρείται πετυχημένη χάρη στη μεγάλη προσέλευση κοινού, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια Λευκωσίας – κάτω από τα αστέρια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επιτυχία είχε και η διάλεξη που έδωσαν οι παραγωγοί ταινιών Σταύρος Παπαγεωργίου και Μάριος Πιπερίδης με τίτλο «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Κυπριακών Ταινιών».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες από τους Πασχάλη Παπαπέτρου, Μιχάλη Γεωργιάδη, Χρίστο Γεωργίου, Κώστα Γιαλλουρίδη, Ιωακείμ Μυλωνά και Στέλιο Κωνσταντίνου.

You May Also Like

Η επισιτιστική κυριαρχία στην Κύπρο μέσα από τη φωτογραφία

Η επισιτιστική κυριαρχία και η τέχνη συναντιούνται στην έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Χ”Ηλία στο ...

Ψάχνοντας τον Λένιν

Ο φωτογράφος Νιλς Άκερμαν και ο δημοσιογράφος Σεμπαστιέν Γκομπέρ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μάχη ...

Η Google γιορτάζει την ημέρα γέννησης του Mies van der Rohe

Την ημέρα γενεθλίων του Mies Van der Rohe [27 Μαρτίου 1886 – 17 Αυγούστου ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Συλλογική ιστορία

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] στο πλαίσιο του νέου κινήματος ...

Με κυπριακή ταινία ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου στις 30 Σεπτεμβρίου [τρέιλερ]

Φιλόδοξο παρουσιάζεται  και πάλι το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου, το οποίο διανύει φέτος την ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου / Ιανουάριος-Μάρτιος 2016

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα συναυλιών του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016. ...

X