Στη Λεμεσό η διεθνής συνάντηση χορού Aerowaves

Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού φιλοξενεί τη φετινή συνάντηση Aerowaves 2012, όπου καλλιτεχνικοί διευθυντές διεθνών φεστιβάλ σύγχρονου χορού και κέντρων χορού συζητούν και επιλέγουν έργα για το ευρωπαϊκό δίκτυο χορού.

Το Aerowaves meeting 2012 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο και στο πλαίσιό του θα φιλοξενηθούν 40  Καλλιτεχνικοί Διευθυντές φεστιβάλ και κέντρων χορού από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν, θα συζητήσουν και θα επιλέξουν έργα ταλαντούχων χορογράφων από τους εκατοντάδες που αιτούνται για την πλατφόρμα κάθε χρόνο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού αλλά και για τη χορευτική κοινότητα της Κύπρου, αφού εκτός από τη διεθνή δικτύωση, στο πλαίσιο της συνάντησης θα παρουσιαστούν τρία έργα ντόπιων καλλιτεχνών: πρόκειται για το έργο Tune In της Λίας Χαράκη, Could be Anyone του Χάρη Κούσιου και Unusual Suspects, της Εύης Δημητρίου.

Θα παρουσιαστούν επίσης τρία έργα επιλεγμένα από το ευρωπαϊκό δίκτυο χορού Aerowaves. Γενικός τίτλος της συνάντησης είναι: One’s World.

Το Aerowaves είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο χορού για έρευνα και διασυνοριακή παρουσίαση, που ξεκίνησε το 1996 σε ανταπόκριση στην εμφάνιση μιας νέας γενιάς σύγχρονων χορογράφων και ομάδων.

Περίπου δεκαπέντε ειδικοί χορού, συμπεριλαμβανομένων παρουσιαστών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να εξετάσουν τα έργα σε βίντεο, 70 νέων ομάδων χορού από ολόκληρη την Ευρώπη. Δέκα επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Οι δέκα αυτές ομάδες χορού παρουσιάστηκαν από μία φορά για πέντε Σαββατοκύριακα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1997 στο Place του Λονδίνου. Αυτοί οι αναδυόμενοι καλλιτέχνες επωφελήθηκαν από την εμπειρία της παρουσίασης της δουλειάς τους σε ένα νέο πολιτιστικό πλαίσιο και το κοινό απάντησε με ενθουσιασμό στο ποικίλο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Σήμερα το Aerowaves αντιπροσωπεύεται από 40 εταίρους και παρουσιαστές σε 34 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, που όλοι τους ανταποκρίνονται από κοινού κάθε Οκτώβριο για να επιλέξουν τα έργα για το επόμενο έτος από περίπου 500 αιτήσεις. Είναι όλοι εμπειρογνώμονες στον τομέα τους για εντοπισμό των αναδυόμενων ταλέντων στο χορό, τόσο στη δική τους χώρα όσο και διεθνώς.

Συνεδριάσεις έχουν φιλοξενηθεί στο Λονδίνο, Ελσίνκι, Γάνδη, Λουξεμβούργο, Aarhus, Tallinn, Αμστερνταμ, Πράγα,Κόρκ, Montemor-o-Novo, Malmö, Ζυρίχη, Μαδρίτη, Βίλνιους, Μόσχα, Poric και φέτος στη Λεμεσό.

+ www.aerowaves.org

You May Also Like

Άνοιξε και πάλι για το κοινό, με έκθεση, η κρύπτη της Νοτρ Νταμ.

Η πυρκαγιά της 15ης Απριλίου του 2019 στη Νοτρ Νταμ χαρίστηκε στην αρχαιολογική κρύπτη ...

Στην Ελλάδα το σίκουελ της ταινίας Before Sunset

Ήρθε η σειρά της Ελλάδας να υποδεχτεί τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί, ...

Ψηφιδωτά Κανακαριάς: Εντοπίστηκε και ο Απόστολος Μάρκος

Με τίτλο «Συμπληρώνεται το παζλ των ψηφιδωτών της Κανακαριάς», ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Walk of ...

ΘΟΚ: Επαναπροκήρυξη της θέσης διευθυντή | χωρίς προσόντα οι επτά

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Την απόφαση της επαναπροκήρυξης της θέσης του διευθυντή του Θεατρικού ...

Ανοικτή πρόσκληση για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου, ...

Καλοπαντρεύτηκε… στα 66 του o Μπράιαν Φέρι

Με την 29χρονη Αμάντα Σέπαρντ παντρεύτηκε σε ένα νησί της Καραϊβικής ο περίφημος τραγουδιστής ...

X