Με χάρλεϊ στον ΘΟΚ

«Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια ερμηνεία άξια για το βιογραφικό της», λέει για την Αννίτα Σαντοριναίου ο Γιώργος Μουαΐμης. Στην προκειμένη περίπτωση οι «συναισθηματικοί» λόγοι είναι περιττοί: όλοι γνωρίζουμε τις υποκριτικές ικανότητες της κ. Σαντοριναίου, πόσω μάλλον ο σύντροφος της ζωής της.

Οι δύο πρότειναν στον θεατρικό οργανισμό το ανέβασμα του μονόλογου «Το Μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι Καλά», του Βασίλη Κατσικονούρη. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί σήμερα στις 20:30, στον εξωτερικό χώρο του νέου Θεάτρου. Γι’ αυτό πάρτε… μπουφάν.

Γενιά σε αδιέξοδο

«Ένας διευθυντής του ΘΟΚ επιτέλους πίστεψε σ’ αυτή την πρόταση και προσδοκούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου ο Γιώργος Μουαΐμης. Η πρόταση υπάρχει στα συρτάρια του ΘΟΚ από το 2009, ωστόσο μόλις φέτος κατάφερε να υλοποιηθεί, έχοντας την υποστήριξη όχι μόνο του θεατρικού οργανισμού αλλά και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομίας Κύπρου. Κι αυτό γιατί ο μοναδικός ρόλος του έργου είναι για μια μητέρα που έχασε τον γιο της στην άσφαλτο.
«Μ’ αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος και η Αννίτα συνέδεσαν το έργο με το θέμα της μοτοσυκλέτας, που αντιπροσωπεύει εδώ την τάση φυγής που έχουν οι νέοι», σχολίασε ο συγγραφέας του έργου Βασίλης Κατσικονούρης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στην πρεμιέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το έργο αφορά στα όνειρα που έχουμε και χάνονται», αλλά και στη στιγμή που πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός για να πεις «πάλι καλά» και να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Μια εξομολόγηση

Για την Αννίτα Σαντοριναίου, αυτός ο μονόλογος λειτουργεί ως «εξομολόγηση της γενιάς μας και ως απολογία στις νεότερες γενιές, στις οποίες καταφέραμε να προσφέρουμε μόνο αδιέξοδα».

«Με σπαραγμό ψυχής θέλω να κάνω αυτό τον μονόλογο για να προσεγγίσουμε τους νέους, να τους πούμε ότι υπάρχουμε. Χωρίς, όμως, να μιλώ από καθέδρας, με όλα τα κομφόρ». Γι’ αυτό και η παράσταση ανεβαίνει σε ανοιχτό χώρο, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί μια τέτοια συνθήκη να ενέχει: τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα, την πιθανότητα βροχής. «Είναι μια παράσταση που ενδέχεται απροόπτων», λέει η Α. Σαντοριναίου.
Όσο για το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο παρουσιάζεται το εν λόγω έργο, «τα έργα που έχουν μια αλήθεια, είναι πάντα πιο καίρια. Και όσο τα πράγματα οξύνονται, άλλο τόσο πιο αναγκαίο είναι να παίζονται», σημειώνει ο Β. Κατσικονούρης.

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στις 20:30 στο νέο θέατρο ΘΟΚ. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30 μέχρι 07/12. Εισιτήρια προς 6 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 77772717.

You May Also Like

Μεσαιωνική βραδιά στο Κάστρο της Λεμεσού

Με τη διοργάνωση μιας «Μεσαιωνικής Βραδιάς» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Δήμος Λεμεσού, ...

Κύμα αντιδράσεων κατά των Χρυσών Σφαιρών

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή από τις ...

20 χρόνια Active Member | και τώρα, εκδίκηση

Είκοσι χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής μουσικής συμπληρώνουν φέτος οι Active Member, ένα ...

Κομίστες διοργανώνουν δημοπρασίες στο Twitter για στήριξη ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων

Η συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τη βιομηχανία των κόμικς στις ΗΠΑ την περίοδο της ...

«Εφυγε» ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης

Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε στις 26 Ιουλίου ο ποιητής και μεταφραστής Χριστόφορος Λιοντάκης, ...

Νεαροί αρχιτέκτονες σχεδιάζουν «τη διαφορά»

«Σχεδιάζοντας τη διαφορά – Κοινωνική Αειφορία στην Κύπρο» [Designing a Difference -Social Sustainability in ...

X