Έκθεση του Μαρίνου Καρτίκκη στην Opus 39

Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Fish Dreams» από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου στην γκαλερί Opus 39, στη Λευκωσία.

«Από τα απύθμενα βάθη της μνήμης άνθιζαν λουλουδάκια θύμησης, χρυσαφιά, γεμάτα ευωδιαστά προαισθήματα, αισθήσεις της παιδικής ηλικίας, που δεν ήταν σίγουρο ότι βασίζονταν σε πραγματικά περιστατικά.

Μερικές φορές, ονειρευόταν ασημόμαυρα ψάρια που κολυμπούσαν προς το μέρος του, περνούσαν ψυχρά και γυαλιστερά από μέσα του, σαν αγγελιαφόροι χαρούμενων ειδήσεων μιας όμορφης πραγματικότητας, έπειτα όμως χάνονταν κουνώντας την ουρά τους, αφήνοντας πίσω τους αντί για κάποιο μήνυμα καινούρια μυστικά.

Συχνά ονειρευόταν ψάρια που κολυμπούσαν και κάθε ψάρι ήταν δικό του δημιούργημα, εξαρτιόταν και κατευθυνόταν απ’αυτόν, όπως η ανάσα του. Ακτινοβολούσαν σαν βλέμματα, σαν σκέψεις που αναδύονταν από το μυαλό του και επέστρεφαν σ’ αυτό».

[Απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Νάρκισσος και Χρυσόστομος» του Έρμαν Έσσε]

Ο Μαρίνος Καρτίκκης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1963. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο University of California του Λος Άντζελες (Bachelor of Arts, Honors) και στο Universidad Complutense στη Μαδρίτη με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης και Κινηματογράφο στο London International Film School.

Έχει στο ενεργητικό του δέκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές, τηλεοπτικές εκπομπές, τρεις ταινίες μικρού μήκους και δύο ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας.

Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (2006) έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 9ο πανόραμα ανεξάρτητου κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η δεύτερη ταινία του ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ (2010) η οποία προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ. Διδάσκει τέχνη στη μέση εκπαίδευση ενώ συνεχίζει να ασχολείται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τον κινηματογράφο.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος]. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 17:00-20:00, Τρίτη-Παρασκευή 10:30-12:30 & 17:00-20:00, Σάββατο 10:30-12:30. Πληροφορίες τηλ. 22424983 και mango2@cablenet.com.cy.

You May Also Like

Νύχτες πολιτισμού στην αυλή της Αξιοθέας

Την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιουνίου, η Αξιοθέα ανοίγει τις πύλες της και πάλι για την ...

Διαδικτυακό εργαστήρι στιχουργικής με τον Πόλυ Κυριάκου

Ο Πόλυς Κυριάκου δίνει τώρα την ευκαιρία σε όσους και όσες φιλοδοξούν να δοκιμάσουν ...

«Μια ζωή την έχουμε» στον ΘΟΚ από 11 Ιανουαρίου

Η γνωστή κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ...

«Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της» από τη ομάδα Pink Lemonade Theatre

Η Χίλαρι, πρώην σύζυγος του Κένεθ, προσκαλεί αυτόν και την νυν σύζυγό του, Λώρα, ...

Νέα έκθεση από τους Χαράλαμπο και Βάσω Σεργίου

Την απόλυτη ισορροπία μεταξύ του σημείου εκείνου στον χρόνο ή τον χώρο όπου τελειώνει ...

Διαδικτυακό Σεμινάριο με το Χρήστο Βασιλόπουλο

Ένα πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο προσβάσιμο σε όλους θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 ...

X