Στο σφυρί το αρχικό κολάζ για το άλμπουμ Sgt Pepper των Beatles

Όχι μόνο οι φιλότεχνοι αλλά και οι φιλόμουσοι αναγνωρίζουν αμέσως αυτή την εικόνα: πρόκειται για το αυθεντικό κολάζ του σερ Πίτερ Μπλέικ για τον δίσκο των Beatles ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, το οποίο δημοπρατείται στις 13 Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου.

Ο εν λόγω δίσκος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους όλων των εποχών και αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μουσικής [με τον κριτικό Κένεθ Τάιναν να δηλώνει πως η κυκλοφορία του αποτέλεσε μια «αποφασιστική στιγμή για τον δυτικό πολιτισμό»].

Το περίφημο έργο του Μπλέικ δημοπρατείται μαζι με άλλα 18 σημαντικά έργα από την εξαιρετική συλλογή του αρχιτέκτονα Colin   St John ‘Sandy’ Wilson [1922-2007], στο πλαίσιο της δημοπρασίας Μοντέρνα και Μεταπολεμική Βρετανική Τέχνη.

Το έργο φέρει τιμή εκτίμησης 50-80 χιλιάδες βρετανικές λίρες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Sotheby’s, James Rawlin, πρόκειται για ένα κομμάτι στον ακρογωνιαίο λίθο της ιστορίας της ροκ μουσικής, καθώς το άλμπουμ Stg Pepper’s Lonely Hearts Club Band ήταν το πρώτο ‘κόνσεπτ άλμπουμ’, όπου η μουσική, η ιστορία, η εικόνα και η ειδίκευση στο στούντιο συναντήθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω έργο βγαίνει στο σφυρί.

Ο Μπλέικ γνώρισε τους Beatles μέσω του ατζέντη του, Ρόμπερτ Φρέιζερ. Για την δημιουργία της εικόνας, συνεργάστηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον.

ΠΗΓΗ: ART DAILY

You May Also Like

Κηδεύτηκε ο Παύλος Μάτεσις

Στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Παπάγου, αναπαύεται πλέον ο συγγραφέας του πολυδιαβασμένου ...

Μετάλλιο Τεχνών στον Αλ Πατσίνο

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε ...

«Ιστορίες για αγρίους» στο Σινέ Στούντιο

Η μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» [Relatos Salvajes], μια από ...

Διορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Μνημείων

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε, μετά από Πρόταση του Υπουργού Παιδείας, ...

Πέθανε ο συγγραφέας Άμος Οζ

Ο Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ πέθανε απο καρκίνο στην ηλικία των 79 ετών. Ο ...

Διαδικτυακή Πλατφόρμα interart.cy

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρης Οικονόμου παρουσιάζει τη διαδικτυακή πλατφόρμα interart.cy. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ...

X