Θεατρικά Εργαστήρια για Ενήλικες από το Θέατρο Ειδεκανού

Ξεκινώντας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου με ένα ανοιχτό εργαστήρι «γνωριμίας», το Θέατρο Ειδεκανού διοργανώνει από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Μάιο 2013 μια σειρά από θεατρικά εργαστήρια στο πρακτορείο –noculturesplace.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η βιωματική ενασχόληση με το θέατρο, στα πλαίσια ομαδικής δημιουργικής διαδικασίας.

Το ανοιχτό εργαστήρι της 22ης Δεκεμβρίου ξεκινά στις 16:30 και στο πλαίσιό του, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για τους στόχους των εργαστηρίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ανοιχτό εργαστήρι, το οποίο είναι δωρεάν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν για να δηλώσουν συμμετοχή στο eidekanou@gmail.com ή στο τηλ. 99849598, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Για τη σειρά εργαστηρίων Ιανουαρίου – Μαΐου

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο, αλλά και σε όσους επιδιώκουν να εμβαθύνουν στη θεατρική ενασχόλησή τους.

Ειδικότερα, μπορούν να βοηθήσουν εκπαιδευτικούς να εντάξουν το θεατρικό παιγνίδι στη διδασκαλία τους ή να προετοιμάσουν θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία τους, ενώ ψυχολόγοι και επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων θα μπορούν να αντλήσουν υλικό για πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων.

Έμφαση στα εργαστήρια δίνεται:

 • στην επί ίσοις όροις συμμετοχή στη δημιουργική διαδικασία

 • στη σωματική ενεργοποίηση και στον εμπλουτισμό των σωματικών εκφράσεων των συμμετεχόντων

 • στην επαφή και εξοικείωση με κλασικά και εναλλακτικά είδη θεάτρου

 • στη γνωριμία με σύγχρονες θεατρικές μεθόδους όπως το επινοημένο θέατρο (devised theatre) και το θέατρο ντοκιμαντέρ (verbatim theatre)

Στους συμμετέχοντες δίνεται χώρος για πρωτότυπη θεατρική δημιουργία με λιγότερο ενδιαφέρον στη συμβατική αναπαράσταση και σκηνοθεσία θεατρικών κειμένων.

Κείμενα θεατρικά, λογοτεχνικά ή ακόμα και κείμενα καθημερινής επικοινωνίας, όπως δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, διαδικτυακές αναρτήσεις, μηνύματα κινητών κ.λπ. θα μπορούν πάντως, να αποτελέσουν μέρος των εργαστηρίων.

Ανεξαρτήτως των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στα εργαστήρια, προτεραιότητα του Θεάτρου Ειδεκανού είναι η δημιουργία συνθηκών ομαδικότητας, ασφάλειας αλλά και ελευθερίας, ώστε να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και να ενθαρρυνθούν στη μεταξύ τους συνεργασία και διάλογο μέσα από:

 • ασκήσεις χαλάρωσης

 • θεατρικά παιχνίδια

 • αγωγή λόγου και ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής

 • κουκλοθέατρο και object theatre

 • τεχνικές κλόουν

 • καλλιέργεια σωματικότητας

 • θεατρικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς

Εκτός της άσκησης / εξάσκησης σε πρακτικής φύσεως θεατρικά εργαστήρια, το Θέατρο Ειδεκανού προσανατολίζεται και στην παραγωγή μικρών θεατρικών δρώμενων με τους συμμετέχοντες στα θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες.

Τα θεατρικά δρώμενα θα παρουσιαστούν σε μη συμβατικούς δημόσιους χώρους [δρόμους, πάρκα ή πλατείες] και θα κινηματογραφηθούν με στόχο τη δημιουργία αυτόνομων ταινιών.

Επιπρόσθετα, θα διοργανώνονται κατά διαστήματα και εργαστήρια μικρότερης διάρκειας σε συγκεκριμένες θεματικές. Όσοι επιθυμούν να ενημερώνονται μέσω email σε σχέση με τα έκτακτα αυτά εργαστήρια μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο eidekanou@gmail.com .

+ Τα θεατρικά εργαστήρια πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, με το κάθε εργαστήρι να διαρκεί 2 ώρες και 15 λεπτά. Μηνιαία συνδρομή 60 ευρώ.

You May Also Like

«Αντιγόνη» από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος

Η νέα θεατρική παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ είναι βασισμένη στην τραγωδία του ...

«Ποίηση και Πηλός»: Ακύρωση τελετής εγκαινίων λόγω των έκτακτων μέτρων

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος με αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία ανακοινώνει ότι ...

ΜΑ(Τ)ΤΕΡ, μια διαδραστική περφόρμανς της Μάχης Δημητριάδου

Μια διαδραστική παράσταση – εικαστική εγκατάσταση πολυμέσων, σύγχρονου χορού, μουσικής και λόγου παρουσιάζει με ...

FANEROMENI21: «Άνθρωποι της Φανερωμένης»

Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν, ανεβάζουν στις 2 Σεπτεμβρίου ...

Ιφιγένεια εν Ουαλία, στη Λεμεσό

’Αυτό που μου δίνει δύναμη, είναι που πήρα αυτόν τον πόνο’. Η Μάρα Κωνσταντίνου ...

«Το Μεσαιωνικό Βασίλειο της Κύπρου και οι Σταυροφορίες»

Η σειρά των διαδικτυακών διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο- διάλεξη ...

X