Οι μηχανές του Ντα Βίντσι στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη

Την έκθεση Da Vinci Machines – An exhibition of Genius θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από τις 3 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στη Λεμεσό.

Την έκθεση παρουσιάζει η FBME Bank, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια παρουσίας και δράσης της στην Κύπρο.

Μέσα από την έκθεση, τόσο οι φιλότεχνοι αλλά και οι λάτρεις της μηχανικής θα μπορούν να θαυμάσουν και να γνωρίσουν την ιδιοφυΐα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 60 μοντέλα τα οποία βασίζονται στα πρωτότυπα σχέδια του πολυμήχανου δημιουργού, όπως αυτά περιγράφονται με απόλυτη λεπτομέρεια και στα βιβλία «κώδικές» του.

Τα μοντέλα αυτά είναι χωρισμένα σε ενότητες: Πολεμικές μηχανές, Ιπτάμενες μηχανές, Ναυτικές και Υδραυλικές μηχανές αλλά και μηχανές βασισμένες στις βασικές αρχές τις μηχανικής.

Οι επισκέπτες μπορούν να τα αγγίξουν αλλά και να τα χειριστούν, αποκτώντας έτσι από πρώτο χέρι την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας τους.

Επεξηγηματικές σημειώσεις και σχέδια του Ντα Βίντσι συνοδεύουν το κάθε μοντέλο. Οι μηχανές αλλά και τα κινούμενα σχέδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνθέτουν και ενισχύουν την επιστημονική πολιτιστική εμπειρία της έκθεσης, εμπνευστές της οποίας είναι οι επιστήμονες και μελετητές του οργανισμού «Niccolai Τeknoart SNC» και το μουσείο Leonardo Da Vinci στη Φλωρεντία, υπό την υψηλή προστασία της πόλης της Φλωρεντίας.

Πέρα από τις μηχανές, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να μελετήσουν πιστά αντίγραφα από 15 πίνακες του μεγάλου καλλιτέχνη.

Η έκθεση είναι περιοδεύουσα και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις του κόσμου: φυσικά στη Φλωρεντία, στη Βενετία, Νάπολη, Βαρσοβία, Μαδρίτη, Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Βιέννη, Βερολίνο και σε μακρινούς προορισμούς  όπως στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 3 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη [Χαρουπόμυλοι / περιοχή Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού] όπου θα παραμείνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Όλα τα έσοδα από την έκθεση θα δοθούν στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ για Παιδιά προσδίδοντας έτσι στο γεγονός αυτό, εκτός από το σημαντικό πολιτιστικό του χαρακτήρα, και μια μεγάλη κοινωνική προσφορά.

You May Also Like

Τι παίζει σήμερα – Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τέσσερις συναυλίες, δύο θεατρικές παραστάσεις και ...

AglanJazz 2019 | Το πρόγραμμα

Το φετινό φεστιβάλ AglanJazz πραγματοποιείται στις  2 και 3 Ιουλίου στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή ...

Ανοίγει η έκθεση με τα έργα που διασώθηκαν στην Αμμόχωστο

Eνα χρόνο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής 219 έργων τέχνης από την Αμμόχωστο ως ...

Nicosia Book Fest στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019

Το Nicosia Book Fest πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου ...

Θεατρική παράσταση «Love Lies» στο Ίδρυμα ARTος

Το Υπερβατικό Θέατρο παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Love Lies», της Κορίνας Κονταξάκη, από τις ...

Τι παίζει σήμερα – Πέμπτη, 25 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει πολλές δωρεάν συναυλίες αλλά και πρεμιέρες στις κινηματογραφικές ...

X