Pop Up Kiosque με κυπριακή τέχνη στο κέντρο του Παρισιού

H ιστορικός τέχνης Άντρη Μιχαήλ και ο σχεδιαστής μόδας Ερωτόκριτος Αντωνιάδης δημιούργησαν τον μη-κερδοσκοπικό σύνδεσμο Chypre*Culture με έδρα το Παρίσι και παρουσιάζουν το Pop Up Kiosque στο πρώτο τους ραντεβού με το παριζιάνικο κοινό.

Το πρώτο Pop Up Kiosque παρουσιάζεται την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εγκαταστάσεις βίντεο, επεμβάσεις στο χώρο, αντικείμενα, αλλά και να γευθούν παραδοσιακό κυπριακό φαγητό.

Ο οργανισμός CHYPRE CULTURE είναι ένα κυπριακό πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό σε όλες τις νέες τάσεις και προκλήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, το οποίο έχει θέσει ως στόχο να δώσει ευκαιρίες έκφρασης σε κάθε θετική προσπάθεια που μπορεί να συμβάλλει στην προβολή της κυπριακής δημιουργίας αναδεικνύοντας τον δυναμισμό της σε όλους τους τομείς: εικαστικά, λογοτεχνία, ιστορία και αρχαιολογία, μουσική, θέατρο, χορός, αρχιτεκτονική, μόδα και ντιζάιν, γαστρονομία…

Οι προσκεκλημένοι κάθε φορά καλλιτέχνες από την Κύπρο ή το εξωτερικό θα μεταφέρουν την προσωπική τους, σύγχρονη ματιά στην κατάσταση και στα δρώμενα στην Κύπρο σήμερα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο οργανισμός προσκαλεί τον καλλιτέχνη Φάνο Κυριάκου, για να παρουσιάσει μια εμπνευσμένη δουλειά του που δημιούργησε ειδικά για την εκδήλωση αυτή: το σκεπτικό του γύρω από το κιόσκι-περίπτερο και την ιδιαίτερη σημειολογία του σε αναφορά με το αστικό τοπίο της Κύπρου.

Το σκεπτικό πίσω από το Pop up kiosque είναι για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας που αντικατοπτρίζει τη ζωή και τη δημιουργία στην Κύπρο, όπου ο επισκέπτης αφουγκράζεται τον παλμό της κυπριακής πραγματικότητας, τον έντονο ρυθμό της αστικής της ζωής και το δυναμισμό της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, στραμμένης προς το μέλλον στους κόλπους της Ευρώπης.

Η επόμενη εκδήλωση του Chypre*Culture θα περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεών του για το 2013.

H Άντρη Μιχαήλ είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τεχνών (UPJV) της Αμιένης στη Γαλλία. Πρόσφατα έχει ιδρύσει μαζί με τον Ερωτόκριτο Αντωνιάδη (Designer) τον μη-κερδοσκοπικό σύνδεσμο Chypre*Culture, ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση του κυπριακού πολιτισμού σε όλες του πτυχές: τέχνες, λογοτεχνία, ιστορία, αρχαιολογία, μουσική, θέατρο, χορός, αρχιτεκτονική, μόδα και γαστρονομία. Συνεργάζεται με διάφορους φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα, πρεσβείες, και πολιτιστικά κέντρα σκοπεύοντας στη δημιουργία δυναμικών εμπειριών, οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως πολιτιστική διπλωματία μεταξύ της Γαλλίας, της Κύπρου και άλλων χωρών.

+ Pop up kiosque, την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012.

Χώρος: 109, Boulevard Beaumarchais, 75003, Παρίσι

Πληροφορίες: www.chypreculture.org / facebook.com/ChypreCulture

You May Also Like

Είναι η «Θεία Επίσκεψη» στο Τολέδο ακόμη ένα έργο του Ελ Γκρέκο;

Λίγοι τυχεροί δημοσιογράφοι ήσαν εκείνοι που είχαν την τύχη να δουν την περασμένη Τρίτη ...

Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου | Το πρόγραμμα

Με την ταινία «Ο άνθρωπος που αγάπησε ένα πτώμα», του Νίκου Νικολαΐδη, σηκώνει αυλαία ...

O κωμικότερος των κωμικών στο Fringe του Εδιμβούργου

Ο Αμερικανός Φιλ Μπέργκερς, άλλως Ντόκτορ Μπράουν, απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας τωνβραβείων της ...

Διαφορετικές… ματιές στη νέα οπτική εικόνα της Κύπρου

Τη διαφωνία της σχετικά με τους όρους της προκήρυξης για τον σχεδιασμό λογότυπου και ...

Πρώτη ματιά στην Πινακοθήκη Λεβέντη

Περισσότερα από 800 έργα και αντικείμενα τέχνης τα οποία αποτελούν τις σημαντικές Συλλογές του ...

Δύο ναυάγια εντοπίστηκαν στον «Ερατοσθένη»

Μετά από 15 μέρες, το διάσημο αμερικανικό ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» ολοκλήρωσε χθες τις έρευνες ...

X