Έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου στην Κυπριακή Γωνιά

Την νέα της δουλειά με τίτλο Mindscapes παρουσιάζει η Θέκλα Παπαδοπούλου στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, στη Λάρνακα, από την 1η Φεβρουαρίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:00 ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Όλα τα έργα θα παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της έκθεσης  στην ιστοσελίδα  www.gallerykypriakigonia.com.cy.

Η Θέκλα Παπαδοπούλου, κάνοντας χρήση διαφόρων μοτίβων και χρησιμοποιώντας το ίδιο το τοπίο ως αφετηρία, θέτει τις βάσεις για μια υψηλή  διαλεκτική σχέση με τη φύση. Οι πίνακές της χαρακτηρίζονται από την πλούσια υφή τους, ενώ φέρνουν μαζί τους την δύναμη της αδιάκοπης κίνησης της θάλασσας και του μυστηρίου που περιβάλλει το φυσικό τοπίο.

thekla2

Αυτές οι υποβλητικές εικόνες, που έχουν ως σκοπό να ξυπνήσουν τις αισθήσεις, τις μνήμες και το θαυμασμό μας, συνδέονται άμεσα με τις εμπειρίες  και τις συναντήσεις μας με την ακατέργαστη φύση.

Οι αφηρημένοι πίνακες της Παπαδοπούλου βασίζονται σε ποικίλες τεχνικές στις οποίες χρησιμοποιεί διάφορα υλικά όπως η άμμος, το βιτρό, η λαδομπογιά, το ακριλικό, το βερνίκι, η σύνθεση κολάζ και άλλα τυχαία υλικά. Η ανομοιογένεια των υλικών δεν εμποδίζει την καλλιτέχνη στο να δημιουργήσει έργα που χαρακτηρίζονται από χρωματική αρμονία.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ταλέντο της Θέκλας Παπαδοπούλου, της οποίας η ικανότητα και επιδεξιότητα να συνθέτει αυτά τα ανόμοια μεταξύ τους υλικά  δημιουργεί ένα μνημειώδες, εντυπωσιακό και πολλές φορές παράξενα αινιγματικό αποτέλεσμα.

Η Θέκλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978. Αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας και έπειτα σπούδασε στην Ιταλία, στη σχολή Καλών Τεχνών του Urbino. Σήμερα ζει στη Λάρνακα όπου εργάζεται ως καθηγήτρια τέχνης στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στη Κύπρο και την Ιταλία.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου στις 19:00 στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά [Σταδίου 45], στη Λάρνακα. Θα παραμείνει μέχρι τις 18 Φευρουαρίου 2013. Πληροφορίες τηλ. 24621109.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

You May Also Like

Διάλεξη του δρ Ίρβιν Γιάλομ μέσω τηλεδιάσκεψης

Την ευκαιρία να ακούσουμε τον δρ Ίρβιν Γιάλομ ζωντανά -έστω μέσω τηλεδιάσκεψης- θα έχουμε ...

Έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη

Με ζωγραφικά έργα του κατεξοχήν εικαστικού ποιητή του γυναικείου κάλλους, η Αίθουσα Τέχνης ΑΜΟΡΓΟΣ ...

Νικολέττα Παπαμιχαήλ: I’ve Been There

Με την ατομική έκθεση της Νικολέττας Παπαμιχαήλ με τίτλο «Ι’ve been there» εγκαινιάζει τη ...

Διεθνές συμπόσιο για την Αρχαία Κύπρο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου σε συνεργασία με την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου ...

ΠΛΗΜΜΥΡΑ από το Φανταστικό Θέατρο

Τέσσερις Κύπριοι συγγραφείς εμπνέονται από έναν αρχαίο μύθο για να μιλήσουν για το σήμερα. ...

Τι παίζει σήμερα – Τετάρτη, 17 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τέσσερις συναυλίες, δύο θεατρικές παραστάσεις και ...

X