Σ. Μαλάς: Θέμα πολιτικής βούλησης η Ενιαία Αρχή

Επισημαίνοντας ότι ο κυπριακός πολιτισμός περιλαμβάνει και τον τουρκοκυπριακό πολιτισμό, ο Σταύρος Μαλάς κλήθηκε χθες να παρουσιάσει τις θέσεις του για τον πολιτισμό στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Εντέχνως».

Αν και κινήθηκε σε ένα γενικό πλαίσιο, μια από τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μαλά είναι η φοροαπαλλαγή μικρών επιχειρήσεων σχετικών με τον πολιτισμό: διαπιστώνοντας τη δραστηριοποίηση πολλών νέων στον χώρο των τεχνών, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως θα δώσει το οικονομικό κίνητρο της φοροαπαλλαγής για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης στην πόλη και για την πρώτη δεκαετία για επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ:

Για την ΕΑΠ

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε και στην Ενιαία Αρχή Πολιτισμού, την οποία ο ίδιος ονόμασε ενιαίο φορέα. Συγκεκριμένα είπε πως το θέμα της δημιουργίας του δεν είναι τόσο οικονομικό όσο θέμα πολιτικής βούλησης. Ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση του «υδροκέφαλου» υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα συμβάλει προς την υλοποίηση του φορέα, ο οποίος θα κινείται σε ένα καθορισμένο πλαίσιο στρατηγικής για τον πολιτισμό.

Για το Μέγαρο

Όπως και ο ανθυποψήφιός του, Νίκος Αναστασιάδης, ο Σταύρος Μαλάς θεωρεί πως το Μέγαρο Πολιτισμού θα μπορούσε να ανεγερθεί με τη μέθοδο αυτοχρηματοδότησης.
Ωστόσο αμφότεροι φαίνεται πως αγνοούν ότι ήδη τέθηκε σε συζήτηση η εν λόγω μέθοδος ως εναλλακτικός τρόπος ανέγερσης του Μεγάρου (συγκεκριμένα ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για τη μέθοδο BOT, δηλ. την ανέγερση και διαχείριση του Μεγάρου από ιδιώτη για αριθμό ετών). Το αντεπιχείρημα σε αυτή τη μέθοδο είναι πως πρέπει ένα έργο να έχει εξασφαλισμένο οικονομικό όφελος για να προσελκύσει ιδιώτες.

Για τα δ.σ.

Όσο για τα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών (εν προκειμένω του ΘΟΚ) ο κ. Μαλάς έδωσε την υπόσχεση πως τα μέλη των δ.σ. θα στελεχώνονται από άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενό τους. «Δεν θα διορίζονται από κομματικές λίστες», ανέφερε ο κ. Μαλάς, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για αξιοκρατικό κάλεσμα σε ανθρώπους.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Πάσχει από άνοια ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Στην παραδοχή πως ο Κολομβιανός νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πάσχει από άνοια, προέβη ...

The Messenger | Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ στην Κύπρο

Μπορείτε να φανταστείτε ένα κόσμο χωρίς το κελάηδισμα των πουλιών; Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου ...

Marina Picasso: σε δημοπρασία έργα και αντικείμενα του παππού της

Αρκετά από τα έργα του Pablo Picasso που παρέμεναν στο στούντιο του για χρόνια ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 33η

Του Γιάννη Τουμαζή / Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 6η

Του Νίκου Φιλίππου / Φωτογράφος Εικονογραφημένο  – τζιαι κάπως εξιδανικευμένο – εγχειρίδιο επιβίωσης τζιαι ...

Ανακοίνωση από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου

Η πλατφόρμα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά ...

X