Σ. Μαλάς: Θέμα πολιτικής βούλησης η Ενιαία Αρχή

Επισημαίνοντας ότι ο κυπριακός πολιτισμός περιλαμβάνει και τον τουρκοκυπριακό πολιτισμό, ο Σταύρος Μαλάς κλήθηκε χθες να παρουσιάσει τις θέσεις του για τον πολιτισμό στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Εντέχνως».

Αν και κινήθηκε σε ένα γενικό πλαίσιο, μια από τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μαλά είναι η φοροαπαλλαγή μικρών επιχειρήσεων σχετικών με τον πολιτισμό: διαπιστώνοντας τη δραστηριοποίηση πολλών νέων στον χώρο των τεχνών, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως θα δώσει το οικονομικό κίνητρο της φοροαπαλλαγής για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης στην πόλη και για την πρώτη δεκαετία για επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ:

Για την ΕΑΠ

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε και στην Ενιαία Αρχή Πολιτισμού, την οποία ο ίδιος ονόμασε ενιαίο φορέα. Συγκεκριμένα είπε πως το θέμα της δημιουργίας του δεν είναι τόσο οικονομικό όσο θέμα πολιτικής βούλησης. Ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση του «υδροκέφαλου» υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα συμβάλει προς την υλοποίηση του φορέα, ο οποίος θα κινείται σε ένα καθορισμένο πλαίσιο στρατηγικής για τον πολιτισμό.

Για το Μέγαρο

Όπως και ο ανθυποψήφιός του, Νίκος Αναστασιάδης, ο Σταύρος Μαλάς θεωρεί πως το Μέγαρο Πολιτισμού θα μπορούσε να ανεγερθεί με τη μέθοδο αυτοχρηματοδότησης.
Ωστόσο αμφότεροι φαίνεται πως αγνοούν ότι ήδη τέθηκε σε συζήτηση η εν λόγω μέθοδος ως εναλλακτικός τρόπος ανέγερσης του Μεγάρου (συγκεκριμένα ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για τη μέθοδο BOT, δηλ. την ανέγερση και διαχείριση του Μεγάρου από ιδιώτη για αριθμό ετών). Το αντεπιχείρημα σε αυτή τη μέθοδο είναι πως πρέπει ένα έργο να έχει εξασφαλισμένο οικονομικό όφελος για να προσελκύσει ιδιώτες.

Για τα δ.σ.

Όσο για τα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών (εν προκειμένω του ΘΟΚ) ο κ. Μαλάς έδωσε την υπόσχεση πως τα μέλη των δ.σ. θα στελεχώνονται από άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενό τους. «Δεν θα διορίζονται από κομματικές λίστες», ανέφερε ο κ. Μαλάς, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για αξιοκρατικό κάλεσμα σε ανθρώπους.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Δημήτρης Λογοθέτης: Και ταινία και επένδυση 125 εκατ. δολαρίων

Επιμένει… κυπριακά ο Δημήτρης Λογοθέτης, σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης Jiu Jitsu, της πρώτης ταινίας που ...

«Ανάμισης Ντενεκές» | Επί σκηνής ο Χάρης Χαραλάμπους

Ο Χάρης Χαραλάμπους μεταφέρει -μόνος στη σκηνή- την ιστορία του θρυλικού Γιώργου Πέτικα και ...

Βλέμμα στο Στρασβούργο για την έγκριση του Creative Europe

Με 1,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο τομέας του πολιτισμού -με προτεραιότητα στο σινεμά- ...

Ο Rhadoo ξανά στην Κύπρο και στην ΑΠ51

Οι ομάδες Alternadiva [Κύπρος] και default [Ελλάδα] συνεργάζονται και παρουσιάζουν τον Rhadoo, έναν αγαπημένο ...

Αναβολή Συναυλίας Bandini – Chiacchiaretta Duo

Το Ίδρυμα Φάρος ανακοινώνει ότι η συναυλία με τους Bandini-Chiacchiaretta Duo (κιθάρα και μπαντονεόν) ...

X