Όταν ο Μπρους «συνάντησε» την Μαντόνα

Σχεδόν 300 εκατ. δολάρια εισέπραξε από τις 88 συναυλίες της εντός του 2012 η Μαντόνα, με τον Μπρους Σπρίνγκστιν να ακολουθεί με 210 εκατ. δολάρια. Είναι ωραίο να είσαι στην κορυφή με τέτοια δεδομένα!

Η 54χρονη Μαντόνα, βασίλισσα της ποπ και ό,τι άλλο θέλετε, κέρδισε συγκεκριμένα 296,1 εκατ. δολάρια. Ο θρύλος της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημά του εισέπραξαν 210,2 εκατ. δολάρια ενώ ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτής των Pink Floyd, κέρδισε 186,4 εκατ. δολάρια από τις συναυλίες του. 

MADONA
Η μέση τιμή του εισιτηρίου για τις εμφανίσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν ήταν 91,95 δολάρια, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της Μαντόνα, στα 140,38 δολάρια και του Ρότζερ Ουότερς, που κόστιζαν 110,96 δολάρια.

Οι παλαίμαχοι της παγκόσμιας μουσικής, ενώ δεν είναι πλέον στην κορυφή των charts, παραμένουν ψηλά στις συναυλίες τους, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα ηλικιακά ακροατήρια που μπορούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, σύμφωνα με συντάκτη του Pollstar.

Οι Ρόλινγκ Στόουνς με μέση τιμή εισιτηρίου 529,51 δολάρια και με μόλις πέντε εμφανίσεις το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο,κέρδισαν συνολικά 35,5 εκατ. δολάρια ποσό αρκετά υψηλό για τον αριθμό των εμφανίσεων και κατέλαβαν την 33η θέση στον σχετικό κατάλογο.

Η Lady Gaga ήταν στην πέμπτη θέση με συνολικές απολαβές 161,4 εκατομμύρια δολάρια. Οι Μετάλικα κέρδισαν 86,1 εκατομμύρια δολάρια σε 30 παραστάσεις.

Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης ο Έλτον Τζον με 69,9 εκατομμύρια δολάρια και οι Red Hot Chili Peppers με 57,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις μουσικές «αντιξοότητες» με την μάστιγα της «ελαφροποπ», η ροκ κέρδισε το στοίχημα των ζωντανών συναυλιών για το ’12.

Καλή συνέχεια!

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Απονομή βραβείων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Μαρκίδειο Θέατρο

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Παλιά Ηλεκτρική” στην ...

Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για το Σχέδιο Θυμέλη

Ανακοίνωση σχετικά με το Σχέδιο Θυμέλη και το πάγωμα των χορηγιών από τον ΘΟΚ, ...

Αναβάλλεται το φεστιβάλ «Φέγγαρος»

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το μουσικό φεστιβάλ Φέγγαρος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο ...

Κυπραίοι καλλιτέχνες τρων φιστούτζια με τον Charlie Brown!

Με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας “THE PEANUTS MOVIE” στην Κύπρο, ζητήσαμε την ...

Ημέρα Ποίησης με αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο

Το Θέατρο Ριάλτο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, φιλοξενεί τον Λεωνίδα Εμπειρίκο, γιο ...

Δέκα βραβεία το «The Favourite» του Λάνθιμου στα British Independent Film Awards

Με δέκα βραβεία έφυγε το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου από την τελετή απονομής ...

X