Στο δικαστήριο για το Avatar ο Τζέιμς Κάμερον

Τα χειρόγραφα του σεναρίου της οσκαρικής ταινίας Avatar καλείται να δώσει στο δικαστήριο ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, για να αποδείξει την αυθεντικότητα του σεναρίου.

Ο Τζέιμς Κάμερον κατηγορείται για «κλοπή» ιδεών καθώς ο σκηνοθέτης Έρικ Ράιντερ, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία παραγωγής του Κάμερον, διεκδικεί αποζημιώσεις υποστηρίζοντας πως το σενάριο για την πολυσυζητημένη ταινία, είναι δικό του.

Συγκεκριμένα, ο Ράιντερ ισχυρίζεται πως το Άβαταρ κινείται πολύ κοντά στις επιταγές του «KRZ 2068», μιας δικής του ιστορίας η οποία θα περιελάμβανε κινούμενα σχέδια και ανθρωπόμορφες κλωνοποιημένες οντότητες.

Στη μήνυσή του, ο Ράιντερ υποστηρίζει ότι ανέπτυξε την υπόθεση του «K.R.Z. 2068» το διάστημα 1996-1998 και το παρουσίασε στην εταιρεία, μέσω ενός ανεξάρτητου παραγωγού, το 2000.

Τονίζει ότι υπήρχε άτυπη συμφωνία με την εταιρεία για αποζημίωση της ιδέας του, αν αυτή κάποτε γινόταν ταινία.

Ο δικαστής Άλαν Ρόζενφιλντ, από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, κάλεσε τον Κάμερον να παραδώσει τα χειρόγραφα του σεναρίου του Άβαταρ στους δικηγόρους του Ράιντερ.

Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του μηνυτή για πρόσβαση σε ημερολόγια του Κάμερον και του Τζον Λαντάου, CEO της εταιρείας του Κάμερον.

Πάντως, ο ίδιος ο Κάμερον ισχυρίζεται πως έγραψε το Avatar πέντε χρόνια προτού ο Ράιντερ παραδώσει το δικό του σενάριο στην εταιρεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμερον καλείται στο δικαστήριο για λογοκλοπή: ο σεναριογράφος Ελάιτζα Σκέιμπαν υποστήριξε πως ο Κάμερον πήρε στοιχεία από το σενάριό του, Bats And Butterflies. Ο Κάμερον κέρδισε τη δίκη τον Σεπτέμβριο του ’12 καθώς ο δικαστής αποφάσισε πως ο Σκέιμπαν δεν μπορεί να διεκδικεί οτιδήποτε για στοιχεία πλοκής.

ΠΗΓΗ: TELEGRAPH | inquisitr.com

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

AΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Art Streiber | WIRED

 

 

You May Also Like

Απεβίωσε η Φράνκα Ράμε, συνοδοιπόρος του Φο

Την Φράνκα Ράμε, μια αγαπημένη ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα, σύζυγο και μούσα του Ντάριο ...

«Όραμα και δημιουργία» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Την προσωπική ιστορία του ιδρυτή της, Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, στη Δυτική Αφρική παρουσιάζει στη ...

Βραβείο στην κυπριακή ταινία «Πολίτης τρίτης ηλικίας»

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης για το ΚΥΠΕ Το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας του ...

Μετάλλιο Τεχνών στον Αλ Πατσίνο

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε ...

Εννέα κυπριακές ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Οκτώ μικρού μήκους ταινίες κυπριακής παραγωγής διεκδικούν τα βραβεία στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του ...

7ο Cyprus Jazz & World Music Showcase 2020|Πρόσκληση υποβολής συμμετοχής

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης ...

X