«Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» στην IsNotGallery

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η IsNotGallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς», με έργα τέχνης σε «τιμές ευκαιρίας». 

Η φετινή έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, στις 20:00 και θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

«Μέσα στο σκηνικό της παγκόσμιας κρίσης, αποφασίσαμε μαζί με τους καλλιτέχνες να παρουσιάσουμε και να προσφέρουμε μια έκθεση με επιλογές, όπου η προσιτή τέχνη είναι εφικτό γεγονός και όχι μόνο μια ιδέα. Με μότο «επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων» κάνουμε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις πεπαλαιωμένες μοντερνιστικές εκθεσιακές αντιλήψεις, οι οποίες ανυψώνουν τα καλλιτεχνικά παράγωγα σε ελιτιστικά προϊόντα. Πιστεύουμε πως η τέχνη είναι δικαίωμα όλων. Πως η τέχνη πρέπει να ταξιδεύει και πως η τιμή ενός έργου πρέπει να δικαιολογείται», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της IsNotGallery, Άντρος Ευσταθίου, σε σημείωμα για την έκθεση.

ISNOTGALLERY2Έργο του Κωνσταντίνου Στεφάνου.

ISNOTGALLERY3

Έργο της Κατερίνας Ατταλίδου.

ISNOTGALLERY1

Μεταξοτυπία του Δημήτρη Μυταρά.

Στη φετινή έκδοση της έκθεσης «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» 2013 μπορεί κανείς να βρει έργα καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλιά.

Θα υπάρχουν επίσης μεταξοτυπίες από τον Δημήτρη Μυταρά.

Έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών συνυπάρχουν στον χώρο με έργα υποσχόμενων νέων ταλέντων βασισμένα σε σύγχρονες ιδέες και τεχνοτροπίες.

«Αυτό το ‘πάντρεμα’ γενεών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παραγωγής αυτής, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της  εικαστικής σκηνής. Λόγω αυτής της πολυμορφίας στα έργα που παρουσιάζονται, η έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό φιλότεχνων θεατών. Θεωρούμε πως, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο εμπορική έκθεση που γίνεται στην Κύπρο. Μέσα από την πεντάχρονη πορεία της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει παρατηρηθεί πως οι θεατές και το αγοραστικό κοινό αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο».

Ο Άντρος Ευσταθίου, εξηγεί πως «τα κριτήρια για επιλογή των έργων που παρουσιάζονται είναι αυστηρά. Και το γεγονός ότι οι τιμές είναι χαμηλές, δεν υπονοεί πως τα [ποιοτικά] έργα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με το φτηνό στην τέχνη [η αξία των έργων που παρουσιάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ μεγαλύτερη της τιμής που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο]». 

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνει μέχρι την 1η Μαρτίου. Πληροφορίες τηλ. 99569498.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μεταξοτυπία του Δημήτρη Μυταρά.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

«Το κτήνος στο φεγγάρι» στο Θέατρο Ριάλτο

Δύο μοναδικές παραστάσεις θα δώσει στο Θέατρο Ριάλτο το Θέατρο Πορεία, με το έργο ...

«Μια Ζωή Γερμανική» – Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει για λίγες παραστάσεις

Για 6 μόνο παραστάσεις επιστρέφει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην παράσταση «Μια Ζωή Γερμανική» του ...

Χρήστος Μποκόρος | έκθεση στη γκαλερί The Office

Τη σειρά ζωγραφικών έργων με τίτλο «Οδός Ελευθερίας» του Έλληνα εικαστικού Χρήστου Μποκόρου, παρουσιάζει ...

Shirley Valentine στη Λεμεσό

Και τώρα στη Λεμεσό. Η βραβευμένη κωμωδία «Shirley Valentine», παραγωγή του “Θέατρο Ένα”, ανεβαίνει ...

“foam born” – Έκθεση του καλλιτεχνικού ντούο Peles Empire στην γκαλερί eins

Η γκαλερί eins σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση ...

Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη

Από τον πολιτιστικό οργανισμό Arts Embrace μια διαδραστική μουσικοχορευτική παιδική παράσταση, βασισμένη στο μυθιστόρημα ...

X