H Angie Hiesl και ο Roland Kaiser στους δρόμους της Λευκωσίας

Κατέλαβαν τους δρόμους άλλων πόλεων και τώρα φτάνουν στην Λευκωσία για ένα εργαστήρι και μια διάλεξη στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι περφόρμερ Angie Hiesl και Roland Kaiser, οι οποίοι είναι ευρύτερα γνωστοί κυρίως για τις site specific δουλειές τους στον αστικό δημόσιο χώρο, φτάνουν στην Κύπρο και εγκαινιάζουν την πλατφόρμα OpEN PLUS+ την οποία διοργανώνει το VERAMàND STUDIO σε συνεργασία με το Dance Gate Lefkosia Cyprus, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας, μέλος του European Dancehouse Network και εταίρο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος Modul-Dance (www.modul-dance.eu).

angie

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

«Ένας χώρος ή μια τοποθεσία είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η αφετηρία για αυτοσχεδιασμούς κίνησης και περφόρμανς. Διερευνούμε τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο σώμα, τον χώρο και τις εικόνες που αναδύονται κατά τη διάρκεια των αυτοσχεδιασμών. Η όραση και το τοπίο, η προοπτική, η γωνία θέασης και η αντίληψη του εαυτού και του περιβάλλοντος θα ορίσουν την προσέγγιση του χώρου εργασίας. Η κίνηση και η σωματική έκφραση ακολουθούν την επίδραση και τον χαρακτήρα του χώρου. Ο χώρος γίνεται ταυτόχρονα μέσο και μέρος της δημιουργίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με ποικίλους τρόπους τη δική τους προσωπική προσέγγιση της site specific έρευνας και δημιουργίας. Η Angie και ο Roland θα αναπτύξουν επιπλέον την προσέγγισή τους μέσα από πρακτικά παραδείγματα της δικής τους δουλειάς».

angie4

angie3

Η Angie και ο καλλιτεχνικός συνεργάτης της θα είναι στη Λευκωσία από τις 6 ως τις 18 Φεβρουαρίου, για να εργαστούν στο θέμα των διεμφυλικών σχέσεων [transgender] και της διαφυλικότητας [transexuality] στο πλαίσιο της έρευνάς τους ως επιλεγμένοι καλλιτέχνες του Modul Dance.

Η έρευνά τους είναι μια παραγωγή για την οποία είναι υπεύθυνο το Dance Gate Lefkosia Cyprus στο πλαίσιο του Modul-Dance και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

Το εργαστήρι και η διάλεξη των καταξιωμένων καλλιτεχνών απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές από τα πεδία των εικαστικών, των παραστατικών τεχνών και κάθε διεπιστημονικής δημιουργίας και έρευνας.

+ Eργαστήρι και διάλεξη το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 10:30-13:30, στο VERAMàND STUDIO [Αιτωλών 16, Λευκωσία].

Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ και προκράτηση απαραίτητη μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά. Μέρος των αυτοσχεδιασμών θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο.

Πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήρι και τη διάλεξη τηλ. 70000625, 95100625 και www.VeramandStudio.com.

 ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Οι φοιτητές για τους φοιτητές | The Design Society Against Crisis

Έκθεση αφίσας, φωτογραφίας και animation των φοιτητών της Design Society του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζεται ...

«Μικρόκοσμοι» του Βάκη Λοϊζίδη στην Opus 39

O Βάκης Λοϊζίδης παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά με τίτλο «Μικρόκοσμοι» στην γκαλερί ...

8ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής τον Νοέμβριο

Πέντε συναυλίες κατά τις οποίες θα ακούσουμε σύγχρονα έργα Κύπριων και διεθνών συνθετών περιλαμβάνονται ...

Τι παίζει σήμερα – Σάββατο, 20 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τρία φεστιβάλ, ένα χορό, δύο θεατρικές ...

Έκθεση της Ρέα Μπέιλι

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση  της Ρέας Μπέιλυ «Μετουσίωση ενός ...

Ο Ιανουάριος στο Θέατρο Ριάλτο

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο για τον Ιανουάριο! ΘΕΑΤΡΟ 05/01/22: Ο Άι Βασίλης είναι ...

X