Πρώτη ατομική για τον Σαββίνο Παρασκευά

Την πρώτη του ατομική έκθεση με έργα τα οποία δημιούργησε σε μια χρονική έκταση δέκα ετών παρουσιάζει στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά ο Σαββίνος Παρασκευά, από τις 23 Μαρτίου.

Γεννημένος στη Λεμεσό το 1977 και με σπουδές στη Βοστώνη, ο Σαββίνος Παρασκευά λειτουργεί στη Λάρνακα το δικό του στούντιο-γκαλερί “ΑΦΥΔΑΤΩΝ” από το 2003.

Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και παρουσιάζει μόνιμα τα έργα του στο δικό χώρο.

Εκτός απο τη ζωγραφική, ιδιαίτερη ενασχόλησή του είναι οι κατασκευές, όπου χρησιμοποιεί διάφορα αντικείμενα/υλικά και τα μεταποιεί με παρεμβάσεις στο μέτρο και στο ύφος που εμπνέεται (trash art).

savvinosparaskeva1

savvinosparaskeva3

savvinosparaskeva2

Η μεταποίηση αυτή του δίνει την ευκαιρία να εκφράσει τον δικό του λόγο εικαστικά, σε μια εποχή που η τέχνη γενικά προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Παράλληλα, το graffiti και γενικά η τέχνη του δρόμου (street art) είναι μια άλλη πτυχή της δημιουργικής του εργασίας. Συνεργάζεται με γνωστά ονόματα που ασχολούνται με το είδος κυρίως από το εξωτερικό και πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του πρώτου Graffiti Festival “LARNACAN” που έχει γίνει θεσμός εδώ και τρία χρόνια στη πόλη του Ζήνωνα.

Η παρούσα έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες.

Στους αφηρημένους πίνακες του Σαββίνου με τίτλο «Xρωματοδέκτες» βλέπουμε τις γραμμικές απεικονίσεις μιας πορείας που ξεκίνησε από τα πρώτα του έργα με τις επιδράσεις που έφερε μαζί του από την Αμερική και κατέληξε σε μια πιο ισορροπημένη και οργανωμένη αισθητικά απόδοση.

«Ο καθένας μας γίνεται ‘Χρωματοδέκτης’ καθημερινά με εικόνες- εντολές-ερεθίσματα. Το ταξίδι στο έργο έχει ξεκινήσει με τους εκατοντάδες “ Χρωματόδρομους” και τις πολύχρωμες κατευθυνόμενες γραμμές να διασταυρόνονται θέλοντας και μη…»

Στις κατασκευές του, όπου χρησιμοποίησε σαν βάση κούκλες από fiberglass και διάφορα άλλα υλικά, βλέπουμε μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. « Κάθε κούκλα έχει την δική της ιστορία και χαρακτήρα. Είναι μια έμμονη πρόταση που προβληματίζει τον θεατή και τον φέρνει αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα της “Νέας τάξης πραγμάτων».

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 23 Μαρτίου, στις 19:30, στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά (Σταδίου 45, τηλ. 24621109, Λάρνακα). Τα εγκαίνια θα τελέσει ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Όλα τα έργα κατά τη διάκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.gallerykypriakigonia.com.cy

You May Also Like

Masterclass κιθάρας από τον Doug Aldrich!

Ο θρυλικός κιθαρίστας Doug Aldrich του συγκροτήματος των Whitesnake θα δώσει ένα μοναδικό masterclass ...

2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Ταινιών Μικρού Μήκους

Το φεστιβάλ με τίτλο WITH BRAND NEW EYES / SCREENINGS FOR AN ISLAND επιστρέφει ...

«Λιποθυμίες» στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την παράσταση Λιποθυμίες που αποτελείται από δύο πασίγνωστες μονόπρακτες κωμωδίες ...

Θάνος Ανεστόπουλος σε τέσσερις συναυλίες

Ο Θάνος Ανεστόπουλος [πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα] έρχεται στην Κύπρο για τέσσερις ...

Μουσικές του Κόσμου στο Rialto Open Air

Με έξι μουσικά σχήματα θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική εκδοχή, προσαρμοσμένη στις επιταγές των καιρών, ...

Αναβάλλονται οι συναυλίες της Μαρινέλλας

Την αναβολή των προγραμματισμένων συναυλιών της Μαρινέλλας στην Κύπρο ανακοίνωσε διαδικτυακά η εταιρία παραγωγής ...

X