Πώς βρίσκει κανείς κίνητρο για δημιουργία; Το συζητάμε με τον Πάνο Κολιά

Ο ταλαντούχος κύριος Πάνος Κολιάς είναι ο νέος «οικοδεσπότης» του FrΕΕ RIDE, ενός θεσμού του Veramand Studio όπου ένας καλλιτέχνης συναντάται σε μια μυστική τοποθεσία με το κοινό του.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Πάνος Κολιάς, μέλος των βασικών ομάδων που δημιούργησαν το λογισμικό GarageBand της Apple αλλά και το Logic, δεν θα μιλήσει για τη βαθιά γνώση του περί της τεχνολογίας του ήχου αλλά για τα κίνητρα που βρίσκει ο καλλιτέχνης (καθότι συνθέτης και ο ίδιος) για να συνεχίσει να δημιουργεί.

«Οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν απόρριψη και σκληρό ανταγωνισμό σχεδόν καθημερινά. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθεί πώς μπορεί κανείς να βρει κίνητρα για να ενδυναμώσει τον εαυτό του, να διαχειριστεί την απόρριψη και να συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς οι διαφορετικές μορφές κριτικής να επηρεάζουν την παραγωγικότητά του», αναφέρεται στο κάλεσμα του Free Ride, το οποίο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και σε όσους νιώθουν πως χάνουν το κίνητρό τους.

Ποιος είναι ο Πάνος Κολιάς

Στα 10 του χρόνια έδειξε στον δάσκαλό του του ακορντεόν, πώς να διασκευάζει και να μετεγγράφει τραγούδια για άλλα μουσικά όργανα. Στα 16 του άρχισε να συνθέτει μουσική, να παίζει διάφορα όργανα και να συμμετέχει σε συγκροτήματα από διαφορετικούς χώρους της μουσικής, από το hard rock μέχρι και το παραδοσιακό ethnic.

panoskolias1

Υπήρξε ένας από τους δημιουργούς του GarageBand, του περίφημου λογισμικού της Apple αλλά και του θρυλικού Logic.

Σήμερα, ο Πάνος Κολιάς έχει συμβόλαια με διάφορους μουσικούς εκδοτικούς οίκους κυρίως στις Η.Π.Α, συνθέτει και πραγματοποιεί μουσικές παραγωγές για μεγάλα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ γράφει και σύγχρονη ορχηστρική μουσική. Είναι συμπαραγωγός δύο δίσκων hard rock και κυκλοφόρησε ένα δίσκο με ελληνικά νανουρίσματα με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη.

Υπογράφει επίσης τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής σε μικρού μήκους ταινίες στο πλαίσιο των 168 hours film project και 48 hours film project.

Είναι Λέκτορας στο Hochschule für Musik und Theater του Αμβούργου, όπου διδάσκει Μουσική Τεχνολογία και Σύνθεση για τον Κινηματογράφο. Εργάζεται ως συνθέτης, μουσικός, εκπαιδευτικός, copyist, ενορχηστρωτής και τεχνικός σύμβουλος.

Τι είναι το FrEE RIDE:

Είναι μια ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ συνάντηση/συζήτηση με δημιουργικούς ανθρώπους, καλλιτέχνες, επιστήμονες ή και επιχειρηματίες από την Κύπρο ή το εξωτερικό, πάνω σε θέματα που απασχολούν τους ίδιους και το κοινό που θα επιλέξει να τους συναντήσει, σε μυστική τοποθεσία [από την Λευκωσία μέχρι την Πάφο!] που ανακοινώνεται μόνο σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

+ Το FrEE RIDE με τον Πάνο Κολιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου σε τοποθεσία και ώρα η οποία ανακοινώνεται μόνο σε όσους κρατήσουν θέση.

Το FrEE RIDE είναι… free και άρα δεν έχει κανένα κόστος συμμετοχής.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 70.000.625, Καθημερινά 11πμ – 8μμ.

Facebook: https://www.facebook.com/VeramandStudio

You May Also Like

Μουσική και λόγος στο πρώτο «Κρω!» στη Λευκωσία

Mια βραδιά μουσικής και λόγου με τον τίτλο «Κρω!» με τη σύμπραξη τριών μουσικών ...

Animafest Cyprus: 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην ύπαιθρο

Μεγάλο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο «Όψεις του ...

Πρώτη επίσημη για «Το Ανώι» με τους Handmade

Ένας νέος χώρος για ζωντανή μουσική εγκαινιάζεται στον πάνω χώρο της ιστορικής μπυραρίας New ...

Εγκαίνια Έκθεσης «ΟΨΕΙΣ»

Η Γκαλερί Tέχνης Ενάλια στην Λάρνακα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση τέχνης νεαρών καλλιτεχνών με ...

«Άμστερνταμ» της Maya Arad Yasur στο «θέατρο ένα»

Με το «Άμστερνταμ», ένα σύγχρονο, ανατρεπτικό, αντιρατσιστικό έργο της  Maya Arad Yasur που παρουσιάζεται ...

Επί σκηνής γνωριμία με τον Churchill

«O πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο,την άλλη βδομάδα, τον ...

X