Ενός λεπτού φωνή για την Κύπρο – τα βίντεο

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να δώσουν το παρόν και να στείλουν άμεσα το δικό τους μήνυμα καρδιάς στους Κύπριους πολίτες αλλά και στους πολίτες όλου του κόσμου.

Και ιδού το αποτέλεσμα:

Ελευθερία Αρβανιτάκη – τραγουδίστρια

Κώστας Βαρώτσος – γλύπτης

Δήμητρα Γαλάνη – συνθέτις/τραγουδίστρια

Αγγελος Δεληβορριάς – Ακαδημαϊκός – Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΠ ΕΔΩ

Σημείωμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα:

Για δύο μέρες το ΙΜΚ γέμισε απόψεις, ποίηση και μουσική, ό,τι διάλεξε ο κάθε ένας ξεχωριστός φίλος και φίλη να χρησιμοποιήσει για να εκφράσει την αλληλεγγύη του, τη συμπόρευσή του, την αποφασιστικότητά του για το αναγκαίο “μαζί”. Το “όχι που είναι φτιαγμένο από μικρά ναι, και το ναι που είναι φτιαγμένο από μικρά όχι” σε μια πορεία που χρειάζεται όλους, “συντονισμένους στην ίδια συχνότητα” για κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή και ανεξαρτησία. Για να συνεχίσουν “να τραγουδούν τα αηδόνια στις Πλάτρες”, γιατί “κι αν είναι μικρός ο τόπος και το θέλει και μπορεί τον ασήκωτο βράχο θα τον φάει με το νύχι…”. Μας καλούν λοιπόν, οι περισσότεροι από εβδομήντα Συγγραφείς και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, Συνθέτες και Τραγουδιστές, Ηθοποιοί και Ζωγράφοι “να δούμε τη μεγάλη εικόνα”, να ερμηνεύσουμε σωστά τα γεγονότα και “να σμίξουμε τις περιπέτειες, να δώσουμε νόημα στο ταξίδι, να υψωθεί μέσα από τον ωκεανό του ανύπαρκτου, το έργο του ανθρώπου”.

Τα μηνύματα μαγνητοσκοπήθηκαν μέσα σε δύο μόνο ημέρες και από τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 θα ταξιδεύουν σταδιακά στο διαδίκτυο, από την ηλεκτρονική διεύθυνση: oneminforcyprus.mcf.gr, στην οποία διαρκώς θα προστίθενται και νέα μηνύματα από το ΙΜΚ. Έτσι όλο και περισσότεροι θα συντονίζουν τα βήματά τους σε μια κοινή προσπάθεια και όλοι θα πρόσβαση έχουν όποτε θέλουν, και ίσως αυτό το ταξίδι να πυροδοτήσει και άλλες δράσεις και νέες πρωτοβουλίες. Κυρίως όμως, θα καταδείξει ότι σήμερα, αλλά και αύριο, στη δύσκολη ώρα, πολίτες στην Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, της ανεργίας και της ύφεσης καλούν τους πολίτες του κόσμου σε συμπαράσταση όλων των βαλλόμενων. Όπως άλλοι δήλωσαν “είμαστε όλοι Έλληνες”, σήμερα και εμείς δηλώνουμε “είμαστε όλοι Κύπριοι”.

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ευχαριστεί θερμά τους φωτογράφους: τον ξεχωριστό Δημήτρη Σοφικίτη, τον βραβευμένο πορτρετίστα Πέτρο Σοφικίτη, και τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη, καθώς και τον διακεκριμένο Ιταλό Καθηγητή Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Urbino ISA, Antonio Manta (α` Παγκόσμιο βραβείο), οι οποίοι στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ενός Λεπτού Φωνή για την Κύπρο», κατά τη διάρκεια των μαγνητοσκοπήσεων, έστησαν ο καθένας το δικό του εργαστήρι και φωτογράφησαν το σύνολο σχεδόν των προσκεκλημένων με στόχο τη δημιουργία δύο διαφορετικών εκθέσεων φωτογραφίας για την Κύπρο.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους: τον Σκηνοθέτη των μαγνητοσκοπήσεων Χρίστο Γεωργίου, τον Δ/ντή φωτογραφίας Παναγιώτη Βασιλάκη, τον Οπερατέρ Ανδρέα Σταυρουλάκη, τον Μοντέρ Δημήτρη Πολύζο, τον Παραγωγό Κώστα Λαμπρόπουλο και όλη την ομάδα της παραγωγής: Γιώργο Κυριάκο, Γιάννη Ζαργάνη, Κυριακή Μελίδου, καθώς και τον Σάκη Μυλωνά, την Εύη Χατζημιχαήλ, τη Ροδάνθη Σεντούκα, το επιτελείο της Red Design και της εταιρείας Gravity.gr που δούλεψαν για την επιτυχία τόσο της μαγνητοσκόπησης όσο και της συνολικής διοργάνωσης.

You May Also Like

Μέσα στο blue bungalow του Πολ Γεωργίου στο Βαρώσι [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα χρώματα, οι ζωγραφιές στον τοίχο σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, τα πιάτα στον ...

Μέλος της κριτικής επιτροπής των Καννών ο Ζαν Πολ Γκοτιέ

Μια ενδιαφέρουσα ομάδα απαρτίζει τη φετινή κριτική επιτροπή του 65ου Φεστιβάλ των Καννών: με ...

Η «_Λυσιστράτη_» ταξιδεύει στην Πάφο

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων στη Λεμεσό, το κείμενο του Αντώνη Γεωργίου ...

Εγκαινιάστηκε το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης το Μαρκίδειο Δημοτικό ...

Στο φως το σώμα των Καρυάτιδων

Το σώμα των δύο Καρυάτιδων που ανευρέθηκαν στο ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά Αμφίπολης ...

Χαράλαμπος και Βάσω Σεργίου στην γκαλερί Όμικρον

Οι Χαράλαμπος και Βάσω Σεργίου παρουσιάζουν στην γκαλερί Όμικρον μια διαδραστική ομαδική έκθεση-εγκατάσταση με ...

X