Η Ελίνα Σοφοκλέους «παίζει» στην γκαλερί Αργώ

«Δεν σταματά κάποιος να παίζει γιατί γερνά, γερνά όταν σταματά να παίζει» – George Bernard Shaw 

Ένα τύμπανο, μια ξύλινη σβούρα, μια φλογέρα, ένα αερόστατο, ένα ξύλινο αλογάκι και πιο πέρα ένας μοναχικός ισορροπιστής πάνω σε χρωματιστά μολύβια.

Η Ελίνα Σοφοκλέους παρουσιάζει τα γλυπτά και τις κατασκευές της σε μια έκθεση με τίτλο The Playroom, από τις 17 Μαΐου στην γκαλερί Αργώ. 

Η εικαστικός, μέσα από τα έργα της, «μας συνδέει με το παρελθόν και μας μεταφέρει σε ένα κόσμο με άρωμα νοσταλγίας από τα παιδικά μας χρόνια.

elinasophokleous3elinasophokleous4elinasophokleous5

Με αφετηρία ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια, που μοιάζουν να γιγαντώνοντα μπροστά στις μικρού μεγέθους φιγούρες της, η καλλιτέχνις επιχειρεί μια καλλιτεχνική αφήγηση και μια οπτική ανάγνωση ενός κόσμου όπου τα πάντα είναι εφικτά, ιχνηλατώντας και θυμίζοντάς μας την εποχή της παιδικής μας αθωότητας, όταν η φαντασία ελεύθερη δημιουργούσε κόσμους διαφορετικούς.


στ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽

«Το μικρό μέγεθος των φιγούρων φαινομενικά μπορεί να παραπέμπει σε παιδιά που παίζουν. Παρατηρώντας τις κανείς προσεκτικά, αντιλαμβάνεται πως οι μικρές χοντρές φιγουρίτσες, με την απίστευτη διάθεση για παιχνίδι, την ιδαίτερη κίνηση και ευλυγισία τους, οι οποίες μέσα στο μαγικό κόσμο των παιχνιδιών αψηφούν κάθε φυσικό νόμο του κόσμου τούτου, είναι στην ουσία ενήλικες. Είναι οι μεγάλοι μικροί, που μέσα από την δράση τους, μας καλούν να επαναπροσδιορίσουμε  τη σχέση μας με έναν κόσμο ίσως ξεχασμένο πλέον για μας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι υπάρχει πάντα μέσα στη ζωή μας: κυριολεκτικά, μεταφορικά, εικονικά, ηλεκτρονικά και είναι ένα κεφάλαιο ανοιχτό και διηνεκές για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Στη διάρκεια όμως της ζωής μας, πολλές φορές χάνουμε το αθώο και δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μας»

 

Η Ελίνα Σοφοκλέους γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978, σπούδασε Καλές Τέχνες στο Middlesex University του Λονδίνου και από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια τέχνης.

+ Η έκθεση The Playroom εγκαινιάζεται στις 17 Μαΐου, στις 19:30, στην γκαλερί Αργώ και θα παραμείνει μέχρι τις 7 Ιουνίου 2013. Πληροφορίες τηλ. 22754009.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

«Τα σερβίτσια τα παλιά, πόσα κρύβουν μυστικά» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά πραγματοποιεί την Κυριακή  Μαρτίου το Λεβέντειο Δημοτικό ...

Οι σινε-πρεμιέρες της εβδομάδας 5-11 Μαρτίου 2020

Η ταινία Judy που χάρισε στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, η ...

O Kirk Fletcher επιστρέφει στην Κύπρο

Στην Κύπρο έρχεται ακόμη μια φορά ο ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους ...

Έκθεση φωτογραφίας από τη Δάφνη Γεωργιάδη

«Τρία συν ένα» είναι ο τίτλος έκθεσης φωτογραφίας της αρχιτέκτονα Δάφνης Γεωργιάδη, που θα ...

Nicosia International Airport | έκθεση φωτογραφίας

Η isnotgallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Άντρου Ευσταθίου «Nicosia International Airport», από την ...

Τι παίζει σήμερα – Πέμπτη, 25 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει πολλές δωρεάν συναυλίες αλλά και πρεμιέρες στις κινηματογραφικές ...

X