«Ο ουρανός κατακόκκινος» | θεατρικό αναλόγιο

Δύο παραστάσεις απομένουν για τον μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος», ο οποίος παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Εστία, υπό τη μορφή αναλογίου και σε ρυθμό σκηνοθετημένης παράστασης.

Την Σοφία Αποστόλου, την ηρωίδα που παρομοιάσθηκε με τη Γουίνι των «Ευτυχισμένων Ημερών» του Μπέκετ, ερμηνεύει η Ιωάννα Σιαφκάλη.

Τη σκηνοθεσία και σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει ο Άγις Παϊκος.

Γράφει η Δηώ Καγγελάρη, στο επίμετρο της έκδοσης «Λούλα Αναγνωστάκη- Θέατρο»:

«H απόμακρη,ουτοπική και ειρωνική ηρωίδα του Ο ουρανός κατακόκκινος ατενίζει από ψηλά τη δική της προσωπική ιστορία και την Ιστορία, στο μεταίχμιο των δύο αιώνων. Σ’ ένα μεταδραματικό πεδίο, μέσα από το αντιθετικό ζεύγος του νεκρού κομμουνιστή συζύγου και του φυλακισμένου στον Κορυδαλλό γιου, για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας, αναδεικνύεται αυτή τη φορά μια άλλη πλευρά της ξενιτιάς, από τη σκοπιά της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Στην αυστηρή οικονομία του μονόλογου, παιγνιώδεις, προκλητικές εκφράσεις και αριστεροκομματική ξύλινη φρασεολογία, διακειμενικά παιχνίδια, παλιά γαλλικά τραγούδια και η Διεθνής, παρεμβολές ρωσικών και γαλλικών σε μια ιδιότυπη χημεία».

+ Θα δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις στις 19 και 26 Απριλίου στις 20:30 στον θεατρικό πολυχώρο Εστία. Πληροφορίες/κρατήσεις τηλ. 99588330.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

You May Also Like

EFA Shorts 2021

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ...

«Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»

Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» επιστρέφει με ένα πλούσιο, ποικιλόμορφο και ...

Διεθνής Μέρα Μνημείων και Χώρων: Εκδηλώσεις του ICOMOS

Σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν έκθεση τέχνης, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, συναυλία και ημερίδα, διοργανώνει το κυπριακό τμήμα του ...

«Ακριβή μου τέχνη, σε καιρούς κρίσης»

Η Αίθουσα Τέχνης Αμοργός κάνει τη δική της  παρέμβαση στην κρίση με Τέχνης έργα. ...

«Έχει ο Κάφκα χιούμορ;» Συζητούν η Τίνα Μανδηλαρά και ο Σπύρος Γιανναράς

Το Βιβλιοτρόπιο πραγματοποιεί τη νέα του εκδήλωση με τίτλο «Έχει ο Κάφκα χιούμορ;» για ...

Στην Κύπρο η εκδήλωση “MusEdX 2021”

Διοργανώνεται στην Κύπρο για νέους και νέες από 12 μέχρι 23 χρονών η εκδήλωση ...

X