Με την ευκαιρία της έκθεσης «Cherchez να φαμ! Ο Μποστ του Τύπου» στο Μουσείο Μπενάκη, η οποία είναι αφιερωμένη στο γελοιογραφικό έργο του Μποστ, διοργανώθηκε ημερίδα στην Αθήνα με τίτλο «Ξαναθυμόμαστε τον Μποστ».
Σκοπός της ημερίδας ήταν να εντάξει το γελοιογραφικό έργο του Μποστ σε ιστορική προοπτική και να ερευνήσει τη σύγχρονη σημασία του.
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου), Στάθης Σταυρόπουλος (γελοιογράφος), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης), Γιάννης Κοντός (ποιητής), Μανόλης Σαββίδης (φιλόλογος), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός), Κώστας Μποσταντζόγλου (γραφίστας, γιος του Μποστ).
Δείτε ολόκληρη τη διάλεξη από το www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη εδώ.
Ο Μέντης Μποσταντζόγλου, γνωστός με το ψευδώνυμο Μποστ, ήταν σκιτσογράφος και γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε το 1995.
Το έργο του περιλαμβάνει πολιτικές γελοιογραφίες και χρονογραφήματα, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, δέκα θεατρικά έργα και πολλές ζωγραφικές συνθέσεις.
Για ένα διάστημα δούλεψε στη διαφήμιση όπου οι έντυπες καταχωρίσεις του για τη RENAULT (Ντοφίν εστί φιλοσοφείν), Flow Coat/Dupont (βάφεν ζι γκουντ πιλοτ?) ακόμα και οι πιλότοι της Λουφτβάφε βάφουν με βαφές Φλόου Κοτ), άφησαν εποχή με την τόλμη και τη διαφορετικότητά τους.
+ Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαϊου.