Κατάλογος με τα υποψήφια έργα για τα Κρατικά Βραβεία για εκδόσεις 2012

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2012 και σύμφωνα με τη διαδικασία που εφαρμόζεται από το 2010, θα ισχύσει περίοδος υποβολής ενστάσεων σε σχέση με τα έργα που έχουν περιληφθεί σ’ αυτόν.

Σε περίπτωση μη εντοπισμού στον κατάλογο (από συγγραφείς, εικονογράφους ή εκδότες) οποιουδήποτε έργου που έχει εκδοθεί από την 1/1/2012 μέχρι την 31/12/2012 και κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη μέχρι την 31/1/2013, ή διαφωνίας αναφορικά με την κατάταξή του σε συγκεκριμένη κατηγορία, ή επιθυμίας του συγγραφέα να μην συμπεριληφθεί το έργο του στον κατάλογο των υποψήφιων έργων, μπορεί να υποβληθεί γραπτή ένσταση στην ηλεκτρονική διεύθυνση mthoma@culture.moec.gov.cy ή στο φαξ 22 809872 (Φροντίδι Μ. Θωμά, τηλ. 22809835).

Το έργο θα πρέπει να εμπίπτει στις κατηγορίες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τον κατάλογο εδώ.

Η περίοδος υποβολής ενστάσεων διαρκεί από τις 8 μέχρι και τις 26 Απριλίου 2013. Θα εξεταστούν και θα απαντηθούν όλες οι ενστάσεις.

Έργα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας και τα οποία πιθανόν να μην περιληφθούν (εξαιτίας της μη έγκαιρης υποβολής ένστασης) ούτε μετά τη λήξη της περιόδου ενστάσεων στον κατάλογο που θα παραδοθεί στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν κατόπιν αιτήματος του συγγραφέα / εικονογράφου, νοουμένου ότι, κατά την κρίση του Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών, δεν θα παρακωλύεται η έγκαιρη διεκπεραίωση του έργου των Κριτικών Επιτροπών.

Σε περίπτωση υποβολής και αποδοχής, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αιτήματος για συμπερίληψη έργου στον κατάλογο των υποψήφιων έργων μετά τη λήξη της περιόδου ενστάσεων, ο συγγραφέας / εικονογράφος οφείλει να εφοδιάσει ο ίδιος τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες με τα απαιτούμενα για τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής αντίτυπα του βιβλίου του.

Οι Κατηγορίες που θα κριθούν κατά τη διάρκεια του 2013 για εκδόσεις του 2012 είναι:

1. Ποίηση (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

2. Μυθιστόρημα (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

3. Διήγημα (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

4. Δοκίμιο (για τη φιλολογία, την τέχνη, την αισθητική, την επιστήμη, την ηθική, την πολιτική, την κοινωνία ή τη φιλοσοφία) / Μελέτη (για τη λογοτεχνία ή τις τέχνες) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα). (Στην υποκατηγορία Μελέτη είναι υποψήφια και έργα μη Κυπρίων συγγραφέων, νοουμένου ότι η μελέτη αφορά στη λογοτεχνία ή τις τέχνες της Κύπρου). 

5. Λογοτεχνία για μικρά παιδιά (Ποίηση / Πεζογραφία) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

6. Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους (Ποίηση / Πεζογραφία) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

7. Εικονογράφηση Παιδικού / Νεανικού Βιβλίου (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

 

 

You May Also Like

Τάκης Χατζηγεωργίου: «Κυπριακή Ιστορία»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ: 90 χρόνια σε 12 μέρες» με αφορμή την ανακήρυξη του ...

15 σημεία του ΙΣΟΚ για την παραίτηση Μπαλτά

Μακροσκελή ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για την παραίτηση του Άλκη Μπαλτά εξέδωσε το ...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πολιτιστικές επιχορηγήσεις

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν ότι έχουν αναρτήσει ...

regnōsis| Έκθεση με θέμα τον κόσμο μετά την πανδημία

Μια διαδικτυακή έκθεση για την οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να ...

Άδειες καρέκλες για τον Τζαφάρ Παναχί και την Νασρίν Σοτούντεχ

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίμησε χθες την δικηγόρο Νασρίν Σοτούντεχ και τον σκηνοθέτη ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Συγκεντρώσαμε τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου σε ένα ποστ! ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  Εκτυπώστε τις δικές ...

X