«Τύποι σαν τον David Guetta είναι τα H&M της μουσικής»

Συνέντευξη στο Rolling Stone παραχώρησαν οι Thom Yorke και Nigel Godrich εν όψει της περιοδείας τους με τους Atoms For Peace.

Αναφερόμενος στο χρόνο κατά τον οποίο οι Radiohead θα αρχίσουν νέες ηχογραφήσεις, ο Yorke ανέφερε ότι θα χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο, γιατί έχει «ανάγκη για διάλειμμα».

Μιλώντας για τους DJ σημείωσε πως δεν του αρέσει η κουλτούρα τους και ό,τι αυτή συνεπάγεται. «Δε μου αρέσει να πληρώνεσαι πολλά λεφτά και να έρχεσαι να παίζεις απλά το set σου. Το δέχομαι γιατί ο DJ ξέρει ότι αυτό λειτουργεί στον κόσμο και έχει δουλέψει σκληρά γι’ αυτό – αλλά μερικές φορές λέω ‘Αλήθεια τώρα;’

Όταν ήμουν στην Αυστραλία ο Mark Pritchard εξηγούσε ότι για πολλούς DJ αυτό είναι το βασικό εισόδημά τους, οπότε θα κάνουν αυτό που λειτουργεί στον κόσμο γιατί αλλιώς δεν θα κλείνουν εμφανίσεις. Οπότε, δεν παίρνουν ρίσκα. Αλλά έλεγε επίσης για το πώς στο Panorama Bar στο Βερολίνο, για παράδειγμα, και στο Plastic People όταν πρωτοξεκίνησε στο Λονδίνο και στο Low End Theory στο Los Angeles, ο κόσμος ερχόταν και έπαιζε ό,τι μουσική γούσταρε. Άλλαζαν το στυλ κατά τη διάρκεια και εκεί έγκειται όλο το νόημα. Έτσι όπως γίνεται αλλού, όμως, ομολογώ ότι κατά 90% δεν το καταλαβαίνω. Επίσης, με εκνευρίζει όταν ένας promoter με ρωτάει αν θέλω να παίξω στην Ibiza. Του απαντάω σίγουρα πως όχι!», επεσήμανε.

Ο Yorke φύλαξε πάντως ένα καλό λόγο για τους λιγότερο διάσημους καλλιτέχνες που τον έχουν εντυπωσιάσει, όπως τους Gaslamp Killer, Actress, Anstam, αλλά και για την αγάπη του για τους Flying Lotus.

Από την πλευρά του ο Godrich, χαρακτήρισε περίεργη την ηλεκτρονική μουσική, γιατί ματώνει μέσα στο mainstream αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και μόδα. «Έχεις, όμως, και αυτή την avant-garde πλευρά του – κάτι σαν υψηλή κομμωτική σε μικρότερα club και μικρότερες σκηνές, όπως αυτές στο Los Angeles. Αλλά αυτό που καταλήγει στο mainstream είναι άθλιο. Πρόκειται για την απόσταξη όλης αυτής της μουσικής που φτιάχνουν οι DJ. Είτε σου αρέσει είτε όχι, έχεις τους David Guetta με τεράστια χιτάκια, ή τους Calvin Harris – όλοι αυτοί που μοιάζουν σαν το Marks & Spencer της όλης φάσης. Αυτό είναι. Είναι το H&M. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Έχεις κάποιους ανθρώπους που είναι πολύ πολύ επικίνδυνοι και πειραματικοί και στο τέλος καταλήγει να φτιάχνονται γελοία καπέλα που αντιγράφονται από τα μαγαζιά του εμπορικού δρόμου της πόλης», ανέφερε ο Godrich.

ΠΗΓΕΣ: rollingstone.com, rocking.gr

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Ολοκληρωμένα έργα συντήρησης

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΤΕΠΚ) ανακοινώνει με ευχαρίστηση την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης ...

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου τον Οκτώβριο

Η ένατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) σηκώνει αυλαία στις ...

Στιγμές στην ιστορία μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας

Στιγμές στον χρόνο και τον χώρο της Νορβηγίας παρουσιάζουν μέσα από την προσωπική τους ...

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς στο Θέατρο Ριάλτο

Με το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας-Θοδόσης Πιερίδης» βραβεύεται τo Θέατρο Ριάλτο Στην επέτειο ...

Η νεότερη του λογοτεχνικού βραβείου Οrange

Στην 25χρονη συγγραφέα Τέα Ομπρεχτ για το βιβλίο της The Tiger's Wife απονεμήθηκε το ...

X