Μαγιάτικο πανηγύρι στην Ποταμιά, στις 26 Μαΐου

Η Κοινότητα Ποταμιάς διοργανώνει Μαγιάτικο Πανηγύρι την Κυριακή 26 Μαΐου για να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κάτοικοί της για την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του χωριού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση, ιστορικά στοχεία της δικοινοτικής συμβίωσης και της ζωής των κατοίκων, παραδοσιακούς χορούς, παιγνίδια για παιδιά και παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

* Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι χώροι διεξαγωγής τους, εδώ

Η Κοινότητα Ποταμιάς αποφάσισε να διασώσει μια παλιά παραδοσιακή κατοικία και να την μετατρέψει σε αγροτικό μουσείο και βιβλιοθήκη. Επιθυμία των κατοίκων του μικτού αυτού χωριού είναι να δημιουργήσουν ένα χώρο κοινών εκδηλώσεων όπου θα γιορτάζεται η πολυπολιτισμική κληρονομιά της κοινότητας, όπου θα προβάλλεται το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο και η προσέγγιση επίλυσης διαφορών. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο για χρήση από τη νεολαία. Στον σχεδιασμό του έργου, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας λαμβάνει ενεργά μέρος όλη η κοινότητα, οι παλιοί και οι τωρινοί κάτοικοι του χωριού.

may_fairpotamiapotamia2

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Γιατρού, η Ποταμιά έχει να διδάξει πολλά, να προσφέρει παραδείγματα και να απαντήσει σε ερωτήματα, για το πώς η Ποταμιά και οι άνθρωποί της κατάφεραν δια μέσου των αιώνων να μείνουν μακριά από αντιπαραθέσεις, εχθροπραξίες και συγκρούσεις.

Δείτε το βίντεο για το πρότζεκτ της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ποταμιάς:

Οι εργασίες διάσωσης της παραδοσιακής κατοικίας θα αρχίσουν σύντομα. Η κοινότητα της Ποταμιάς διοργανώνει αυτή την εκδήλωση για να μοιραστεί με άλλους τις προσπάθειες των κατοίκων της και να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών-Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη( UNDP-ACT) και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

+ Το μαγιάτικο πανηγύρι ξεκινά στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 14:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22455902 [Πανίκος Γιατρού], 99674444 [Χαράλαμπος Περικλέους] ή +905.338.384.488 [Suna Evran].

Πληροφορίες για την Κληρονομιά της Ποταμιάς, http://potamiaheritage.com

You May Also Like

Γιασεμίν: Το #kazanτί μιλά για μένα, για σένα, για μας.

Με αφορμή την διεξαγωγή του Nicosia Pop Up Festival 2020 που διοργανώνεται από το ...

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Με καινούριες ταινίες, με διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους και για πρώτη χρονιά με ένα πρόγραμμα ...

«Πράγματα δικά μου, αληθινά.» – Τελευταίες 6 παραστάσεις στη Λευκωσία

Τις έξι τελευταίες παραστάσεις της στη Λευκωσία δίνει η παραγωγή του ΘΟΚ «Πράγματα δικά ...

9ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

«Χορογραφώντας το πέρασμα από το κοντινό χθες στο σήμερα της Λεμεσού» είναι το θέμα ...

«As Time Goes By» | Έκθεση Γιώργου Σταμκόπουλου

Η γκαλερί eins παρουσιάζει την ατομική έκθεση τoυ Γιώργου Σταμκόπουλου «As Time Goes By». ...

Εγκαίνια για το κατάστημα Τρία Πουλάκια Κάθονταν

Τις γνωστές φωτογραφικές μηχανές Lomography [www.lomography.com] θα διαθέτει αποκλειστικά και για πρώτη φορά στην ...

X