Μαγιάτικο πανηγύρι στην Ποταμιά, στις 26 Μαΐου

Η Κοινότητα Ποταμιάς διοργανώνει Μαγιάτικο Πανηγύρι την Κυριακή 26 Μαΐου για να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κάτοικοί της για την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του χωριού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση, ιστορικά στοχεία της δικοινοτικής συμβίωσης και της ζωής των κατοίκων, παραδοσιακούς χορούς, παιγνίδια για παιδιά και παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

* Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι χώροι διεξαγωγής τους, εδώ

Η Κοινότητα Ποταμιάς αποφάσισε να διασώσει μια παλιά παραδοσιακή κατοικία και να την μετατρέψει σε αγροτικό μουσείο και βιβλιοθήκη. Επιθυμία των κατοίκων του μικτού αυτού χωριού είναι να δημιουργήσουν ένα χώρο κοινών εκδηλώσεων όπου θα γιορτάζεται η πολυπολιτισμική κληρονομιά της κοινότητας, όπου θα προβάλλεται το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο και η προσέγγιση επίλυσης διαφορών. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο για χρήση από τη νεολαία. Στον σχεδιασμό του έργου, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας λαμβάνει ενεργά μέρος όλη η κοινότητα, οι παλιοί και οι τωρινοί κάτοικοι του χωριού.

may_fairpotamiapotamia2

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Γιατρού, η Ποταμιά έχει να διδάξει πολλά, να προσφέρει παραδείγματα και να απαντήσει σε ερωτήματα, για το πώς η Ποταμιά και οι άνθρωποί της κατάφεραν δια μέσου των αιώνων να μείνουν μακριά από αντιπαραθέσεις, εχθροπραξίες και συγκρούσεις.

Δείτε το βίντεο για το πρότζεκτ της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ποταμιάς:

Οι εργασίες διάσωσης της παραδοσιακής κατοικίας θα αρχίσουν σύντομα. Η κοινότητα της Ποταμιάς διοργανώνει αυτή την εκδήλωση για να μοιραστεί με άλλους τις προσπάθειες των κατοίκων της και να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών-Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη( UNDP-ACT) και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

+ Το μαγιάτικο πανηγύρι ξεκινά στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 14:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22455902 [Πανίκος Γιατρού], 99674444 [Χαράλαμπος Περικλέους] ή +905.338.384.488 [Suna Evran].

Πληροφορίες για την Κληρονομιά της Ποταμιάς, http://potamiaheritage.com

You May Also Like

«Τι είδε ο Υπηρέτης» | Η νέα κωμική παραγωγή του Θέατρο Ένα

Μετά τις soldout παραστάσεις του έργου «Πανικός στα Παρασκήνια» το θέατρο ένα συνεχίζει τις ...

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ | Δράσεις 2021 – 2022: «Νέ@ σε έρημο νησί»

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ • Οι έφηβοι στο προσκήνιο ...

Ποίηση και Κρίση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Ποιητικές αναγνώσεις θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το πρωί του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου, ...

The Palm-Tree Kiosk στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη

Βασισμένη στο αρχείο του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακα, η έκθεση «The Palm-Tree ...

«ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ» | 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Έναν νέο κύκλο στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό εγκαινιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο ...

«Εικόνες Νομάδες» στην Omikron Gallery

Η Omikron Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαριάννας Χριστοφίδου με τίτλο Εικόνες ...

X