Μαγιάτικο πανηγύρι στην Ποταμιά, στις 26 Μαΐου

Η Κοινότητα Ποταμιάς διοργανώνει Μαγιάτικο Πανηγύρι την Κυριακή 26 Μαΐου για να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κάτοικοί της για την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του χωριού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση, ιστορικά στοχεία της δικοινοτικής συμβίωσης και της ζωής των κατοίκων, παραδοσιακούς χορούς, παιγνίδια για παιδιά και παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

* Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι χώροι διεξαγωγής τους, εδώ

Η Κοινότητα Ποταμιάς αποφάσισε να διασώσει μια παλιά παραδοσιακή κατοικία και να την μετατρέψει σε αγροτικό μουσείο και βιβλιοθήκη. Επιθυμία των κατοίκων του μικτού αυτού χωριού είναι να δημιουργήσουν ένα χώρο κοινών εκδηλώσεων όπου θα γιορτάζεται η πολυπολιτισμική κληρονομιά της κοινότητας, όπου θα προβάλλεται το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο και η προσέγγιση επίλυσης διαφορών. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο για χρήση από τη νεολαία. Στον σχεδιασμό του έργου, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας λαμβάνει ενεργά μέρος όλη η κοινότητα, οι παλιοί και οι τωρινοί κάτοικοι του χωριού.

may_fairpotamiapotamia2

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Γιατρού, η Ποταμιά έχει να διδάξει πολλά, να προσφέρει παραδείγματα και να απαντήσει σε ερωτήματα, για το πώς η Ποταμιά και οι άνθρωποί της κατάφεραν δια μέσου των αιώνων να μείνουν μακριά από αντιπαραθέσεις, εχθροπραξίες και συγκρούσεις.

Δείτε το βίντεο για το πρότζεκτ της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ποταμιάς:

Οι εργασίες διάσωσης της παραδοσιακής κατοικίας θα αρχίσουν σύντομα. Η κοινότητα της Ποταμιάς διοργανώνει αυτή την εκδήλωση για να μοιραστεί με άλλους τις προσπάθειες των κατοίκων της και να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών-Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη( UNDP-ACT) και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

+ Το μαγιάτικο πανηγύρι ξεκινά στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 14:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22455902 [Πανίκος Γιατρού], 99674444 [Χαράλαμπος Περικλέους] ή +905.338.384.488 [Suna Evran].

Πληροφορίες για την Κληρονομιά της Ποταμιάς, http://potamiaheritage.com

You May Also Like

2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Ταινιών Μικρού Μήκους

Το φεστιβάλ με τίτλο WITH BRAND NEW EYES / SCREENINGS FOR AN ISLAND επιστρέφει ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στα θέατρα της Κύπρου σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό, ...

Arcadian Child και Delirium Elephants στο Θέατρο Ριάλτο

Το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επί σκηνής συναντήσεων, προσκαλεί τα δύο σημαντικά ...

«Η Ψιλικατζού»: Επιπλέον παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία

«Η Ψιλικατζού» της Κωνσταντίνας Δελημήτρου στήνει ξανά το μαγαζάκι της για μερικές επιπλέον παραστάσεις ...

ART

Την πολυβραβευμένη κωμωδία «Art», της Γαλλίδας Γιασμίνα Ρεζά, παρουσιάζει η Alpha Square στην ελληνική ...

28η Δημοπρασία Κυπριακών και Ελλαδικών Έργων Τέχνης / Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης

28η Δημοπρασία Κυπριακών και Ελλαδικών Eργων Τέχνης, από τον Οίκο Δημοπρασιών Ψαθάρης, την Τετάρτη ...

X