Επαναρχίζουν οι παραστάσεις στο Σατιρικό

Μετά τις θερινές άδειες των ηθοποιών, το Σατιρικό Θέατρο επαναρχίζει τις παραστάσεις του με το έργο «Τρόικα; Βάρτου… ρίγανη!», στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.

Πρόκειται για μια κυπριακή επίκαιρη σατιρική κωμωδία του Βασίλη Κωνσταντίνου, σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη.

Εποχή σημερινή, μετά την κάθοδο της Τρόικας και του “κουρέματος” σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Τι γίνεται όταν στην σημερινή Κύπρο όπου όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα πέφτει μεγάλη οικονομική κρίση; Ο καθένας λοιπόν με τον τρόπο του προσπαθεί να αντεπεξέλθει. Άλλος περιορίζει τα έξοδά του, άλλος κλέβει, άλλος θέλει να παντρευτεί πλούσια, κάποια προσπαθεί να παίξει σε κάποιο σίριαλ στην τηλεόραση, ενώ κάποιος άλλος πιο έξυπνος κατασκευάζει μια μηχανή που τυπώνει… ευρώ.

Έτσι λοιπόν ο ήρωάς μας σκαρφίζεται ένα κόλπο για να ξεγελάσει ολόκληρη την Κοινότητα. Πείθει τους ανυποψίαστους κατοίκους να επενδύσουν στην έξυπνη ιδέα του, του δίνουν όλες τους τις οικονομίες και υπόσχεται ότι θα τους τις επιστρέψει στο πενταπλάσιο (τυπώνοντας ευρωπουλάκια!).  Μετά από ξεκαρδιστικές ιστορίες που συμβαίνουν στο χωριό με πρωταγωνιστές μας τον  έξυπνο φωτογράφο, που κάνει όλες τις συναλλαγές του με κολλαριστά δεκάευρα, τις αρχές του χωριού – τον Κοινοτάρχη, τον Αστυνομικό, τον Παπά, τη Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου, που έχει καημό να γίνει ηθοποιός, τη γεροντοκόρη πλούσια, που ψάχνει απεγνωσμένα για άντρα και άλλους ήρωες, που τους αρέσει ο τζόγος, ή που ο νους τους είναι στην προαγωγή και την αύξηση του μισθού τους… Τέλος, ένας τσιγγάνος που τους λέει «το… τύχη τους», πως όλοι θα «πλουσιέψουν»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σατιρικό Θέατρο, παρά την οικονομική κρίση, κάνει προσπάθειες να μεταφέρει την παράσταση αυτή σε όλη την Κύπρο, πετυχαίνοντας ήδη το ανέβασμά της σε περισσότερες από 60 κοινότητες.

+ Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στην Αγλαντζιά. Πληροφορίες τηλ. 22312940, 22421609, 97877841.

You May Also Like

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η άλλη κωμόπολη»

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich – Ebert ...

Έκθεση «La Forma» από την Αυγή Ριρή

Η Αυγή Ριρή παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής και διακοσμητικής, με τίτλο ...

Το πρόγραμμα του 1ου Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2020

Ο νέος θεσμός του Showcase Χορογραφίας Κύπρου στοχεύει πρωτίστως να δώσει την ευκαιρία στους ...

UROBOROS | Από τις σκηνές τσίρκου στο ARTos

Καλλιτέχνες από τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό και την Κύπρο συναντιούνται για μία ...

«Μουσικό/Müzik pαnαyιrι 2»

Η δικοινοτική μουσική εκδήλωση «Μουσικό/Müzik pαnαyιrι 2» πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου η ...

Με ποίηση γιορτάζουν τα Μουσεία του Παγκυπρίου τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Χώρων

Μια βραδιά ποίησης με τίτλο «Ο Κύκλος της Ποίησης» παρουσιάζει το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ...

X