«Κάρμεν» στην οθόνη του Ριάλτο

To αριστουργηματικό έργο του Μπιζέ «Κάρμεν» είναι η επόμενη παραγωγή της Μetropolitan Opera που θα δούμε να προβάλλεται στο θέατρο Ριάλτο.

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου και, όπως πάντα, το ενδεχόμενο μεταφοράς του κοινού από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον, είναι ανοιχτό.

Η «Κάρμεν» είναι ίσως το γνωστότερο έργο του Μπιζέ, αναγνωρίσιμο όχι μόνο από τους φίλους της όπερας αλλά και από το ευρύ κοινό, χάρη στις δυνατές εικόνες του και την έξοχη μουσική του. Η Κάρμεν, όμως, δεν είναι μόνο αυτά: πρόκειται για ένα τολμηρό, δυνατό έργο με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, τοποθετημένο σε ένα εξωτικό περιβάλλον.

Η παραγωγή που θα δούμε από την Metropolitan Oper,a όπως παρουσιάστηκε τη σεζόν 2009-2010, κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων του προγράμματος «Live In HD» στην ιστορία της!

carmen

«Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό – και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη», δηλώνει ο σκηνοθέτης Richard Eyre για το δραματικό αυτό έργο.

Αξιοποιώντας τη δυνατότητα των καλοκαιρινών παραστάσεων της Metropolitan Opera (HD MET ENCORES), το θέατρο Ριάλτο προσφέρει στους φίλους του είδους, και όχι μόνο, τη μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαίρετη παράσταση, με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής: η Elina Garanca κρατά τον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής Τσιγγάνας, ενώ ο Roberto Alagna υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ.
Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και έχει διάρκεια 180 λεπτά.

+ Στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 και 10 ευρώ. Ηλεκτρονικό εισιτήριο στη σελίδα www.rialto.com.cy. Πληροφορίες τηλ. 77777745.

You May Also Like

«Φλωρεντινή Τραγωδία» του Oscar Wilde στο Θέατρο Ένα

Φλωρεντία 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά τη νεαρή ...

H Imany έρχεται στην Κύπρο

Η περίφημη τραγουδίστρια Imany φτάνει στην Κύπρο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, για δύο συναυλίες στις ...

«Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της γενιάς της εισβολής»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής ανακοινώνει τη συνέχιση των διαλέξεων της Σειράς «Τάσεις και ...

«Ο Τριγωνοψαρούλης» από το Θέατρο Τσέπης

Το δημοφιλές παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου είναι η νέα παραγωγή του Θεάτρου Τσέπης που ...

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στη Λευκωσία

Με μια «πολυσυλλεκτική» και καθ’ όλα ευχάριστη επιλογή ταινιών από μεγάλο φάσμα ειδών και ...

Η ωραία κοιμωμένη

Αποτελεί μέρος της μαγείας των Χριστουγέννων στη Μεγάλη Βρετανία και η ομάδα ACT (Anglo ...

X