Disco Drama | διαδραστικό θέατρο στη λεωφ. Μακαρίου

Ενα διαδραστικό θέατρο στη μέση της λεωφ. Μακαρίου (κυριολεκτικά) παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου οι ηθοποιοί Μαρίνα Βρόντη και Βαλεντίνος Κόκκινος.

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαγδαλένας Ζήρα, θα παρουσιάσουν μια παράσταση γραμμένη από τους ίδιους, με «μουσικά διαλείμματα» ως… μικρή βοήθεια από τους Abba, τους Rolling Stones, τον Μάρβιν Γκέι, τον Μάνου Τσάο και άλλους.

Το δρώμενο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων Jamm-in, που διοργανώνει κάθε Πέμπτη στη λεωφ. Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας.

Θέατρο και μουσική

Παραγωγή του Φανταστικού Θεάτρου, του σχήματος που έκανε την πρώτη εμφάνισή του πριν ένα χρόνο με τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα, το αυριανό δρώμενο έχει τις καταβολές του… στη Γαλλία.
«Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε στη Γαλλία και βάση της είναι η ομαδική θεατρική γραφή. Συγγραφείς που είναι και ηθοποιοί ή ηθοποιοί που είναι και συγγραφείς γράφουν από κοινού -και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- ένα θεατρικό έργο βασισμένο σε δέκα γνωστά τραγούδια», εξηγεί η σκηνοθέτιδα της παράστασης μιλώντας στο «Π».

Η πρόταση που έφτασε στη Μαγδαλένα Ζήρα από τον Δήμο Λευκωσίας και το Project Nicosia για την παρουσίαση ενός δρώμενου στο κέντρο της λεωφ. Μακαρίου, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της γαλλικής ιδέας, στην Κύπρο. Η σκηνοθέτιδα επέλεξε για συνεργάτες τους ηθοποιούς Βαλεντίνο Κόκκινο και Μαρίνα Βρόντη, με τους οποίους δούλεψε ξανά, τους γνώριζε καλά και οι οποίοι, επίσης, γράφουν οι ίδιοι θεατρικά κείμενα.

Ό,τι θα δούμε στη… σκηνή της λεωφ. Μακαρίου είναι το αποτέλεσμα εντατικής ομαδικής θεατρικής γραφής 48 ωρών!

Καθένα από τα δέκα τραγούδια, στα οποία είναι βασισμένα τα κείμενα, μπαίνει εμβόλιμα στις σκηνές της θεατρικής παράστασης, με αποτέλεσμα το «Disco Drama» που θα δούμε ζωντανά και στο οποίο οι παρευρισκόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν.

«Είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μας, αλλά και για το κοινό της Κύπρου και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι θεατές», σχολιάζει η Μαγδαλένα Ζήρα, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοκιμάσει ξανά την ιδέα, αν η ανταπόκριση είναι θετική.

Το Jamm-in

Το πρόγραμμα Jamm-in είναι μια δράση του Project Nicosia η οποία συμβάλλει στην προσπάθεια ανατροπής του φαινομένου ερήμωσης που παρουσιάζει η λεωφόρος Μακαρίου, το άλλοτε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Έτσι, κάθε Πέμπτη διοργανώνονται μουσικές και άλλες βραδιές στη μέση του δρόμου, ο οποίος είναι κλειστός για τα αυτοκίνητα από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η σειρά Jamm-in αποτελεί τον προπομπό του βασικού προγράμματος του Project Nicosia για το 2013, που είναι το Pop-Up festival. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ στο πλαίσιο του οποίου για ένα ολόκληρο μήνα (23 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου), τα άδεια καταστήματα της Μακαρίου θα δοθούν σε ταλαντούχους νέους Κύπριους δημιουργούς (καλλιτέχνες, σχεδιαστές, animators, φωτογράφους, μουσικούς και παραγωγούς) για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Στόχος είναι η προώθηση του νέου, τοπικού ταλέντου και η τόνωση και αναζωογόνηση προβληματικών περιοχών της πόλης.

+ Disco Drama την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21:00 στη λεωφ. Μακαρίου (στο ύψος του Le Cafe) στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει disco street party.

You May Also Like

+αξη: Εικαστικό Διήμερο στον Πολυχώρο Συνεργείο

Η +αξη είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2019 ...

1ο Λογοτεχνικό Συνέδριο «Ακτίς» για την κυπριακή λογοτεχνία

Το 1ο Λογοτεχνικό Συνέδριο του με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων Κυπρίων λογοτεχνών παρουσιάζει ...

Παρουσίαση βιβλίου του Ρένου Λυσιώτη

Κυκλοφόρησε πρόσφατα και παρουσιάζεται στις 14 Ιανουαρίου το βιβλίο του Ρένου Λυσιώτη με τίτλο ...

«Ράους»: Από το Θέατρο Διόνυσος στο Θέατρο Ριάλτο

Με την επιτυχημένη και πάντα επίκαιρη κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ράους», που ανεβαίνει ...

«Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο» από την Εν.άκτ Theatre

Πέντε άνθρωποι αντιμετωπίζουν επί σκηνής «την απόσταση». Μέσα από διαλόγους που ξεδιπλώνουν υπαρξιακές ανησυχίες ...

Ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα

H Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «#2» στο Φυτώριο ...

X