H Εύη Δημητρίου στο Time to Dance Festival στη Λετονία

Το έργο της με τίτλο «Unusual Suspects» σε χορογραφία και ερμηνεία της ίδιας παρουσιάζει η Εύη Δημητρίου στην Ρίγα της Λετονίας, στις 18 Ιουνίου.

H παράσταση έχει επίσης παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, στο τοπικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια του E-motional Festival (www.e-motional.eu) τον Απρίλη 2013. Μετά την Ρίγα, επόμενος σταθμός θα είναι το  Karlstaad Σουηδίας (Σεμπτέβρης 2013).

Η παράσταση έχει ξεχωρίσει για την διαδραστικότητα και το ρίσκο της αφού ο θεατής προσκαλείται να συμμετέχει στην ίδια παράσταση με αποτέλεσμα η κάθε παράσταση να είναι ξεχωριστή, βασισμένη στις αντιδράσεις των θεατών.

UNUSUAL SUSPECTS / Εύη Δημητρίου

Σ’ ένα κόσμο πλασμένο για ζευγάρια, η παράσταση διερευνά την ανάγκη μας για εξιδανικευμένες σχέσεις και τον φόβο μας για μοναξιά. Παράλληλα εξετάζει το θέμα των ορίων ανάμεσα στον περφόρ-μερ και τον θεατή, προκαλώντας την περφόρμερ να παραμείνει ανοιχτή και ευέλικτη στις αντιδράσεις του κοινού οι οποίες συνδιαμορφώνουν την “παρά-στα-ση”.

Ιδέα/Δημιουργία/Ερμηνεία: Εύη Δημητρίου
Σύμβουλος: Tabea Martin
Μουσικoί: Mάριος Παπαρέ, Αντρέας Στεφάνου, Ευέλθων Μιχαηλίδης
Μουσική: Yachts (Coco, Steel & Lovebomb), Tango Cancion (Gotan Project), Felino (electrotango), The Professor & La Fille Danse (Damien Rice)
Υποκριτική Καθοδήγηση: Μυρσίνη Χρυσοχοίδου
Εκπαίδευση φωνής: Cathryn Robson
Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου, Εύη Δημητρίου
Ηχολήπτης: Jet Cauty, Ανδρέας Παύλου
Φωτισμός: Alexander Jotovic
Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Η Εύη Δημητρίου σπούδασε χορό στο Laban Centre, Λονδίνο και με υποτροφία στο Limon Institute,  Νέα Υόρκη. Είναι υπότροφος του Danceweb Scholarship Program 2004 και του Ε-motional Bodies & Cities 2011. Είναι προσκεκλημέ-νη καλλιτέχνης στο Ευρωπαικό πρόγραμμα “Act Your Age” μία συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Κύπρου.
Το 2004 ίδρυσε με την Έμιλυ Παπαλοίζου την ομάδα Εν δράσει. Χορογραφίες της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξω-τερικό, ανάμεσα τους το “Ε-motional Festival” Βουκουρέστη Ρουμανία,  “Tanzherbst” Δρέσδη Γερμανία, “Stockholm Fringe Festival” Σουηδία, “Nairobi Solo and Duets Festival”, Κένυα,”Creative Forum of Independent Theatre” Aλεξάνδρια Αίγυπτος, Φεστιβάλ “If Only” Birr Ιρλανδία, “Dance Week” Δρέσδη Γερμα-ία. Εκπροσώπησε την Κύπρο στην Μπιενάλε Μεσογεί-ου Νέων Καλλιτεχνών στην Πούλια Ιταλία (2008). Έχει χορογραφήσει για videodance, τα οποία έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
Παράλληλα βοήθησε στην εξέλιξη του σύγχρονου χορού στην Κύπρο ως ένα απο τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού και μέλος της επιτροπής της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων (2006-2010, 2012).

You May Also Like

Διαφωνία ΕΚΑΤΕ για νομοσχέδιο για την επαγγελματική υπόσταση του καλλιτέχνη

Tο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα δηλώνει ότι ...

Red Soul | Νέος δίσκος από τη Μαρία Πανοσιάν

Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο red soul παρουσιάζει η μουσικοσυνθέτης Maria Panosian, ...

«Εφυγε» ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης

Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε στις 26 Ιουλίου ο ποιητής και μεταφραστής Χριστόφορος Λιοντάκης, ...

REVIEW: Παγκύπριες πρεμιέρες και μαγευτικό βιολί Sibelius από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Γράφει ο Αντρέας Τσαούσης Μια πολύ όμορφη συναυλία μας χάρισε τη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ...

«Μεσοπάτωμα» από το Φανταστικό Θέατρο

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει την πρεμιέρα ενός καινούργιου έργου, της Κύπριας συγγραφέα Μελίνας Παπαγεωργίου: ...

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας Πολίτης Τρίτης Ηλικίας (Senior Citizen)

Ολοκληρώθηκαν χθες 27 Μαρτίου 2019 τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μαρίνου Καρτίκκη με ...

X