Με το φεστιβάλ No_Body ανοίγει για το κοινό η Στέγη Χορού Λευκωσίας

Mια πιο λιτή προσέγγιση, λόγω των καιρών, προτείνουν για το 5ο No_ Body Dance/ Movement & Performance Arts Festival οι διοργανωτές του, το Dance Gate Lefkosia – Cyprus.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτείνεται μια Unplugged εκδοχή, όπου η παρουσίαση και δημιουργία έργου να γίνει σε μια λιτή μορφή «όπως η λέξη Unplugged υποδηλώνει».

Στο 5ο No_Body – Unplugged, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013, καλούνται οι καλλιτέχνες που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, να προσαρμόσουν το πρωτότυπο έργο τους ώστε να εμπνέεται και να χρησιμοποιεί τον χώρο παραστάσεων της Στέγης Χορού Λευκωσίας.

Ενός χώρου που αυτό το φθινόπωρο του 2013 παραδίδεται στη χορευτική κοινότητα και κόσμο της τέχνης και παραστατικών τεχνών στην πιο λιτή και λειτουργική του μορφή.

Η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ  λήγει την Τετάρτη  10 Ιουλίου  2013. Καμιά αίτηση συμμετοχής δεν θα γίνει αποδεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία

Τα έργα που θα επιλεγούν να παρουσιαστούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά.

Η διάρκεια της παράστασης του κάθε έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά και ούτε να είναι λιγότερη από 20 λεπτά.

Θα επιλεγούν έως πέντε έργα.

Κάθε ομάδα καλλιτεχνών ή καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο ένα έργο για ολόκληρο το φεστιβάλ.

Το κάθε έργο θα πρέπει να αξιοποιεί, πέραν του καλλιτέχνη αιτητή, τουλάχιστον ακόμη ένα καλλιτέχνη από διαφορετικό καλλιτεχνικό τομέα από αυτόν του χορού. Ο ένας καλλιτέχνης  θα πρέπει άμεσα η έμμεσα να προέρχεται από το καλλιτεχνικό τομέα της κίνησης ή του χορού, να είναι χορογράφος ή χορευτής ή περφόρμερ κίνησης.

Οι χορηγίες θα είναι:

Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς (2 χορευτές επί σκηνής-χωρίς τον χορογράφο επί σκηνής) η χορηγία θα ανέρχεται στα 1400 ευρώ.

Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς επί σκηνής (2 χορευτές επί σκηνής που περιλαμβάνει αυτούς και τον χορογράφο) η χορηγία θα είναι 1100 ευρώ.

Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ-σόλο επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που δεν θα είναι ο χορογράφος) η χορηγία θα είναι 800 ευρώ.

Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ επί σκηνής(1 χορευτής επί σκηνής που είναι ο χορογράφος) η χορηγία θα είναι 500 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε είτε είναι Κύπριος πολίτης είτε είναι μη Κύπριος πολίτης και είναι κάτοικος Κύπρου.

Την αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής θα έχει 3μελής επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους:

Παντελή Γεωργίου – συγγραφέας, δραματουργός
Ανίτα Μιχαηλίδη – creative consultant
Aθηνά Πική – χορογράφος, χοροθεραπεύτρια

+ Η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής αιτήσεων είναι dance.gate.lefk.cy@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες www.cyprusdance.org και τηλ. 97772264.

You May Also Like

Έκθεση του Φρίξου Παπαντωνίου στην γκαλερί Γκλόρια

Την Τρίτη 19 Μαΐου στις 19:30 ανοίγει στην γκαλερί Γκλόρια η έκθεση του Φρίξου ...

«Castle of anti-escape»| Η Λία Χαράκη συνεργάζεται με έξι καλλιτέχνες

To πρόγραμμα «Castle of anti-escape» είναι μια σειρά συνεργασιών της Λίας Χαράκη και έξι ...

Έκθεση φωτογραφίας του Χάρη Παύλου στο 6X6

Cyprus, A Long Exposure είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Χάρη Παύλου η οποία ...

Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του

Το Brooklyn Museum πουλάει πολύτιμα έργα τέχνης από τη συλλογή του σε δημοπρασία και ...

Matchbook Stories: Το πιο μικροσκοπικό περιοδικό στον κόσμο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Matchbook Stories, το τέταρτο στη σειρά, με ιστορίες ...

theYard.Residency.15 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ – Συμμετοχές Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές για τον μήνα Σεπτέμβριο στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών theYard.Residency.15 του Κέντρου ...

X